26/8/14

Νοβορωσία: Όπου νάνε πέφτει η Μαριούπολη

Ο Ταρούτα ετράπη εις φυγήν

Οι δυνάμεις της Ουκρανικής Εθνοφυλακής αποσύρθηκαν από το Νοβοαζόφσκ.
Η περιοχή από το ύψωμα Σαούρ-Μογγίλα μέχρι την Αζοφική ελέγχεται από τον λαϊκό Στρατό του Ντονιέτσκ, που ελέγχει και τον οδικό άξονα Κουζνέτσοβα-Νοβοαζόφσκ.
Η ανάκτηση του Νοβοαζόφσκ από το λαϊκό Στρατό του Ντονιέτσκ, θα ανοίξει το δρόμο για την Μαριούπολη που απέχει 46 χλμ.
Οι μάχες τώρα διεξάγονται κοντά στη Μονή Svyato-Ouspenski Nikolo-Vasilyevsky, (οικισμό του χωριού Νικολόσκαγια της Βολνόβακχα), και στη θέση Μάρκινο.
Καθώς οι δυνάμεις της ΛΔ Ντονιέτσκ πλησιάζουν στη Μαριούπολη, ο εκατομμυριούχος Ολιγαρχικός Σεργκέι Ταρούτα, που είχε διοριστεί από τη χούντα του Κιέβου κυβερνήτης του Ντομπάς, και ο οποίος από τις 13 Ιουνίου είχε εγκατασταθεί στην Μαριούπολη, εγκατέλειψε σήμερα την πόλη.
Από τη Μαριούπολη αποχώρησε προς το Ζαπορίζιε, και το τάγμα εθνοφυλακής «Dniepr-1 » , που μισθοδοτείται από εβραίο ολιγαρχικό τραπεζίτη Κολομόισκι. Η φάλαγγα των φορτηγών που τους μετέφερε δέχθηκε επίθεση από παρτιζάνους που δρουν εντός της περιφέρειας Ζαπορίζιε στη θέση Rozovka, και στη συνέχεια έπεσαν σε ενέδρα στην είσοδο του Kuibyshev. Ένα μέρος της φάλαγγας αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Μαριούπολη. 

Το γραφείο πληροφοριών του Λαϊκού Στρατού του Ντονιέτσκ ανακοίνωσε την εξάλειψη του θύλακα Amvrosievka-Kuteynikova-Ilovajsk. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο εχθρός έχασε 110 άνδρες και είχε 75 τραυματίες ενώ καταστράφηκαν 28 στρατιωτικά οχήματα .
Κατά την απελευθέρωση της Γιελένοβκα κατεστράφησαν 8 τανκ και 19 τεθωρακισμένα και συστοιχίες εκτόξευσης ρουκετών.
Οι Ουκρανοί παραδέχθηκαν ότι έχασαν 12 άνδρες και είχαν 19 τραυματίες.

Στο Ντονιέτσκ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι στις ΛΔ Ντονιέτσκ και ΛΔ Λουγκάνσκ δεν πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές για την Ουκρανική Ράντα. Σ

το Μίνσκ , ο Ναζαρμπάγιεφ ειπε στον Ποροσένκο να μιλήσει απευθείας με τον Πούτιν και του τόνισε: «Η περαιτέρω αιματοχυσία δεν μπορεί να συνεχιστεί"

Ο ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη σύλληψη 10 ρώσων στρατιωτών εντός του Ουκρανικού εδάφους οι οποίοι κατά τη διάρκεια περιπολίας πέρασαν κατά λάθος τα ουκρανικά σύνορα και ότι δεν προέβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψη τους. Πηγή του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας είπε στο ITAR-TASS ότι «Ουκρανοί στρατιώτες επανειλημμένα έχουν περάσει στο ρωσικό έδαφος χωριστά ή σε ομάδες που ανέρχονται σε περισσότερους από 500, με τα όπλα και με τεθωρακισμένα οχήματα και δεν εμείς δεν κάναμε τόσο θόρυβο σχετικά με αυτό».
Σύμφωνα με την gazeta.ru. οι επαγγελματίες «μητέρες στρατιωτών της Ρωσίας», λένε ότι 11 ακόμα στρατιώτες από τη Ρωσία, σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: