15/9/17

Το συμπυκνωμένο ανιστόρητο ψεύδος

Η 15 Σεπτεμβρίου από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

1944.Λήγει η μάχη του Μελιγαλά. Ακολουθεί εισβολή αμάχων στο Μελιγαλά και σφαγή ταγματασφαλιτών.

Δεν έληξε καμιά μάχη αφού δεν έγινε καμιά μάχη. Και δεν έγινε εισβολή αμάχων.
Και η σφαγή των αιχμαλώτων ταγματασφαλιτών έγινε από το Κόμμα με εντολή Μπελογιάννη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο Βελουχιώτης στην ομιλία του στη Λαμία είπε, ότι ο ΕΛΑΣ παρέδωσε τους αιχμαλώτους στους Άγγλους, μετά την δέσμευσή τους ότι θα περάσουν από Στρατοδικείο... Λες Χατζάρα οι Άγγλοι να καθαρίσανε τους αιχμαλώτους, ή τέλος πάντων να έκαναν τα στραβά μάτια, επίτηδες για να προκαλέσουν εμφύλια σύρραξη;

Ανώνυμος είπε...

Την υπεροχη σε δυναμη πυρος,οι συμμοριτες την απεκτησαν τον Σεπτεμβριο του '43,με την παραδοση της Ιταλιας στους Συμμαχους και τον αφοπλισμο των ιταλικων δυναμεων στην ηπειρωτικη Ελλαδα.Ο ιταλικος οπλισμος,καθ'υποδειξη των Αγγλων παραδοθηκε στον ΕΛΑΣ.Το παραδειγμα της ιταλικης 24ης Μεραρχιας Πεζικου "Πινερολο" ειναι ενδεικτικο:Η μεραρχια,με εδρα την Λαρισα ειχε δυναμη 14.000 ανδρων.Οι ιταλοι,στην αρχη δεν ηθελαν να παραδοθουν στον ΕΛΑΣ,αλλα στον Ζερβα,ομως οταν εμαθαν οτι ανεβαινουν γερμανικες φαλαγγες απο την Αθηνα,φοβηθηκαν και συμφωνησαν να αφοπλιστουν απο τον ΕΛΑΣ,ο οποιος και θα τους παρειχε προστασια,ενω οι αγγλοι κανονισαν την διαφυγη του διοικητη της,στρατηγου Ινφαντε και των επιτελων του.Ολα τα τυφεκια,αυτοματα,πολυβολα,πυρομαχικα παραδοθηκαν στους Ελασιτες.Αλλα το μεγαλυτερο επαθλο ηταν η παραδοση του συνταγματος πυροβολικου της μεραρχιας(18ο) με ολα τα πυροβολα.Με αυτον τον τεραστιο οπλισμο στα χερια του,ο ΕΛΑΣ εξοπλισε τεσσερις νεες μοναδες("μεραρχιες",αλλα αυτος ο ορος ειναι καταχρηστικος).Φυσικα δεν επιτεθηκαν εναντιον των γερμανων,αλλα αμεσως εξαπελυσαν επιθεση εναντιον των ελληνων,εκδιωκοντας τον Ζερβα απο την βορειοδυτικη Θεσσαλια.
Τα ιταλικα πυροβολα τα επανδρωναν ιταλοι πυροβολητες.
Με αυτη την δυναμη πυρος κατεβηκε ο Κλαρας στην Πελοποννησο.Αλλα οι συμμοριτες του ΕΛΑΣ στην Πελοποννησο ειχαν αποσπασει και οπλα απο τις ιταλικες μοναδες της περιοχης π.χ. οι ιταλοι στα Καλαβρυτα και στην Τριπολη παραδοθηκαν με ολο τον εξοπλισμο τους,συμπεριλαμβανομενων και ολμων με τα πυρομαχικα τους.
Ολα αυτα,ενω οι βρετανικες ριψεις εφοδιων και οπλων απο τους αγγλους συνεχιζονταν κανονικα!
Τα Ταγματα Ασφαλειας δεν ειχαν βαρυ οπλισμο,ουτε πολυβολα,ουτε αποθεματα πυρομαχικων.Για παραδειγμα η "13η Μεραρχια" του ΕΛΑΣ:συγκροτηθηκε τον Σεπτεμβριο 1943 οταν εξοπλιστηκε με τον οπλισμο ενος ιταλικου ταγματος στην Αραχωβα:8 πολυβολα,15 ατομικους ολμους,45 οπλοπολυβολα,600 τυφεκια,2 αυτοκινητα,πολλα ζωα,υλικο επιμελητειας κλπ.Στη Ζαγορα του Πηλιου το 54ο "συνταγμα" του ΕΛΑΣ εξοπλιστηκε απο την ιταλικη φρουρα με ολα της τα οπλα και 11 επακτια πυροβολα!
Και ουτω καθεξης.
Ευτυχως οι γερμανοι καταφεραν να αφοπλισουν τις περισσοτερες ιταλικες μεραρχιες σε ολη την Ελλαδα( τις 9 απο τις 11).
Φανταστητε τι θα εκαναν οι συμμοριτες αν κατειχαν τον οπλισμο 11 μεραρχιων ενος κανονικου στρατου!
Ετσι εξηγουνται οι "νικες" των Ελασιτων.
Οσον αφορα τις εκτελεσεις.Αν ησαν πραγματικοι ελληνες θα εκτελουσαν τους ιταλους εκεινους,που λιγο πριν παραδοθουν στην Θεσσαλια,εκαψαν τα χωρια Αλμυρο,Δομενικο και αλλα.Αντιθετα συνεργαστηκαν με τους ιταλους.Στον Μελιγαλα και αλλου,δολοφονησαν,δηθεν "δοσιλογους",αλλα στην πραγματικοτητα ηταν προγραφες πολιτικων αντιπαλων,των πλεον επικινδυνων-οπως πιστευαν γιαυτους-οι οποιοι ειχαν "μαρκαριστει" ως τετοιοι απο κομμουνιστες χαφιεδες των χωριων.Οι καταλογοι ηταν ετοιμοι απο καιρο και συνεχως προσεθεταν και αλλα ονοματα.Τα εγκληματα των συμμοριτων δεν παραγραφονται,οσο και αν το σαπιο μεταπολιτευτικο Καθεστως προσπαθει να τα διαγραψει απο την μνημη των Ελληνων.

