24/10/20

Ρήγμα στην Εκκλησία της Κύπρου. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναγνώρισε τον σχισματικό και αντικανονικό Επιφάνιο τον Κιέβου. Αποχώρησε από την Χειροτονία του Επισκόπου Αρσινόης ο Λεμεσού Αθανάσιος

Ενεός έμεινε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια Συνοδικού Συλλείτουργου στην Ιστορική Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης στην Πάφο για την χειροτονία τού π. Παγκρατίου σε Επίσκοπο Αρσινόης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. 
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν άκουσε τον διάκονο να μνημονεύει στα δίπτυχα τον Αντικανονικό Κιέβου Επιφάνιο. 
της Ορθόδοξης Εκκλησία της Ουκρανίας. (PCU) Δεν πέρασαν λίγα λεπτά ο κ. Αθανάσιος αποχώρησε από τον Ναό πριν ολοκληρωθεί η χειροτονία του νέου Επισκόπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσωπική απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου . 
 Σύμφωνα με το περιβάλλον του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο Πανιερώτατος μέχρι εκείνη την ώρα δεν γνώριζε τίποτα για την εν λόγω απόφαση. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού σχολιάζοντας το γεγονός το γεγονός τη μνημόνευσης του Επιφάνιου είπε: 
« Εμείς δεν θα αναγνωρίσουμε την πράξη του Μακαριωτάτου». 
 Ο Χρυσόστομος Δήλωσε ότι η απόφασή του εξυπηρετούσε την Ορθοδοξία και την Κυπριακή Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: