3/9/16

Οι εκλογές στις ΗΠΑ και Εμείς

Τα «Νέα» για την «ανατροπή» των δημοσκοπήσεων σας τα είπα ήδη πρώτος. Μετά οι άλλοι έμαθαν και για τη νέα δημοσκόπηση Ιpsos/Ρόιτερς που έδωσε 40% - 39% υπέρ του Τραμπ. Οι δημοσκόποι, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, αλλάζουν σιγά-σιγά τη σύνθεση του δείγματος, κάνοντας ουσιαστικά αναγωγή, και από το δείγμα των 100% απλά «εγγεγραμμένων», στοχεύουν πιά στους «πιθανούς ψηφοφόρους», και έτσι το αποτέλεσμα γίνεται πιο ρεαλιστικό.



Η πρόσφατη δημοσκόπηση της «έγκυρης» IBD/TIPP είχε 887 απλά «εγγεγραμμένους» που μπορεί και να μην πάνε να ψηφίσουν και 861, που, «θα ψηφίσουν σίγουρα». Έτσι, από το 46-39 υπέρ της Χίτλερι ,καταλήξαμε στην ισοπαλία, 39% όλοι, με περιθώριο λάθος 3-4%. Ένα 10% περίπου ,πάει στον φιλελεύθερο Γκάρι και την πράσινη Εβραία.

Η ουσία όμως βρίσκεται όπως σας είπα στον αγώνα από πολιτεία σε πολιτεία. Και εκεί φαίνεται ότι ο Ντόναλντ κάνει ένα βήμα μπροστά.
Στην Αιόβα, όπου ο Τράμπ δεν τα είχε πάει καλά με την τοπική κόμματοκρατία που υποστήριζε τον υποψήφιο των Κοχ, Κρούτζ , στα προκριματικά, και όπου ο Ομπάμα είχε κερδίσει τον Ρόμνι με 6 μονάδες διαφορά, τώρα ο Τράμπ, είναι πέντε μονάδες μπροστά. (44%-39%).
Αλλά και στη Βιρτζίνια όπου η Χίτλερι είχε προβάδισμα 7-11 μονάδες , τώρα μέτρησαν την Κλίντον στο 44% , τον Τραμπ στο 43%, τον φιλελεύθερο Γκάρι στο 10% και την πράσινη Εβραία στο 3%.
Στη Βιρτζίνια , που οι «λευκοί» αποτελούν το 68%, το 2012, ο Ομπάμα είχε 170.000 ψήφους περισσότερους από τον Ρόμνι αλλά αυτή τη φορά ο Τραμπ μπορεί να κερδίσει την πολιτεία.

Πολλοί λένε διάφορα για τις εκλογές στις ΗΠΑ, νομίζοντας ίσως, ότι «είναι μακριά από εμάς». Αλλά οι εκλογές στα «Κεντρικά» θα έχουν άμεσα αποτελέσματα στις αποικίες και τα προτεκτοράτα.
Οι εκλεκτοί του Σόρος θα πάρουν πόδι εάν χάσει το «αφεντικό». Και ο θείος Σόρος έχει βάλει τα ρέστα του για την Χίτλερι.
Εάν λοιπόν βγει ο Τραμπ το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αλλαγή βάρδιας και στην Αθήνα. Και εκλογή Τραμπ θα σημάνει καλύτερες συνθήκες για την Λε Πεν στη Γαλλία. Και εάν κερδίσει η Λε Πεν θα αλλάξει η Ευρώπη και η δική μας ζωή.
Αυτό είναι το ντόμινο.

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...