11/7/14

Στρατηγικό χτύπημα κατ της αμερικανικής πολιτικής

Οι Σύριοι έπιασαν του αμερικάνους συμβούλους της ΙΚΙΛ

Όπως είχε αποκαλύψει η γαλλική «Le Figaro» (βλ. http://deltio11.blogspot.gr/2013/10/cia-al-qaeda.html  30/10/13), οι επιχειρήσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) αλλά και των άλλων ισλαμιστών μαχητών, (αλ Νούσρα- ΙΚΙΛ) στη Συρία, συντονίζονταν από ένα πολυεθνικό Command and Control Center που βρισκόταν στην Ιορδανία, και που λειτουργούσε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
Στο «στρατηγείο», συνεργάζονταν αξιωματικοί και κατάσκοποι από τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο , τη Γαλλία , την Ιταλία , το Κατάρ , και την Τουρκία καθώς και άνθρωποι της παράταξης Χαρίρι από το Λίβανο. Επικεφαλής ήταν ο εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας ,ο αδελφός του αρχηγού των υπηρεσιών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Μπαντάρ μπιν Σουλτάν, ο Σαλμάν μπιν Σουλτάν, αλλά το πραγματικό κουμάντο το έκανε ο αμερικανός αναπληρωτής του από την Cia, που είναι και ο «άρχων των πληροφοριών».
Χάρη στον προηγμένο εξοπλισμό επικοινωνίας που είχε διατεθεί από τη CIA , οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία μπορούσαν εύκολα και άμεσα να επικοινωνούν με τα κέντρα στις γειτονικές χώρες .
Αυτές τις επικοινωνίες προσπαθούσαν να υποκλέψουν οι Ρώσοι για να εντοπίσουν τους τα «στρατηγεία» των οπλαρχηγών. Σε αυτές τις υποκλοπές οφείλεται η ενέδρα του συριακού στρατού στο χωριό Ρόδα , βόρεια της Λατάκειας, κατά την οποία σκοτώθηκε ο ιδρυτής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, συνταγματάρχης Riad al – Assad και πολλοί από τους διοικητές του FSA . Έτσι εκτελέστηκε και ο ανθρωποφάγος ισλαμιστής αντάρτης οπλαρχηγός Abu Sakkar, και ο Τσετσένος οπλαρχηγός του «Ισλαμικού Εμιράτου του Ιράκ και της Συρίας», Αμπού Ομάρ αλ Σισάνοφ.

Κατά τον ίδιο τρόπο εντοπίστηκε η θέση του  Command and Control Center (στρατηγείο) του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»-ISIL, 25 χλμ ανατολικά από τη Ράκα ,(Al Raqqah), την θεωρούμενη ως πρωτεύσασα του Χαλιφάτου.
Η αλ Ράκα στη βόρεια όχθη του ποταμού Ευφράτη, περίπου 160 χλμ. ανατολικά του Χαλεπίου, είχε καταληφθεί στις 6 Μαρτίου 2013 και εκεί οργάνωσε την 1η Ιουλίου η ΙΚΙΛ την «παρέλαση» στην οποία επέδειξε τους «Σκούντ» που είχαν καταληφθεί στο ΙΡΑΚ.

Τη νύχτα της 4ης προς 5η Ιουλίου οι Ειδικές Δυνάμεις του Συριακού Στρατού, (SAA), βοηθούμενες και καθοδηγούμενες από τους Ρώσους πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά του Command and Control Center του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε», που ήταν η έδρα των συνεδριάσεων με τους διοικητές του ΙΚΙΛ .

Η έδρα του Κέντρου Διοίκησης, από όπου οι διοικητές επικοινωνούν με τα τμήματα των μαχητών μέσω δορυφόρων, και όπου συγκεντρώνονται τα χρήματα για τη μηνιαία μισθοδοσία των μαχητών ήταν πολύ καλά οχυρωμένη, για αντιμετώπιση «αναμενόμενης» επίθεσης. 

  Πρώτα αεροσκάφη της συριακής αεροπορίας πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά κύματα από χαμηλό ύψος, σπάζοντας επανειλημμένα το φράγμα του ήχου, προσβάλλοντας τις θέσεις των αντιαεροπορικών και των βαρέων πολυβόλων.
Η αεροπορικές προσβολές ανάγκασαν τους τρομοκράτες να κλειστούν στα υπόγεια καταφύγια, και τότε υπό την κάλυψη της αεροπορίας προσγειώθηκαν κοντά στο αρχηγείο της ΙΚΙΛ τρία μεταγωγικά ελικόπτερα που μετέφεραν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων Μονάδες της Συρίας. Από τις υποκλοπές των μηνυμάτων η μυστική υπηρεσία του Συριακού Στρατού (Mukhabarat) γνώριζε ότι θα γινόταν μια σημαντική συνάντηση των διοικητών της ΙΚΙΛ (ISIL-ISIS) σε υψηλό επίπεδο.
Οι ειδικές μονάδες τoυ Συριακού Στρατού, της οποίες κάλυπταν πλευρικά άλλες δυνάμεις καταδρομέων επιτέθηκαν αστραπιαία και αιφνιδίασαν τους τρομοκράτες της ΙΚΙΛ με αποτέλεσμα:

-Να εξοντωθεί ολόκληρη η φρουρά του αρχηγείου από 300 ένοπλους.
-Να σκοτωθούν 4 περιφερειακοί διοικητές της ΙΚΙΛ συμπεριλαμβανομένου του διοικητή των μαχητών στο Ιράκ.
-Να συλληφθούν αιχμάλωτοι διοικητές και ανώτατα στελέχη της ΙΚΙΛ.

Οι απώλειες του συριακού στρατού ήταν μόνον ένας τραυματίας.

Ο συριακός στρατός επέβαλε απόλυτη σιωπή για την ταυτότητα των συλληφθέντων.

Χθες ο λιβανέζος «παρατηρητής» των εξελίξεων στη Συρία Μεχμέτ Γούβα, αποκάλυψε ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται,  «Αμερικανοί πράκτορες», «εκπρόσωποι του Μπαρζανί», και αξιωματικοί από «Αραβικό κράτος του Κόλπου». Ο Σύρος κυβερνητικός εκπρόσωπος που ρωτήθηκε δήλωσε: «Ουδέν σχόλιο».

Φαίνεται λοιπόν ότι οι Αμερικανοί σπόνσορες οργάνωσαν σύσκεψη για επίλυση διαφορών και για συμφωνίες διαμοιρασμού των εδαφών του ΙΡΑΚ, (και του πετρελαίου) μεταξύ ΙΚΙΛ και Μπαρζανί, αλλά οι μεν Ρώσοι και οι Σύροι το έμαθαν, ενώ οι αμερικανοί δεν έμαθαν ότι επίκειται η επιχείρηση, και τους έπιασαν. (Στα πράσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: