22/9/18

Ο μεν βίος (των Συνταξιούχων) βραχύς η δε χούντα των Αχασβήρων μακρά

Τα τανκ των τοκογλύφων, περνούν αλλά δεν ξεχνούν. Ξαναφέρανε τις «μεταρρυθμίσεις» που εισηγήθηκαν,
 50 χρόνια μετά.

Το «ένα Ταμείο για όλους» το έφερε δειλά-δειλά απέναντι στα ρετιρέ του δημοσίου και των Τραπεζών ο «Γερος της Δημοκρατίας». 
Στις 22 Σεπτεμβρίου 1964 οι εφημερίδες έγραφαν ότι ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου «προτίθεται να ενοποιήσει το Ι.Κ.Α. με τα ασφαλιστικά ταμεία των εργατοϋπαλλήλων». Και εκδηλώθηκε η Οργή των (αριστερών) τραπεζοϋπάλληλων και άλλων εργαζόμενων στο Δημόσιο, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, κλπ, που δεν ήθελαν να στέκονται στην ουρά του ΙΚΑ για φάρμακα, και να έχουν περίθαλψη ΙΚΑ στα νοσοκομεία.

 Έξι χρόνια μετά, και αφού η ΕΔΑ ήταν εκτός νόμου, η δομική μεταρρύθμιση «ένα Ταμείο για όλους», επανήλθε με εισήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας , και ο Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Λουκάς Πάτρας ετοίμασε τον νόμο που δεν τον πέρασε τελικά ο Γιώργος ο δικτάτορας. 
Και επανήλθαν το 2006-2007, με την μεταρρύθμιση του Καραμανλή, που έκανε τα πέντε ταμεία, και μετά ήρθαν ο αριστερός Τσιπρέσκου και οι μεταρρυθμιστές, και έφτιαξαν 53 χρόνια μετά, «ένα Ταμείο με ενιαίο κανονισμό ασφάλισης, και μια σύνταξη για όλους τους Έλληνες από το 2017» , και από το 2019 θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις που πλήρωναν οι μελλοθάνατοι. 

1964- 2017. 53 χρόνια αγώνας των Τραπεζών μέχρι να έρθει ο κατάλληλος μεταρρυθμιστής Αλιεκσι, για να αναγνωρίσει τους « μακεδόνες» της Συναγωγής της Σαλανίκ, και να εφαρμόσει τη «δομική μεταρρύθμιση» «ένα Ταμείο για όλους» και να βάλει την Ακρόπολη Υποθήκη.

Όλα τα γεγονότα της 22ας Σεπτεμβρίου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ
 http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/09/22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: