12/10/14

Όταν οι άλλοι βουλιάζουν οι φελλοί επιπλέουν

Λαϊκή παροιμία: Ξυπνήσανε και οι φελλοί και κάνουν καταδύσεις

Το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και η βιομηχανική παραγωγή τους το τρίτο τρίμηνο έπεσε 4% αντί της εκτίμησης για πτώση 1,5%. Μεγάλη πτώση έχουν και οι βιομηχανικές παραγγελίες. Οι Εξαγωγές των Αύγουστο έπεσαν 5,8%. Ήταν η μεγαλύτερη πτώση από το 2009.
 Όλα δείχνουν ότι η Γερμανική ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας εκτροχιάστηκε και οδεύει προς την ύφεση. Ακόμη και το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις του για το 2015.
Η Ευρωζώνη καταρρέει .Η Γαλλία έχει κακή βαθμολογία και αρνητικές προοπτικές .Η Ιταλία ζει επειδή είναι «πολύ μεγάλη για να πεθάνει», η Ισπανία επιβιώνει όπως και η Πορτογαλία με το «σωληνάκι», η Φινλανδία καταρρέει , και η Ολλανδία πάει για εσωτερικό μνημόνιο. Όταν όμως οι άλλοι βουλιάζουν, οι φελλοί επιπλέουν. Έτσι ο Γκίκας ο Φελλός, ο Νότης ο φελλός, ο Αντώνης ο φελλός, προβλέπουν ανάπτυξη 2,9% ακατέβατα.
 Νησίδα αναπτύξεως εν μέσω υφέσεως η Ελλαδίτσα, και δια αυτό , «οι ελπίδες του ελληνικού λαού ΘΑΑΑααα δικαιωθούν απολύτως*», ως είπε και ο Φον Αντωνάκης.
(Ο μονόφθαλμος.)

*Παράφραση της υπόσχεσης,«Θααα γυρίσει ο τροχός, θαααα ...(χορτάσει) κι ο φτωχός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: