14/7/18

14 Ιουλίου, Η Δεύτερη Πολιορκία της Βιέννης

Στις 14 Ιουλίου, 1683 οι Οθωμανοί με 120000 άνδρες, έφτασαν στη Βιέννη και την απέκλεισαν και από τα νότια, δυτικά και τα βόρεια. Ο Μεγάλος Βεζύρης Καρά Μουσταφά έστειλε επιστολή στον στρατιωτικό διοικητή της Βιέννης Ερνστ Ρούντιγκερ φον Στάνρνμπεργκ και ζήτησε την παράδοση της πόλης.
 Ο Στάνρνμπεργκ, που είχε 11.000 στρατιώτες και 5000 επιστρατευμένους εθελοντές αρνήθηκε να παραδοθεί.

Όλα τα γεγονότα της 14ης Ιουλίου θα τα διαβάσετε εδώ
http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/07/14.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

(ΓΙΟΥ ΝΑΖΙ,ΤΕΩΣ ΜΑΡΞΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ,ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΝΑΤΟΙΚΟΥ )


https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/36726346_1735168863187323_409390372779720704_n.jpg?_nc_cat=0&oh=803dfaa910cc8010a93d5608c1b3906b&oe=5BEA1802

Ανώνυμος είπε...

Αλβανική Γεωγραφία Γ'Λυκείου:

8 νομοί της Ελλάδας αδίκως δεν είναι στην Αλβανία


Στη Γεωγραφία Γ’ Λυκείου των Αλβανικών κρατικων σχολείων διδάσκονται οι 18χρονοι ότι οκτώ νομοί της Ελλάδος είναι Αλβανικοί


Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Χάρτης περιλαμβάνει όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου των κρατικων σχολείων της χώρας, οι μαθητές δεν μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare).

Στις περιοχές αυτές των σχολικων κρατικων βιβλιων και χαρτων περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της νοτιας Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των ΦΥΡΟΜ και 8 νομοί της Ελλάδος.

Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.

Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», σελ. 198 στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει:

Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών.

Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών της ΦΥΡΟΜ και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό)και αποτελουνται από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ.

Στο υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα - χωρίς να αναφέρει κανένα - σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες.

Ενώ όταν αναλύει τους νομούς εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία.

Αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο.

Μαθαίνω ότι Τιτάνας Μίμης Δομάζος που ηταν πλήρως ασφαλής μεταφέρθηκε ξαφνικά στο Νοσοκομείο. Ο Θεός μαζί του

  Ο Μίμης Δομάζος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε ενω περπατούσε σήμερα το πρωί στο Χαλάνδρι. Οι  διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν  καρδιοπνευμ...