6/10/19

Ο Αρμένης που παρίστανε τον Βούλγαρο και έγινε από τους κομμουνιστές «Μακεδόνας»

Ο Κόμης Νικόλαος, ήταν Αρμένιος και ήταν παντρεμένος με τον Χρίπσίμ, κόρη του βασιλιά των Αρμενίων Άσώτιου Γ. 

Αρμένιος πρίγκιπας, ήταν και ο Γρηγόριος Ταρωνίτης , ο γιός του Ασώτ Γ΄ του Ταρών ,που ήταν αδελφός της Χρίπσίμ, και ο οποίος παραχώρησε στην Αυτοκρατορία το Ταρών, με αντάλλαγμα εκτεταμένες γαίες και τον τίτλο του Πατρικίου. 

Ο Γρηγόριος Ταρωνίτης ήταν δούκας της Θεσσαλονίκης, όταν οι Βούλγαροι επιτέθηκαν στην πόλη και σκοτώθηκε σε μάχη μαζί τους. 

Ο Κόμης Νικόλαος που υπηρετούσε υπό τον Γρηγόριο Ταρωνίτη ,ήταν διοικητής μιας περιοχής δυτικά του Ίσκερ και του Στρυμώνα. Κατά την εισβολή του των Ρως υπό τον Σβιατοσλάβο στην Βουλγαρία. Ο  Κόμης Νικόλαος, προσχώρησε στον Σβιατοσλάβο και σκοτώθηκε το 971 κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μεγάλης Πρέσλαβα από τον Αρμένιο Ιωάννη Τσιμισκή. 
Η χήρα Χρίπσίμ, με τα 4 ορφανά του Κόμη Νικόλαου, τον Δαβίδ, τον Μωυσής, τον Ααρών και τον Σαμουήλ πήγε στην Κωνσταντινούπολη ακολουθώνταςας τον βούλγαρο Τσάρο Βόρις Β΄. 

Ο γιος του Γρηγόριου Ταρωνίτη, Ασώτ(ιος) Ταρωνίτης, και ανιψιός του Σαμουήλ από την μητέρα του Χρίπσίμ, αιχμαλωτίστηκε από τους Βουλγάρους το 995, αλλά ο Σαμουήλ τον ελευθέρωσε, και τον πάντρεψε με την κόρη του Μιροσλάβα, (από την Αγαθή τη Λαρισαία), και τον διόρισε κυβερνήτη του Δυρραχίου αλλά αυτός και η σύζυγός του διέφυγαν στην Κωνσταντινούπολη και παρέδωσαν το Δυρράχιο στους Βυζαντινούς. 

Ο αδελφοί του Σαμουήλ , Δαβίδ, Μωυσής, και Ααρών Κομητόπουλοι ατύχησαν. Κομητόπουλοι .Ο Δαβίδ σκοτώθηκε στη θέση Καλαί Δρύες στην περιοχή των Κορεστίων και ο Μωυσής κατά την πολιορκία των Σερρών το 986 από τους άνδρες του Λέοντος Μελισσηνού .Ο Ααρών δολοφονήθηκε στις 14 Ιουλίου του 987,από τον αδερφό του Σαμουήλ, μαζί με όλη την οικογένεια του επειδή είχε μεταπηδήσει στους Βυζαντινούς.

 Για τους συντρόφους «ιστορικούς» «σχετικά με την καταγωγή των Κομιτόπουλων έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες μεταξύ των οποίων ότι ήταν αρμενικής καταγωγής, και είχαν σταλεί από τους Βυζαντινούς στην Μακεδονία αλλά τελικά πήγαν με το μέρος των Βουλγάρων». 

Ο ίδιος ο Σαμουήλ για να ενισχύσει την διεκδικήσει του βουλγαρικού θρόνου ισχυριζόταν ψευδώς ότι κατάγονταν από τον αρχηγό των Πρωτοβουλγάρων Ασπαρούχ και ότι η μητέρα τους ήταν κόρη του Βούλγαρου Τσάρου Συμεών. 

Στις 6 Οκτωβρίου 1014, ο Αρμένης που παρίστανε τον Βούλγαρο Τσάρο, πέθανε και θάφτηκε στην Εκκλησία του Αγίου Αχιλλείου στο ομώνυμο νησί στη Μικρή Πρέσπα την οποία είχε χτίσει ο Σαμουήλ. 
Στο ταφικό του ένδυμα που βρέθηκε το 1965 ήταν κεντημένος ο θυρεός του Οίκου των Κομητόπουλων, οι δύο παπαγάλοι. Τον Σαμουήλ διαδέχτηκε ο γιός του Γκαβρίλο Ράντομιρ τον οποίο σκότωσε τον Αυγουστο του 1015 ο μόνος διασωθείς γιός του Άαρων Κομητόπουλου, ο Ιωάννης Βλαδίσλαος, ο οποίος διέδωσε ότι κατά την διάρκεια κυνηγιού , ( είτε στη Λίμνη Βεγορίτιδα , είτε στη Λίμνη των Πετρών του Αμυνταίου), εμφανίστηκε ο Άγιος Δημήτριος και τον σκότωσε. 
Ο Γκαβρίλο Ράντομιρ ήταν θαμμένος και αυτός στον Άγιο Αχίλλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...