23/7/18

Η Χούντα παραδόθηκε στις 23 Ιουλίου

Το καλοκαίρι του 1973 συναντήθηκαν στο Παρίσι στο σπίτι του Σάυρους Σουλτσμπέργκερ και ο Καραμανλής, με τον Κίσινγκερ. Μετά από αυτή τη συνάντηση δρομολογήθηκε η Προδοσία της Κύπρου και  η λύση του Καραμανλή. 

Το πρωί της 20ής Ιουλίου 1974, στην αίθουσα συσκέψεων του τρίτου ορόφου του Πενταγώνου περίμεναν τον Σίσκο να φέρει τα νέα από την Άγκυρα. 

Περίμεναν ο Φαίδων Γκιζίκης, ο Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κυπραίος που καθόταν στην καρέκλα του παραιτηθέντος απο τις 8 Ιουλίου Σπυρίδωνα Τετενέ, ο υπουργός Άμυνας αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ευστάθιος Λατσούδης, ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Μπονάνος, οι αρχηγοί Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, και ο ταξίαρχος Ιωαννίδης. Έφθασαν από το αεροδρόμιο ο Χένρι Τάσκα και ο Τζότζεφ Σίσκο, και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» , τους κάλεσε «να αποφύγουν κάθε πολεμική ενέργεια», και τους διαβεβαίωσε ότι , «οι Αμερικανοί θα έπειθαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο, τα επόμενα 24ωρα, αφήνοντας μια δύναμη 1.500 ανδρών για ενίσχυση της ΤΟΥΡΔΥΚ και τόνωσης του ηθικού των Τουρκοκυπρίων». 

Τότε ο Ιωαννίδης του είπε, ότι λέει ψέματα, φωνάζοντας στα ελληνικά. «Αυτά λέγατε και προ ημερών όταν μας εξαπατήσατε, και μας υποσχεθήκατε ότι ο έκτος στόλος θα περιπολούσε στα στενά της Μερσίνας, ώστε να αποτρέψει τουρκική αποβατική ενέργεια». 

Ακολούθως ο Γκιζίκης αλλά και ο Κυπραίος ως υπουργός εξωτερικών, είπαν ότι αν οι Τούρκοι δεν αποχωρούσαν άμεσα, η Ελλάδα θα έφευγε από το ΝΑΤΟ και θα «κήρυττε τον πόλεμο στην Άγκυρα». 

Η σύσκεψη κατέληξε στο 48 τελεσίγραφο, στην εκπνοή του οποίου, η Αθήνα θα κήρυττε το Πόλεμο στην Τουρκία. 

Μετά την αποχώρηση του Σίσκο, ο ταξίαρχος Ιωαννίδης διέταξε τον αντιστράτηγο Μπονάνο να κηρυχθεί η Γενική Επιστράτευση, και προσπάθησε να αναλάβει τον ρόλο του πολιτικού αρχηγού αλλά διαπίστωσε , την άρνηση των άλλων να; πολεμήσουν. 

«Διέταξε» τον Αραπάκη να στείλει τα υποβρύχια που βρισκόντουσαν στα Δωδεκάνησα στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία, και τον αρχηγό της Αεροπορίας Παπανικολάου, να αποσταλούν τα Φάντομ για να προσβάλουν τους εισβολείς. Ούτε ο Αραπάκης ούτε ο Παπανικολάου ανέλαβαν να εκτελεσουν τις εντολές. Ο Μπονάνος και ο Γκιζίκης ήθελαν να περιμένουν τα αποτελέσματα της αμερικανικής μεσολάβησης. Ο Ιωαννίδης πρότεινε ακόμα την καταγγελία των συμφωνιών του Λονδίνου και κηρύξει της Ένωσης της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα, αλλά τελικά κατέληξαν «να κληθούν όλα τα μέρη να σεβαστούν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου».

 Αποφασίστηκε μόνο η αποστολή μιας ενίσχυσης με καταδρομής, (επιχείρηση Νίκη), η οποία έγινε την επομένη αφού όμως ο Μπόλαρης απείλησε με το πιστόλι τον αρμόδιο στρατηγό στο Πεντάγωνο. 

Με το τέλος της σύσκεψης ήταν φανερό ότι ο Ιωαννίδης δεν αποφάσιζε

Η γενική επιστράτευση εξελίχθητε σε μια καταστροφική οπερέτα. 

Στις 22:35 της 21ης Ιουλίου ξεκίνησε η απογείωση των «Νοράτλας». Απογειώθηκαν μόνο 15. Αμέσως μετά την απογείωση, τα μεσάνυχτα, το Κέντρο επιχειρήσεων εστειλε πρός το Γ.Ε.Ε.Φ. στη Λευκωσίας το μήνυμα «Έρχονται τα 15 πορτοκάλια». Εκείνη την ώρα η αμερικανική πρεσβεία έψαχνε τον Ανδρουτσόπουλο και τον Κυπραίο για να τους ενημερώσουν, αλλά τα πραξικόπημα των στρατηγών είχε ήδη συντελεστεί. 
Οι άνθρωποι του Ιωαννίδη είχαν εκδιωχτεί και ανέλαβαν οι στρατηγοί. 
Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο πράκτωρ Αραπάκης που συμφώνησε με τους Αμερικανούς για έναρξη της εκεχειρίας στις 16.00. 

Το πρωί της 22ας Ιουλίου, οι Τούρκοι από το προγεφύρωμα στο Πέντε Μίλι, κινήθηκαν προς την Κερύνεια. , η οποία βομβαρδιζόταν συνεχώς από θάλασσα και από ξηρά. Αφού κατέλαβαν τα γύρω χωριά λίγο μετά το μεσημέρι διεισέδυσαν στην Κερύνεια .
Η τραγικότητα των στιγμών ήταν απερίγραπτη. Μεμονωμένες ομάδες εθνοφρουρών μάχονταν απεγνωσμένα, χωρίς να αναμένουν από πουθενά ενίσχυση. Οι κάτοικοι (κυρίως γυναικόπαιδα) κατέφυγαν στην προστασία της ειρηνευτικής δύναμης των Ην. Εθνών, στο ξενοδοχείο «Ντομ» και στα χωριά Πέλλαπαϊς και Άγ. Επίκτητος.

 Η ανακωχή στις 1600, βρήκε τους Τούρκους να ελέγχουν το προγεφύρωμα Πέντε Μίλι - Γλυκιώτισσας, μέσω Τέμπλους προς τον Άγ. Ιλαρίωνα ,το θύλακά τους στη Λευκωσία, και την Κερύνεια με μια έκταση 7 χλμ. στα δυτικά της και 3-4 χλμ. στα ανατολικά της. Κι ενώ ήδη από τις 4 το απόγευμα ίσχυε επίσημα η ανακωχή, οι Τούρκοι συνέχιζαν τις επιθέσεις. 

Το πρωί της 23ης Ιουλίου, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γρηγόριος Μπονάνος και οι αρχηγοί του Στρατού, αντιστράτηγος Ανδρέας Γαλατσάνος, Ναυτικού, αντιναύαρχος Πέτρος Αραπάκης και Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Αλέξανδρος Παπανικολάου, σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη αποφάσισαν την μεταπολίτευση

Στη συνέχεια, ο Γκιζίκης, κάλεσε τον ταξίαρχο Ιωαννίδη και του ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του στρατεύματος. 

Περίπου στις 12.00 ένας συνταγματάρχης, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου του κ. Γκιζίκη , κάλεσε τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο και τον Γεώργιο Μαύρο. Μετα πήρε τηλέφωνο και τους άλλους. Στις 12.30 ήταν στην Βουλή και ο Κανελλόπουλου και ο Μαύρος. Στις 2 μετά το μεσημέρι, κλήθηκαν σε σύσκεψη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι αρχηγοί των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων Παναγιώτης Κανελλόπουλος της ΕΡΕ και Γεώργιος Μαύρος της «Ενώσεως Κέντρου», καθώς και οι Ευάγγελος Αβέρωφ, Σπύρος Μαρκεζίνης, Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας, Στέφανος Στεφανόπουλος, Πέτρος Γαρουφαλλιάς και Ξενοφών Ζολώτας. Η δικτατορία είχε παραδώσει τα ηνία. 

Ο Γκιζίκης, ως επικεφαλής του κράτους, είπε ότι «η κυβέρνησις πρέπει να παραδώσει την εξουσία σε πολιτικούς», ζήτησε από τους πολιτικούς να σχηματίσουν κυβέρνηση και εξέφρασε την ευχή να αναλάβουν στρατιωτικοί τα υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Δημοσίας Τάξεως.
 Ο Μαύρος του απάντησε «ασφαλώς αστειεύεσθε, κύριε πρόεδρε», ο Γκιζίκης είπε «το ανακαλώ» και η συζήτηση κατέληξε ότι θα σχημάτιζαν κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας η ΕΡΕ και η Ένωση Κέντρου, με τον Κανελλόπουλο πρωθυπουργό και τον Μαύρο αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών. Ο Μαύρος ζήτησε από τον Γκιζίκη να καλέσει στ πολιτικό γραφείο τον πρέσβη της Αμερικής Τάσκα και τον πρέσβη της Γερμανίας διά να διευκολύνουν τις επαφές με τους αρχηγούς των κρατών. Ενώ συζητούσαν τον κατάλογο των υπουργών , ο Αβέρωφ, τους ενημέρωσε ότι ο Γκιζίκης συμφώνησε στη λύση Καραμανλή. 

Εκείνο το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 1974, πριν 44 χρόνια, το θυμάμαι σαν τώρα. Ήμουν στο φυλάκιο της Βουλής από τους πρώτους 50 που περιμέναμε την επιστροφή του Μαύρου και του Κανελλόπουλου. Όταν πέρασαν τα αυτοκίνητα τους, θα είμαστε περί τους 200, με βασικό σύνθημα: «Απόψε μη μας πουλήσετε». Άμα βράδιασε, ήρθαν και οι Καραμανλικοί κρατώντας την «Βραδινή», της οποίας ο Αθανασιάδης έβγαλε έκτακτο φύλλο. Περιμέναμε μέχρι που ήρθε ο Καραμανλής. Χιλιάδες πλέον. 

Στις 8 το βράδυ , επαναλήφθηκε η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς και επικυρώθηκε η απόφαση για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

 Ο Μαύρος ως υπουργός εξωτερικών αλλά και ο Κανελλόπουλος μιλήσαν με τον Κίσινγκερ. Ο Μαύρος ακλουθώντας την γραμμή Γκιζίκη είπε στον Κίσινγκερ ότι, εφόσον οι Τούρκοι δεν τηρούν την ανακωχή «είναι ενδεχομένο να υποχρεωθούμε να κάνουμε επίθεση εις τον Έβρον». 
Ο Κίσινγκερ απάντησε: «Για όνομα του Θεού, μην το κάμετε αυτό. Θα πάρω τώρα τον Ετζεβίτ και θα σας τηλεφωνήσω σε πέντε λεπτά». Μετά πέντε λεπτά πήρε τηλέφωνο και είπε ότι «οι Τούρκοι δεν θα κάνουν τίποτε». Και πράγματι δεν έκαναν στις 23 Ιουλίου, αλλά στις 15 Αυγούστου. 

Ο Καραμανλή, αφίχθη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 2 το πρωί της 24ης Ιουλίου με το αεροπλάνο του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν .Στις 4 το πρωί, ορκίστηκε πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ, παρουσία , του στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη. 

Σπύρος Χατζάρας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το νοεμβριο του 73 ξεκινα η εσωτερικη αναταραχη με εξωτερικο δακτυλο

αρχη νοεμβριου ειναι το μνημοσυνο του γερου της αντικομμουνιστικης δημοκρατιας ελεγχοι αντιδρασεων της αστυνομιας απο τους οργανωτες της προβας χρονομετρησεις και σχεδιασμοι επι χαρτου τωρα στους δρομους περιξ ημερα κυριακη

προβα τζενεραλε των οσων ετοιμαζουν cia mosant και ακρα αριστερα μαζι με αλλους δημοκρατες για να αλλαξουν το ρου των δρομολογημενων απο το στρατο εξελιξεων.

εχει προηγηθει σαν σκανδαλη των εξελιξεων η αποφαση πολιτικης κυβερνησης με τον μαρκε ενα μηνα πριν ως απαντηση των μετριοπαθων του στρατου στο κινημα των βασιλικων τον μαιο

προφαση της αντεπιθεσης θα ειναι μια αφορμη στα πανεπιστημια που θα προβοκαριστει καταλληλα απο τις υπηρεσιες αμερικης ισραηλ

στο στρατο υπαρχουν δυο ομαδες στρατηγικης σκεψης τοτε

οι μετριοπαθεις με ας πουμε συμβολικα μπροσταρη τον παπαδοπουλο και η πιο hardliners και ιεραρχικα κυριως κατωτεροι με ας πουμε εκφραστη τον ιωαννιδη

σαν την τουρκια σημερα με κεμαλικους (σαν ξεδοντιασμενοι σημερα θυμιζουν τους βασιλοφρονες του 1973) ,ισλαμιστες ανατολικους ερντογανικους και ισλαμιστες δυτικους του γκιουλεν

ο σκληρος ερντογαν ειναι ο ιωαννιδης και ο μετροπαθης γκιουλεν ο παπαδοπουλος κατα αναλογιαν

η ισοδυναμα ο γκιουλεν των ηπα οπως ο ιωαννιδης και ο ερντογαν οπως ο παπαδο

υπαρχει λοιπον και μια τριτη ομαδα οι βασιλοφρονες ,οι οποιοι εχουν κανει συμβολικη την παρεμβαση τους το μαιο 1973 με το αποτυχημενο εσωτερικο πραξικοπημα με τα σωβρακα στο ναυσταθμο σαλαμινας που ηταν γνωστο απο μηνος και πλεον στην κυπ και στον ρουφογα

κατι δηλαδη σαν το κινημα των κεμαλικων με τις ηπα το 2015 οπως το μαη 1973 βασιλικοι και παπαδες του νατο

ο δε βασιλοφρωνων νατοικος κυβερνητης κανει βασιλικη αντισταση απο την ασφαλεια της ρωμης με το πλοιο της ελλαδας λες και ηταν τσιφλικι του

τετοια βασιλικα σουργελα τιμα... η δημοκρατια μεχρι σημερα

απο βασιλοφρονες μεχρι αναρχοκομμουνιστες αντιστασιακους κατα φαντασιαν ,δηλαδη ολους τους μη δημοκρατες!!!

οργανωμενο και αυτο απο τον βασιλεα στη ρωμη και ως συνηθως αποτυχημενο καθως δεν εχει παρα ελαχιστη υποστηριξη στο στρατευμα.


μετα τα γεγονοτα του μαιου και την βασιλικη ριπη ασφαιρη ,οι μετριοπαθεις του στρατου αποφασιζουν να παραδοκουν τα ηνια τον φεβρουαριο του 1974 με εκλογες στους πολιτικαντηδες αφου καθαριζουν πριν τον ασοβαρο και παλινωδουντα απο συμβουλους αχρηστους βασιλεα, και με το στρατο σε ρολο που εχει μεχρι σημερα στη ταυλανδη ,εγγυητη εναντι του ασοβαρου και μονιμως διεφθαρμενου πολιτικου προσωπικου

ειναι ενας συμβιβασμος μεταξυ της αναγκης για μετασχηματισμο και ελεγχου των ανικανων δημοκρατικων δυναμεων

οι σκληροι και η πλευρα τους διαφωνει ,δεν θεωρει οτι ειναι ωριμη η κατασταση ουτε εχει νοημα να παλινορθωθει ενα διεφθαρμενο δημοκρατικο καθεστως πολιτικα-ντιντηδων του 67 διχως μεταρρυθμισεις γενναιες,αναιρειται το κινημα του 67 με την παραδοση στους 67ρηδες δημοκρατες αποτυχημενους


οι αναταραχες του νοεμβριου δικαιωνουν απολυτα τους σκληρους ,

σας τα λεγαμε ,ειδατε τι εγινε μολις χαλαρωσατε τα γκεμια ,παλι οι αποτυχημενοι του 1967 θελουν να ελεγχουν τις εξελιξεις

αναποφευκτη η επικρατηση τους εναντι των μετριοπαθων και αναληψη του ελεγχου απο αυτους

διακοπη των σχεδιων των μετριοπαθων

Ανώνυμος είπε...

καλοκαιρι 74

σαβατοκυριακο πολεμικο 20-21 ιουλιου


Ο στρατος δειλιαζει παλι διχασμενος

τωρα ειναι οι σκληροι που διχαζονται αναμεσα σε πολεμο η ταπεινωτικη παραδοση στους σαπιους δημοκρατες πολτικους του 1967 και απωλεια της κυπρου


μια πτερυγα των υψηλοβαθρμων αυτη τη φορα θα αποστατησει το σαβατοκυριακο αυτο απο δειλια και συμφερον και φοβο για το κεφαλι του

επιλεγει με την συμφωνη γνωμη πολιτικων και δημοκρατικου κοσμου που μπροστα στην εξουσια δεν υπολογιζει τιποτα και την προτροπη των ηπα να αφησουν την κυπρο στη μοιρα της εναντι διπλου ανταλλαγματος

οι πολιτικοι την εξουσια οι αποστατες ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ , στρατιωτικοι δια βιου εννομη ασυλια και ολα τα προνομια τους προσωπικα μεχρι θανατου

κυριακη βραδυ ολα εχουν συμφωνηθει


τριπλη εγκαρδια συνενοηση αποστατες -πολιτικοι - αμερικανικο υπεξ σε ρολο μεσολαβητη



την δευτερα γινεται πολεμικη ανακωχη για να διευκολυνθει η εφαρμογη της συμφωνιας

ηδη το πρωι εχει εκδηλωθει το σκιωδες πραξικοπημα της 22ας ιουλιου των αποστατων σε εφαρμογη της συμφωνιας των τριων


οι σκληροι που προτιμουν πολεμο ανατρεπονται βελουδινα σιωπηρα διχως συγκρουσεις απο τους αποστατες -προδοτες και της χουντας και της κυπρου-

κατι σαν το βελουδινο αλλα φανερο εκει πραξικοπημα των κομμουνιστων στρατιωτικων της πορτογαλιας το 1974 επισης

εδω εγιναν ολα γραφειοκρατικα


δρομολογειται την επομενη-τριτη η εφαρμογη της συμφωνιας με πολιτικους και ηπα αφου υπαρχει η ανασα της ανακωχης σε κυπρο

βεβαια τα παντα στην κυπρο εχουν τελειωσει απο το πρωι της δευτερας ο χρονος που μεσολαβησε για την εκδηλωση του σκιωδους πραξικοπηματος-αποστασιας μεσα στο σαβατοκυριακο εχει επιτρεψει στην τουρκια να ενωσει προγεφυρωμα και θυλακα αγυρτας λευκωσιας

στρατιωτικα ο πολεμος εχει χαθει την κυριακη βραδυ 21 μηνος οταν στην ελλαδα κλεινανε τα ντιλ με ηπα και ελληνες πολιτικους οι εσωτερικοι αποστατες της χουντας που προτιμησαν προδοσια κυπρου εναντι δημοκρατιας και της σωτηριας των εαυτων τους

για αυτο και εκεινα τα 24 ωρα αρνουνταν να εκτελεσουν εντολες στρατιωτικης βοηθειας στη κυπρο και κερδιζαν χρονο να κλεισει το ντιλ


τελικα διχως να ερωτησουν κανεναν εφεραν του πολιτικους και την δημοκρατια με τηνβοηθει τουρκιας και μεσολαβηση ηπα την ωρα που επρεπε να πολεμουν και οχι να λιποτακτουν αποστατωντας ,




την επομενη το βραδυ της τριτης ξημερωμα τεταρτης ολοκληρωνεται η εγκαρδια συνενοηση η τριτη ειναι καθαρα γραφειοκρατικη ημερα αλλαγης σκυταλης

Ανώνυμος είπε...

θα ειδατε ασφαλως οτι ποτε εκτοτε η συγχρονη ιστοριογραφια δεν αναρωτηθηκε γιατι ουτε δικες εγιναν για τις ημερες της κυπρου ουτε γιατι οι αποστατες πραξικοπηματιες ουδεποτε δικαστηκαν η εχασαν προνομια και συνταξεις,φυσικα γιατι αυτα αποτελουσαν μερος της συμφωνιας να μην αγγιχθουν σαν ανταλαγμα για την παραδωση των κλειδιων στους πολιτικους και της κυπρου σε τουρκια και αγγλια

οι συμφωνιες κυριων με την εγγυηση και προστασια των ηπα στους αποστατες και τους συνεργους δημοκρατες πολτικους στο εγκλημα κυπρος εσεις δημοκρατια εμεις

ασφαλως γιατι το αφηγημα επρεπε να ειναι διαφορετικο,επρεπε αφηρημενα να λεγεται για χουντικη προδοσια ωστε να βρεθουν βολικοι μαυροι τραγοι και να στηθει ιστορια αγαπης

και να διευκολυνθουν και οι αποστατες και οι ηπα και οι δημοκρατες πολιτικοι για τα ντηλ τους που επρεπε να συσκοτιζονται και κρατουνται κρυφα

ωστε να μην γινει διαμοιρασμος της ισροιας αλλα τα βαρη να πεσουν μονον στους ευκολους πελον στοχους εκ των υστερων

βολευε τους παντες και την δημοκρατια και τις σχεσεις με ηπα και τον μυθο της προδοσιας γενικως της χουντας και οχι της δειλιας και της συμπαιγνιας για ανταλλαγη πολεμου και δημοκρατιας με win win οφελη για τους ντιλερς.

και ετσι τα φωτα εφυγαν και απο τους αποστατες πραξικοπηματιες και απο τους δημοκρατες τυχοδιωκτες.


μερος της συμφωνιας της 21 προς 22 ιουλιου των τριων ηταν η ασυλια των αποστατων ,η μετεπειτα απραγια των συνενοχων δημοκρατικων πολιτικων και η διακανονιση του συμμαχικου παραγοντα




η αληθεια ειναι οτι η αποκατασταση της δημοκρατιας η ορθα η παλινορθωση του προ 1967 διεφθαρμενου και ανικανου πολιτικου προσωπικου που γυρισε χιλιες φορες πιο πολυ οπως απεδειξε η συγχρονη ιστορια εκτοτε,


η πτωση που δεν ηταν ακριβως πτωση, της χουντας δηλαδη εγινε αποκλειστικα απο ..τους χουντικους αποστατες με εσωτερικο σκιωδες πραξικοπημα την 22 ιουλιου !

και με ανταλλαγμα την κυπρο ως αποφυγη πολεμου και δειλια που σαν προδοσια φορτωθηκε σχοι στους αποστατες που ελαβαν ασυλιες και στους δημοκρατες που ελαβαν εξουσια αλλα μονον στους εσωτερικα αδειασμενους χουντικους και μονον οι οποιοι ειναι και το πιο δυσκολο να αποδειχθει ποιο το οφελος της δικης τους μεριδας προδοσιας τους!

ενω και των αποστατων και των πολιτικων ειναι πασιδηλο το οφελος εκ της προδοσιας αυτη εκτοτε χρεωνεται οπουδηποτε αλλου !



εορταζεται δηλαδη ενα εσωτερικο πραξικοπημα απο μια πτερυγα εναντιον αλλης που απεκατεστησε ενα αλλο καθεστως με αντιτιμο εδαφη

και αυτο εορταζεται απο το παρον δημοκρατικο καθεστως και απο τους συγχρονους επαγγελματιες επιγονους των πολιτικων που παζαρεψαν τις καρεκλες εναντι εδαφων και την δειλια των ευνοημενων εκτοτε, εναντι του πολεμου

απο τους επαγγελλματιες δηλαδη δημοκρατες που εχουν προσωπικο λογο να πινουν στην υγεια των κοροιδων που τους συντηρουν.


γιατι οσοι απεκατεστησαν την δημοκρατια παρεα με τον πολιτικο κοσμο σε συμπαιγνια καιτοι προδοτες αληθεις,ησαν παντα καθαροι ιστορικως

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τον Πλεύρη ο Ιωαννίδης ήλεγχε την ΕΣΑ(όπου κρατήτο ο Πλεύρης) και θα μπορούσε να την διατάξει να συλλάβει τους αρχηγούς των όπλων. Τό ίδιο συνέστησε ο Πλεύρης στον Παπαδόπουλο όταν τον επισκέφθηκε στο Κορειδαλό, να πάει με 50 εσατζήδες και να συλλάβουν τον Καραμανλή που ακόμα δεν ήλεγχε την κατάσταση, αλλά ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε.

Το σύνθημα "μην μας πουλήσετε", τί σήμαινε; Φαντάζομαι όχι ότι θέλατε να πολεμήσετε με τους Τούρκους αλλά μάλλον ποιος θα πρωτοβολευόταν στο δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

'' οι πολιτικοι την εξουσια οι αποστατες ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ , στρατιωτικοι δια βιου εννομη ασυλια και ολα τα προνομια τους προσωπικα μεχρι θανατου - Κυριακη βραδυ ολα εχουν συμφωνηθει τριπλη εγκαρδια συνενοηση αποστατες Στρατιωτικοι - πολιτικοι - με αμερικανικο υπεξ σε ρολο μεσολαβητη ''

Ολη η ιστορια 1973-2018 περιλαμβανεται μεσα σε αυτες τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ που εγραψε ο φιλος μας πιο πανω. Η καταστροφη της Ελλαδας ξεκινα με την χειραγωγηση του Πολυτεχνειου δια μεσω του οποιου βαλανε απο την πισω πορτα τον ηλιθιο Δ.Ιωαννιδη ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ την 25-11-1973 (μια εβδομαδα μετα το διαβοητο πολυτεχνειο) καθαιρεσε την μεταβατικη Κυβερνηση Σπυρου Μαρκεζινη και τον Γ.Παπαδοπουλο ανοιγοντας τον ασκο του Αιολου και δρομολογησε το χασιμο του 3% της Κυπρου (το αλλο 35% το εχασε η Δημοκρατια του Κωλου που κυβερνα μεχρι σημερα..) και την ελευση των αλητων και κλεφτων πολιτικων που διελυσαν τον τοπο.

Χαιρετε,

Ν.Φωκας

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάτε υπάρχουν ποινικές ευθύνες από την όλη καταστροφή στην Αττική.

Οι ευθύνες πολιτικών προϊσταμένων και όλου του μηχανισμού που οφείλει να προστατέψει τις περιουσίες και την ζωή των πολιτών, φέρουν ευθύνες.

Η πλήρης αποδιοργάνωση και η αδιαφορία δεν είναι θέμα πολιτικό , ούτε καν ηθικό, έχει υπευθύνους οι οποίοι παραμένουν στο απυρόβλητο.

Τα σχόλια, οι παραινέσεις δεν παραγράφουν τις ευθύνες, Οι πληγέντες και οι συγγενείς τους οφείλουν να διεκδικήσουν αυτά που τους αναλογούν.

Το φερόμενο ως δημοκρατικό καθεστώς των Μαρξιστών του 3% κάλεσε ΨΕΥΔΩΣ για ''Εθνικό'' πένθος συνεχίζουν κανονικά την γνωστή σπέκουλα του δήθεν συναισθηματισμού και του δήθεν ανθρωπισμού.




Φόρους πληρώνουν και όσοι βρίσκονται στην κρατική αλυσίδα έχουν θέλοντας και μη μερίδιο ευθύνης.



Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...