27/7/14

Νοβορωσία-Κατάσταση

Οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής που απαρτίζονται κυρίως από απόστρατους δεν είχαν ούτε τον εξοπλισμό ούτε την αριθμητική υπεροπλία για να διεξάγουν έναν τακτικό πόλεμο.
Τώρα σιγά-σιγά αναπτύσσεται η τακτική του «ανορθόδοξου» πόλεμου, και ήδη γίνονται κάθε βράδυ εκτεταμένες παρτιζάνικες επιθέσεις κατά των δυνάμεων της Χούντας του Κιέβου, στις κατεχόμενες περιοχές της Νέας Ρωσίας, στο Slavyansk, το Kramatorsk, και τη Selemovka και σε άλλες κατεχόμενες περιοχές, ενώ παρτιζάνικες επιχειρήσεις γίνονται συχνά στο Χάρκοβο και στην περιοχή της Μαριούπολης.

Οι Ουκρανοί σήμερα το πρωί βομβάρδισαν την Γκορλόβκα (Χορλίβκα) ετοιμάζοντας επίθεση στην πόλη που θα ανοίξει τον δρόμο για την τελική επίθεση στο Ντονέτσκ.

Η πολιτοφυλακή της ΛΔ. Ντονέτσκ χθες, εξάλειψε τρεις διμοιρίες των δυνάμεων του Κιέβου στην Αντέεβκα βορείως του Ντόνετσκ , διασπώντας έτσι την επιχειρούμενη περικύκλωση της πόλης. Κρίσιμες μάχες διεξάγονται στο Ντομπάλτσεβο όπου ο Ουκρανικός στρατός προσπαθεί να αποκόψει την επικοινωνία του Ντόνετσκ με το Λουγκάνσκ.

Η ανθρωπιστική κατάσταση τόσο στο Λουγκάνσκ οσο και στο Ντόνετσκ είναι απελπιστική. Δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει ηλεκτρικό, δεν υπάρχει φυσικό αερίο.Τα καταστήματα είναι κλειστά, και τα τρόφιμα είναι δύσκολο να αποκτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...