27/2/16

Ο Κατοχικός Φάκελος Αγγελόπουλων

Η Γορτυνία είναι Κιβωτός του Ελληνισμού, όπως και η Μέσα και η Έξω Μάνη. Για αυτό, δεν επιθυμώ να μπλέξω με τα «συρματοπλέγματα», ούτε να ανοίξω τον Φάκελο των αδελφών Αγγελόπουλων στην Κατοχή και ούτε να ασχοληθώ με το διδακτορικό του θείου Άγγελου.
(Αυτό άλλωστε ήταν αποκλειστικότητα του αείμνηστου Γρηγόρη).

Είπαμε ότι το εγγόνια δεν ευθύνονται για κάθε πράξη τον προπάππου και των Παππούδων τους. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι παιδιά του Κωνσταντίνου, και δεν έχω τίποτα εις βάρος τους ούτε εις βάρος του πατέρα τους στο αρχείο μου. Άλλωστε, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αντιστάθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στην «Κοντέσα» και τον Θόδωρο , του Σημιτισμού και της λεηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Οπότε τελεία και παύλα.

Καλή η οπαδική πλάκα, αλλά ο Ολυμπιακός και οι πολλοί οπαδοί του δεν θα ξαναγράψουν ούτε θα εξωραΐσουν την Ιστορία. Η Ιστορία είναι Ιστορία και δεν διορθώνεται, αλλά και δεν προκαθορίζει ούτε προσδιορίζει το παρόν. «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται».
Λοιπόν, τιμούμε τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τα παιδιά του και πάμε παρακάτω.

ΥΓ. Και όταν τα πρωτοείπε ο Τράκης, είδατε ότι δεν ασχολήθηκα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας όμως δεν απαντάς κ. Σπύρο. Μπορούσαν οι Αγγελόπουλοι να αρνηθούν να προμηθεύσουν τους Γερμανούς κατακτητές; Τι συνέπειες θα είχε αυτό για τους ίδιους και για την επιχείρησή τους;

Η απλή λογική λέει ότι αν είχαν αρνηθεί να προμηθεύσουν τους Γερμανούς, σήμερα δεν θα υπήρχαν... Δεν ξέρω αν θα τους εκτελούσαν οι Γερμανοί, αλλά σίγουρα και το εμπόρευμά τους θα έχαναν με επίταξη και δεν θα έπαιρναν δεκάρα τσακιστή... Εσύ τι θα έκανες στη θέση τους κ. Σπύρο;

Ανώνυμος είπε...

Σπυρο συμφωνεις πως ο μονος τροπος να γινει επιτυχημενη λα'ι'κη επανασταση στην ελλαδα ειναι να καταδικαστει ο Μαρινακης, να πεσει ερασιτεχνικη κατηγορια ο Θρυλος και να του αφαιρεθουν τα πρωταθληματα?

Ανώνυμος είπε...

Μιάς και οι οπαδοί μας "ξαναγράφουν και εξωραϊζουν την ιστορία¨, ας ρίξουμε μια ματιά κι εδώ, έστω κι αν η κύρια πηγή είναι ο πριζοσπάστης τής εποχής και η τοποθέτηση αρκετά κνίτικη:

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131009/oi-dosilogoi-aggelopoyloi

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....