17/3/16

Βλαδίμηρος : Το όπλο παρά πόδα

Η ανεξαρτησία και η Κυριαρχία της Ρωσίας διασφαλίστηκαν και με τα όπλα. Η στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι επιλογή μας. Η κύρια ατζέντα της Ρωσίας για το σήμερα είναι, φυσικά, ειρηνική

Ο Πούτιν παρασημοφόρησε τους πιλότους και ανέλαβε εγγυητής της εκεχειρίας στη Συρία
«Η κύρια ατζέντα της Ρωσίας για το σήμερα είναι, φυσικά, ειρηνική. Πρέπει να εργαστούμε για την ανάπτυξη της οικονομίας σε δύσκολες συνθήκες, για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο του λαού μας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να επιτύχουμε σε αυτά μας τα καθήκοντα, χωρίς την εγγύηση της ασφάλειας, χωρίς την δημιουργία ετοιμοπόλεμου και αποτελεσματικού στρατού και το ναυτικού .Χωρίς αυτά, η ύπαρξη μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης Ρωσίας είναι αδύνατη», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στην τελετή για την παρασημοφόρηση των ρώσων πιλότων στο Κρεμλίνο.

«Τα καθήκοντα που σας είχαν ανατεθεί έχουν εκπληρωθεί σε γενικές γραμμές. Οι μονάδες και τα τμήματα επιστρέφουν στα στρατόπεδα τους . Γυρίζουν στο σπίτι, στη Ρωσία. Εάν χρειαστεί η Ρωσία είναι ικανή εντός λίγων ωρών να παρατάξει τις δυνάμεις της σε μια κλίμακα που είναι κατάλληλη για την εξέλιξη της κατάστασης, χρησιμοποιώντας όλο το οπλοστάσιο των διαθέσιμων δυνατοτήτων. Η στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι επιλογή μας.Αυτός είναι ο λόγος που ελπίζουμε για την επικράτηση της κοινής λογικής σε όλες τις πλευρές και στη δέσμευση τόσο των συριακών αρχών όσο και της αντιπολίτευσης στην ειρηνευτική διαδικασία», είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους αεροπόρους που επέστρεψαν από τη Συρία.

Ο Πούτιν απένειμε τα παράσημα σε 17 μελη των ενόπλων δυνάμεων ενώ τέσσερεις αξιωματικοί ανακηρύχτηκαν σε ήρωες της Ρωσίας.

«Οι πιλότοι μας ολοκλήρωσαν με άριστα την αποστολή τους στη Συρία.
Η σημερινή γενιά συνεχίζει επάξια τις στρατιωτικές παραδόσεις των προγόνων μας . Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία, που ενεργήσατε σαν πραγματικοί στρατιώτες της Ρωσίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
  Ο Βλαδίμηρος Πούτιν αναφέρθηκε και στο κόστος της επιχείρησης στη Συρία λέγοντας ότι ξοδεύτηκαν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας 33 δισεκατομμύρια ρούβλια, (περίπου 464 δολάρια). Σύμφωνα με τον Ρωσο πρόεδρο, θα απαιτηθούν και πρόσθετες δαπάνες στη Συρία, αλλά αυτό δικαιολογείται, όπως είπε, «προκειμένου να μην πληρωθεί υψηλότερο τίμημα στο μέλλον».

Η αμερικανική άποψη για τη ρωσική μερική απόσυρση

Ο Αντισυνταγματάρχης Steve Warren από τη Βαγδάτη δήλωσε: « Δεν έχουμε επιβεβαιώσει μια αξιόλογη μείωση της μαχητικής τους δυνατότητας . Η δύναμη τους στο έδαφος είναι ακόμα ανέπαφη , και έχει μειωθεί λίγο η δύναμη τους στον αέρα. Και αυτό είναι όλο». .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...