15/2/16

Ένα βήμα πίσω και από τη Μόσχα

«Εφόσον οι τουρκικές δυνάμεις δεν επιτίθενται στο Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στη Συρία, η Μόσχα δεν θα εισέλθει σε αντιπαράθεση με την Άγκυρα», δήλωσε σήμερα στο Ρια Νόβοστι, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσικής Άνω Βουλής Βίκτορ Οζερόφ. «Η Ρωσία δεν θα εισέλθει σε αντιπαράθεση με τους στρατούς άλλων χωρών που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκράτες», διευκρίνισε, και επανέλαβε: «Ο στόχος των στρατιωτικών μας στη Συρία είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Παράλληλα , ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ διέψευσε τα δημοσιεύματα για 100 τούρκους στρατιώτες που εισήλθαν στη Συρία, τονίζοντας οτι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια για το μέλλον.
Ταυτόχρονα, ο Ρώσος Ειδικός Απεσταλμένος του Πούτιν για το ΑφγανιστάνΖαμίρ Καμπούλοφ είπε στο Ράι Νόβοστι ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται όπως το Ιράν και η Σαουδική Αραβία επιλύσουν τις διαφορές τους, δεδομένου όταν πρέπει να εργαστούν από κοινού για τα θέματα τα σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου. «Μας ενδιαφέρει να υπάρχει ειρήνη και τη συμφωνία μεταξύ τους, ειδικά τώρα, όταν θα πρέπει να συνεργάζονται για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το πετρέλαιο», είπε ο Καμπούλοφ.

YΓ. Εάν υποθέσουμε ότι οι τοποθετήσεις αυτές απαντούν στις προτάσεις που μετέφερε ο Κίσσιγκερ, βλέπουμε ότι ο "διάλογος"  που άρχισε συνεχίζεται. Και η Ιταλίδα είπε ότι δεν βλέπει πουθενά "Ψυχρό Πόλεμο".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η κατάσταση μπορεί να εκτραχυνθεί και από τυχαία γεγονότα ακόμα

αλλά σκέψου, ο σουλτάνος έχει χάσει τα μυαλά του και προσπαθεί να κρατήσει μια τουρκία που αναγκαστικά θα πολυχοτομηθεί, αυτό σημαίνει ότι θα κάνει ενέργειες στις οποίες θα αναγκαστεί να απαντήσει ο Πούτιν, δηλαδή αν συνεχίζει να του καταρρίπτει αεροπλάνα και να σκυλεύουν τα σώματα τών Ρώσσων πιλότων και ο Πούτιν απλά κυττάει και απειλεί με ντομάτες, τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό τής Ρωσσίας αλλά και στο παγκόσμιο πρεστίζ του.

Ανώνυμος είπε...

παιδια εγω πιστευω οτι θελει να ειναι επισημα ''καθαρος'' για αυτο και κανει αυτες τις δηλωσεις...ομως αλλο η θεωρια αλλο η πραξη.... ασφαλως και δεν θα αφησει την τουρκια [ δηλαδη τον ΝΑΤΟ] να αλωνησουν στη συρια.....αφου οι τουρκοι [ ΤΟ ΝΑΤΟ με λιγα λογια] βαραει ολους τους αλλους [ ασαντ κουρδους κλπ][ εκτος των τζιχαντιστων...δηλαδη πεντακαθαρα μπηκε στη μαχη ως συμμαχος των σφαγεων...αφου βαραει μονο τους οσους αντιστεκοντε ενοπλα στους τζιχαντιστες [κουρδους της συριας και εθνικο συριακο στρατο].....

Ανώνυμος είπε...

αυτο ειναι το κακο....οτι οτι και να λεει η ρωσια η η τουρκια απο τη στιγμη που μπηκανε ενοπλοι εντος συριακου εδαφους το κακο δεν θα αργησει να γινει...ακομα και απο τυχαια γεγονοτα..ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα θα ειναι στην ιστορια

Ανώνυμος είπε...

Μα γι' αυτό ο Πούτιν έστειλε στη Ρωσία τους S-400, για να μην του ξανά καταρρίψουν αεροπλάνο του... Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι οι Τζιχαντιστές δεν έχουν εξοπλιστεί ακόμη με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger, που έκαναν θραύση στο Αφγανιστάν κατά των Σοβιετικών...

soulis είπε...

Γιατι σε εκπλησει.
Ακομη και αυτοι στην CIA και τις αλλες δυτικες μυστικες υπηρεσιες που εκπαιδευουν του τζιχαντιστες ξερουν οτι αυτα τα πληρωμενα ρεμαλια ειναι εντελως αναξιοπιστα και ετσι τιποτα δεν τους εξασφαλιζει οτι εαν τους δωσουν συγχρονα φορητα αντιαεροπορικα δεν θα τα χρησιμοποιησουν και εναντιον πολιτικων αεροσκαφων που θα ειναι και ο ευκολος στοχος τωρα η στο μελλον.
Επισης αλλος λογος ειναι οτι αυτο που αναφερεις για το Αφγανισταν αφορα κυριως στα ελικοπτερα εναντιον των οποιων οι στινγκερ και γενικα αυτα τα οπλα ειναι πολυ αποτελεσματικα αν καποιος ξερει να τα χειριστει.
Αλλα ποιος σου ειπε οτι μπορουν ετσι ευκολα να καταριψουν su 34 π.χ.
Ειναι τρομερα δυσκολο εαν οχι αδυνατο.
Χρειαζονται συστηματα οχι φορητα σαν αυτα που ειχαν οι ουκρανοι που κατεριψαν το μαλαισιανο αεροσκαφος με πυραυλους ρανταρ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Για τη συνάντηση του Ρώσου Πατριάρχη με τον Πάπα δεν έγραψες τίποτα Σπύρο. Το γυρνάει και η Ρωσία στον οικουμενισμό;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...