12/10/14

Οι Κούρδοι του YPG «ψαλίδισαν» τον …τσαμπουκά του ΙΚΙΛ

Η κατάσταση στη Συρία. Με βαθύ κόκκινο και ανοιχτό κόκκινο οι περιοχές που ελέγχει ο Ασσαντ. Με πράσινο και ανοιχτό πράσινο οι περιοχές του FSA, με μαύρο και γκρί οι περιοχές του Ισλαμικού Κράτους και με κίτρινο οι περιοχές των Κούρδων.

Σήμερα είναι η 27η μέρα της μάχης της Κομπανί. Το γραφείο Τύπου των «Τζιχαντιστών» στο Λονδίνο* ανακοίνωσε ότι μετά τις μάχες του Σαββάτου, όταν οι Κούρδοι απέκρουσαν επίθεση του ΙΚΙΛ ,από τις γειτονιές του νότου, σήμερα επικρατεί ηρεμία στην πόλη , και ότι ακούγονται μόνο βολές από ελεύθερους σκοπευτές.
Το «Παρατηρητήριο» ανακοίνωσε ότι στην χθεσινή επίθεση το ΙΚΙΛ έχασε 36 μαχητές.(μόνο;)
Παράλληλα Κούρδοι μαχητές σε καταδρομική επιχείρηση στις γραμμές των «τζιχαντιστών» τα ξημερώματα της Παρασκευής, σκότωσαν 66 μισθοφόρους-μάρτυρες μεταξύ των οποίων και των πολέμαρχο Αμπού Βαλίντ από την Τυνησία. Ο διοικητής των Κούρδων Εσμάτ αλ Σείχ δήλωσε ότι παρά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς το ΙΚΙΛ έφερε τεθωρακισμένα γύρω από την πόλη, και υπογράμμισε ότι οι βομβαρδισμοί αποό αέρος δεν μπορούν να βοηθήσουν στις οδομαχίες.
Το γραφείο Τύπου των «Τζιχαντιστών» στο Λονδίνο εκτιμά τις απώλειες του ΙΚΙΛ σε 300 νεκρούς ενώ οι Κούρδοι λένε ότι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 1000.
Στις ανατολικές γειτονίες της Κομπανί μάχονται και άνδρες της μονάδας «Tajammu’ Alwiya Fajr al-Hurriya», (Dawn of Freedom), του Free Syrian Army (FSA) , δεδομένου ότι το YPG και ο FSA υπέγραψαν στις 11 Σεπτεμβρίου συμφωνία για την απελευθέρωση των κατεχόμενων από το ΙΚΙΛ (ISIS) περιοχών.
-Ο στρατός του Ασσαντ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του γύρω από τη Δαμασκό και απελευθέρωσε την στρατηγικής σημασίας κοιλάδα Ein Tarma στην ανατολική περιφέρεια al-Ghouta.

* Syrian Observatory for Human Rights

Δεν υπάρχουν σχόλια: