18/3/16

Βουλγαρία: Στον εισαγγελέα ο επικεφαλής του Οργανισμού Προσφύγων

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν δώρο Πάσχα

Το βουλγαρικό υπουργικό συμβούλιο τοποθέτησε την κας Πέτια Παρανόβα ως επικεφαλής του Οργανισμού Προσφύγων στη θέση του κ. Νικόλα Καζακόφ, ο οποίος απελύθη επειδή κατηγορείτε για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες σίτισης των προσφύγων σε διογκωμένες τιμές και χωρίς δημόσιο διαγωνισμό.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ιβάιλο Κάλφιν ανακοίνωσε μετά το Υπουργικό Συμβούλιο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει 50.500.000 λέβα στον προϋπολογισμό της κοινωνικής ασφάλισης για να καταβληθεί «Δώρο Πάσχα» ύψους 40 λέβων, (20 ευρώ) σε 1.262.000 χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις μέχρι 300 λέβα .(150 ευρώ).
Συνεργασία «Μάνας» και «Κόρης» για το "προσφυγικό"

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, συμφώνησε σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ, για την πραγματοποίηση κοινών χερσαίων και εναέριων επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών για την ασφάλεια των συνόρων τους. Ο κ. Μπορίσοφ ως «μεγάλος αδελφός» εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο της κρίσης των προσφύγων και δήλωσε στον κ. Ιβανόφ ότι η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ετοιμάζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πΓΔΜ. Η Βουλγάρα Κομισάριος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε δηλώσεις της χθες στην Βουλγαρική τηλεόραση είπε ότι «η Βουλγαρία είναι καλύτερα προετοιμασμένη από άλλες χώρες για ενδεχόμενη προσφυγική ροή», και, «κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για τη διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της». Η Βουλγάρα Κομισάριος τόνισε ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης η Βουλγαρία, «μπορεί να επωφεληθεί από το νέο οικονομικό εργαλείο στήριξης στην περίπτωση ανθρωπιστικών κρίσεων στην Ευρώπη, για το οποίο προβλέπονται φέτος 300 εκατ. ευρώ. Η επίτροπος είπε πως για τη Βουλγαρία έχουν ήδη δεσμευτεί 91 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος για την περίοδο 2014-2020 και ήδη δόθηκε έκτακτη βοήθεια ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Στατιστικές επιτυχίες της Σόφιας

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της στατιστικής Αρχής το βουλγαρικό ΑΕΠ αυξήθηκε το 2015. κατά 3%. Έτσι η Βουλγαρία μπήκε στην πρώτη αναπτυξιακή δεκάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, το ισοζύγιο πληρωμών της Βουλγαρίας, τον Ιανουάριο ήταν θετικό, και παρουσίασε πλεόνασμα 271,7 εκ. ευρώ, ενώ πέρσι υπήρχε έλλειμμα 98,9 εκ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας επίσης ήταν θετικό στις αρχές του έτους, με πλεόνασμα 66,7 εκ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 124,7 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2015. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη Βουλγαρία κατά τον πρώτο μήνα του 2016 ανήλθαν σε 44.900.000, ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Η υποχώριση ήταν Επιτελικα΄σχεδιασμένη από τον Διάδοχο. 26 Απριλίου. Οι τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, κατέλαβαν το Βελεστίνο και τον Βόλο.

  Οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙΚΟΘΕΝ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ Ο ΒΟΛΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΚΑΝΟΝΙΑ.  ΟΙ Τ...