17/7/14

Ήττες των κυβερνητικών Ανατολική Ουκρανία

Οι δυνάμεις του Κιέβου υποχώρησαν σήμερα από το Λουγκάνσκ αλλά και στο μέτωπο του Ντόνιετσκ.
Η πολιτοφυλακή των αυτονομιστών που έχει πλέον άρματα μάχης, συστήματα εκτόξευσης πυραύλων και βαριά πυροβόλα στο οπλοστάσιό της ανάγκασε τον ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει.
Το πρακτορείο ειδήσεων «Νοβοροσία», μετέδωσε σήμερα ότι ο ουκρανικός στρατός υποχρεώθηκε να εγκατέλειψει τις θέσεις τους στους οικισμούς Sabovka, Govorukha, Roskoshnoye και Georgiyevka έξω από Luhansk και υποχώρησε προς τα δυτικά.
Στο Ντόνετσκ. η πολιτοφυλακή περικύκλωσε τις δυνάμεις του Κιέβου στον οικισμό της Marinovka και οι κυβερνητικοί υποχώρησαν, με βαριές απώλειες. (50 περίπου, νεκροί και τραυματίες).
Ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αντρέι Lysenko, δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι σφοδρές μάχες ήταν σε εξέλιξη μεταξύ της πολιτοφυλακής και του ουκρανικού στρατό στους οικισμούς Amvrosiyevka, Marinovka και Izvarino στην περιοχή Ντόνετσκ.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι «μια προσπάθεια εκδίκησης για το γεγονός ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν εκτυλίσσονται με τον τρόπο που θα ήθελε το σενάριο της Ουάσιγκτον».
 Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας από την έναρξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» 478 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 1.392 τραυματίστηκαν. Ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει 258 στρατιώτες και 922 έχουν τραυματιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: