27/8/14

Νοβορωσία: Πολεμικά ανακοινωθέντα

Το Ιλοβαίσκ ξανά ελεύθερο

Οι άνδρες των ταγμάτων «Ντονμπάς» και «Αζώφ» της Ουκρανικής Εθνοφυλακής υπό την πίεση της επίθεσης της θρυλικής πλέον μονάδας «Μοτορόλα» της πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντόνετσκ εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και το τελευταίο κτίριο που κρατούσαν στο Ιλουβαίσκ.
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Επιτελέιου του Στρατού της ΛΔ Ντονέτσκ οι δυνάμεις της DPR εχουν σημειώσει περαιτέρω πρόοδο στην αντεπίθεση που εξαπέλυσαν στις 24 Αυγούστου. Κατά την κατάληψη του Σταρομπέσεβο που είναι σιδηροδρομικός κόμβος παραδόθηκαν στις δυνάμεις της DPR 129 στρατιώτες του στρατού της Ουκρανίας και της Εθνικής Φρουράς που είχαν περικυκλωθεί. Στο Σταρομπέσεβο οι Ουκρανοί έχασαν 19 στρατιώτες ενώ πάνω από 40 ουκρανοί τραυματίστηκαν .
Το Κίεβο που παραδέχθηκε την απώλεια της Σταρομπέσεβο ανακοίνωσε για χθες 13 νεκρούς και 36 τραυματίες. 
 Στο Σταρομπέσεβο οι μαχητές Ντονέτσκ κατέλαβαν 4 αυτοκινούμενα πυροβόλα και κατέστρεψαν ένα τανκ και 12 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Κοντά στον οικισμό των Κουτεινίκοβο παραδόθηκαν 94 περικυκλωμένοι ουκρανοί στρατιώτες μετά από διαπραγματεύσεις. Η μονάδα τους τις προηγούμενες μέρες απώλεσε 50 άνδρες.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μάχες στους οικισμούς της Αβντέγιεβκα και Γασινοβάταγια κοντά στο Ντόνετσκ, οι Ουκρανοί απώλεσαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, και ένα τανκ και είχαν 25 νεκρούς η τραυματίες.
Κοντά στον οικισμό της Κρασνογκόρσκα οι μαχητές της ΛΔ Ντονέτσκ κατάστρεψαν 4 συστήματα εκτόξευσης ρουκετών Grad , δυο τανκ και δύο τεθωρακισμένα οχήματα.
Το πυροβολικό της ΛΔ Ντονέτσκ, μετά από αναγνώριση μεγάλης συγκέντρωσης δυνάμεων των Ουκρανών κοντά στον οικισμό Βορόβσκογιε στα νοτιο-δυτικά του Ντόνετσκ, κατέστρεψε με μπαράζ βολών 11 τεθωρακισμένα και τάνκ Τ-64. Η καταμέτρηση των Ουκρανικών απωλειών δεν έχει ολοκληρωθεί.
Στις μάχες στο Λουγκάνσκ οι Ουκρανοί έχασαν 5 τανκ ,7 τεθωρακισμένα και 4 εκτοξευτές Grad. Κοντά στο χωριό Βαλουίσκογιε οι δυνάμεις αυτοάμυνας κατέστρεψαν πέντε φορτηγά με πυρομαχικά. Σκοτώθηκαν 8 Ουκρανοί. 
  Ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αντρέι Λισένκο , δήλωσε την Τρίτη ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δέχτηκαν επιθέσεις σε 34 σημεία. Novosvetlovka, Novoazovsk, Krasny Yar, Stanichno , Vergunsky , Marinka, Adrianople, Styla, Makarova, Komissarovka, Wide, Avdiyivka, Georgievka Fedorivka και στα αεροδρόμια του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ.
Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν το Ντόνετσκ από το αεροδρόμιο. Τη νύχτα της 26 Αυγούστου σκοτώθηκαν ακόμα 6 άμαχοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΣΠΥΡΟ,Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ 'Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ"???ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ...ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΦΑΥΛΟΣ"???

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...