12/7/14

Ατομικό δικαίωμα ο ναζιστικός χαιρετισμός

Ελβετική απόφαση Σοκ για την ελευθερία έκφρασης

Εδώ πέρασε στα «ψιλά», η απόφαση Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Λωζάνης, σύμφωνα με την οποία ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν είναι πάντα παράνομος και είναι έγκλημα μόνο αν κάποιος την χρησιμοποιεί σκόπιμα για να επηρεάσει άλλους και να διαδώσει τη ρατσιστική ιδεολογία, αλλά είναι νόμιμη εφόσον με τον τρόπο αυτό εκφράζονται οι «προσωπικές πεποιθήσεις του ατόμου».
Η απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Λωζάννης ανέτρεψε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που εκδόθηκε πέρσι , και με την οποία είχε καταδικαστεί με βάση τον «αντιρατσιστικό νόμο», ένα άτομο που χαιρετούσε ναζιστικά, σε διαδήλωση 150 Ελβετών εθνικιστών τον Αύγουστο του 2010 στην Λουκέρνη.
Επομένως άλλο ατομική έκφραση και άλλο προπαγάνδα. Βέβαια κάθε φορά θα πρέπει ένα δικαστήριο να κρίνει την πρόθεση.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οπότε αν η πρόθεση κάποιου που χαιρετα με αριστερή γροθιά, είναι να προπαγανδίσει ότι το σοβιέτ είναι πάνω από τον αλλάχ και τον προφήτη, επιφέρει φυλάκιση για ρατσισμό και διάδοση μίσους.

Ανώνυμος είπε...

Καλό αυτό διότι τώρα ο Τούρκογλου μετά τις χειραψίες και τα φιλιά με τους Ουκρανούς ναζί των Ηνωμένων Πολιτειών και της WJC,AJC kai EJC θα μπορεί να εκφραστεί και να συμπαρασταθεί στους ΄΄καλούς΄΄με τον ναζιστικό χαιρετισμό χωρίς να επισύρει ποινή η πράξη του.
ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ BMW-ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ
Δημήτρης ΜΟΝΑΚΟ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ

Κώστας Τσιαφίτσας είπε...

Σάβ Ιουλ 12, 12:52:00 μ.μ.
Ανώνυμος
Εδώ ο κόσμος καίγεται και το θεσπέσιο!!!,χτενίζεται,ότι θέλει το πρόβατο,Λαός,έτσι θα γίνει.
Ότι θέλει λοιπόν,εξάλλου,όπως θα στρώσουμε,έτσι θα κοιμηθούμε.-

Ανώνυμος είπε...

προτεινω εμεις οι εθνικιστες να χαιρεταμε με το δεξι αρχιδι υψωμενο και με ενα καροτο στο αριστερο χερι για ευνοητους λογους...

αχ γκαμπριελα της καροτικης αριστερας και υπερπροοδου τι μας εκανες ανωμαλιαρα!!!!!!!

το βιντεο ποτε θα το δουμε τελικα ρε σπυρο????
αλλα κορακας κορακου ματι δεν βγαζει...φανταστειτε ο καροτο-κωλαρας να ηταν κανας δεξιουλης της πουστονουδουλας τι θα ειχε γινει μεχρι τωρα...μουχαχαχα