Ανώνυμος είπε...

09:00 - 11:00 Ο ΝΕΛΣΟΝΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΜΑΛΕΡ ΚΑΙ Χ. Κ. ΓΚΡΟΥΜΠΕΡ
Ein
(ANDRIS NELSONS AND HAKAN HARDENBERGER PERFORM GRUBER AND MAHLER) ΜΟΥΣΙΚΑ - 2015

Ανώνυμος είπε...

... Συνέχεια και ολοκλήρωση, γιατί οι αρνητές εγκλημάτων πολέμου οπισθοδρομούν την εξέλιξη. (εις μνήμην Ελλήνων μαχητών που έπεσαν προδομένοι) σε Μελιγαλά και Πελοπόννησο. Αυτοί που τους πρόδωσαν, έδωσαν και τις συντάξεις, 'εθνικής αντίστασης' στους γενοκτόνους τους τα επόμενα χρόνια. Αυτοί που τους οδήγησαν αναγκαστικά στην ξενιτιά για να μην γίνουν δολοφόνοι, αυτοί που τους οδήγησαν στην Αθήνα γιατί δεν είχαν μέλλον στην γεμάτη μίσος και θανατικό επαρχία. Αυτοί που έβαλαν τους μαρξιστές δολοφόνους αιχμαλώτων στην βουλή. Αυτοί είναι συνεργοί των μπολσεβίκων μαρξιστών, και στον ίδιο βαθμό και τάξη ένοχοι και συνεργοί για υπόθαλψη εγκληματιών πολέμου, αδίκημα που δεν παραγράφεται, όσο και αν τα χρόνια περνούν.

Ποίοι είναι 'οι αυτοί', μα η κυβέρνηση του Καΐρου η χριστιανοπατρηδοκάπηλος 'δεξιά'

Ανώνυμος είπε...

https://is.gd/ypdpPX

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Χατζάρα λες δεν έγινε καμμιά μάχη, η Χρυσή Αυγή λέει ότι έγινε σκληρή μάχη μέχρι που τελειώσανε τα πυρομαχικά... Αποφασίστε τελικά, πως έπεσε ο Μελιγαλάς, με μάχη ή χωρίς μάχη;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...