14/9/20

14 Σεπτεμβρίου 1944. Το διπλό θαύμα του σύντροφου Λιά στον Μελιγαλά. Οι Ελασίτες και χτύπησαν από «θάμα» το καμπαναριό του «Αι Λιά», με ένα «κουτσό», πυροβόλο και το καμπαναριό. ξανακτίστηκε με «θάμα»

Χρόνια προσπαθώ να βρω μια φωτογραφία από το γκρεμισμένο καμπαναριό της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία του Μελιγαλά, όπου ήταν το πολυβολείο του Παναγιώτη Μπένου, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες όλων των ψευδομαρτύρων Ελασιτών, το χτύπησε το κουτσό γερμανικό πυροβόλο που οι «ηρωικοί» Ελασίτες είχαν καταφέρει να στηρίξουν με ….πέτρες. 
Αφού λοιπόν εξουδετέρωσαν το πολυβολείο, «60 ελασίτες υπό τον Κ. Μπασακίδη, κατέλαβαν το ύψωμα , και κατέρρευσε η άμυνα». 
Αλλά, κανείς δεν θυμάται το γκρεμισμένο καμπαναριό και όσο και να έψαξα στα αρχεία της Μητρόπολης δεν υπάρχει τιμολόγιο για την επισκευή της ζημιάς , διότι προφανώς εκτός του συντρόφου Μινχάουζεν και ο σύντροφος Λιάς έκανε το θαύμα του και το καμπαναριό αναστηλώθηκε μόνο του.
 Το αριστερό παραμύθι λέει ότι ο ΕΛΑΣ μπήκε στον Μελιγαλά μετά από επίθεση που εκδηλώθηκε στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στις 11.30 πμ της 15ης Σεπτεμβρίου , αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.
 Ο Μελιγαλάς δεν αλώθηκε. Παραδόθηκε, υπό τις εγγυήσεις των εγγλέζων στρατιωτικών συνδέσμων. Είναι εντυπωσιακό για την ομοφωνία των ψευδόμενων κομμουνιστών ότι όλοι κοιτούσαν τα ρολόγια τους, και θυμόντουσαν το 11.30 και σε μισή ώρα, μέχρι τις 12.00 , με το που χτύπησαν το μυδράλιο στο καμπαναριό του προφήτη Ηλία, οι ταγματασφαλίτες που για δύο μέρες τους θέριζαν, «πανικοβλήθηκαν» και άρχισαν να παραδίνονται. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η βλακώδης και ψευδής ανάμνηση του κατσαπλιά Αρίστου Καμαρινού που είχε αναλάβει τη διοίκηση του 9ου Συντάγματος μετά τον τραυματισμό του ταγματάρχη Αναστασόπουλου, ότι η επίθεση έγινε με πυρομαχικά «ρεφενέ».
 Η παραμυθιστορία των κομμουνιστών διαψεύδεται και από απλούς αυτόπτες και «αυτήκοους». Ένας από αυτούς που ήταν παιδί , άκουγε τον καπετάν«Ρίωνα» να φωνάζει στο τηλέφωνο, «έγινε ή συνθηκολόγηση»! 

 Σπυρίδων Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...