9/12/20

Όταν η Χάνναχ Λεβί έμεινε έγκυος την 24η ημέρα του Κισλέβ, μια ημέρα πριν αρχίσουν οι γιορτές του Χανουκκάχ

 Σύμφωνα με την απόκρυφη χριστιανική και ισλαμική παράδοση, η Αγία Χάννα ήταν η μητέρα της Μαρίας που έγινε η Παναγία και είναι η γιαγιά του Ιησού. 

Η μητέρα της Παναγίας δεν κατονομάζεται στα κανονικά ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης αλλά γραπτώς, το όνομα της Χάννας και του συζύγου της Ιωακείμ προέρχονται από το Ευαγγέλιο του Ιακώβου χρονολογημένο μετά το 145 μΧ.

Η πρώτη αναφορά σε αυτό έγινε από τον Ωριγένη της Αλεξάνδρειας στις αρχές του τρίτου αιώνα, ο οποίος είπε ότι κείμενο αυτό , όπως αυτό του Ευαγγελίου του Πέτρου, ήταν αμφίβολου Κύρους. 

Το Ευαγγέλιο του Ιάκωβου, καταγράφει τη γέννηση και την ανατροφή της Παναγίας. Είναι η παλαιότερη πηγή για την επιβεβαίωση της παρθενίας της Μαρίας όχι μόνο πριν, αλλά κατά τη διάρκεια (και μετά) τη γέννηση του Ιησού. Τα χειρόγραφα που σώζονται έχουν διαφορετικούς τίτλους, όπως «Η γέννηση της Μαρίας», «Η ιστορία της γέννησης της αγίας Μαρίας, της μητέρας του Θεού», και «Η γέννηση της Μαρίας, η αποκάλυψη του Ιάκωβου». 

Η μητέρα της Παναγίας αναφέρεται, αλλά δεν κατονομάζεται, στο Κοράνι. 

Στις 9 Δεκεμβρίου εορτάζεται από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία «η παρ’ ελπίδα σύλληψις», της Αγίας Άννης. Σύμφωνα με το ευαγγέλιο του ψευδοΙάκωβου ,οι άγιοι Ιωακείμ και Χάννα μετά από πολλή προσευχή αξιόθηκαν να αποκτήσουν παιδί σε μεγάλη ηλικία.

Όταν η Παναγία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την πήγαν στο Ναό των Ιεροσολύμων και την παρέδωσαν στην προστασία του ιερέα και συγγενή τους αγίου Ζαχαρία, που αργότερα έγινε ο πατέρας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Η Παναγία έμεινε στο ναό μέχρι 15 ετών, όπου έγινε ο Ευαγγελισμός και έμεινε έγκυος στο Χριστό . Οι Άγιοι Θεοπάτορες , που ήταν ηλικιωμένοι όταν γεννήθηκε, δε ζούσαν όταν έγινε ο Ευαγγελισμός. 

 Το εξελληνισμένο όνομα Άννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάννα που σημαίνει «εύνοια, χάρη». Η Αγία Άννα, η μητέρα της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού Χριστού, καταγόταν από τη φυλή του Λεβί. Ο πατέρας της, που ήταν ιερέας, ονομαζόταν Ματθάν και ιεράτευε την εποχή της βασιλείας της Κλεοπάτρας. Τη δε μητέρα της, την έλεγαν Μαρία. Η Άννα είχε και δύο αδελφές, την ομώνυμη με τη μητέρα της Μαρία και τη Σοβήν. Και η μεν Μαρία, που παντρεύτηκε στην Bηθλεέμ, είχε κόρη τη Σαλώμη την μαία, η δε Σοβή, που παντρεύτηκε και αυτή στην Bηθλεέμ, την Ελισάβετ. Τέλος, η Αγία Άννα που παντρεύτηκε στην Γαλιλαία τον Ιωακείμ, γέννησε την Παρθένο Μαρία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Professeur Christian Perronne :"Moderna, Pfizer, ce ne sont pas des vaccins, c'est de la thérapie génique"
https://www.youtube.com/watch?v=2fcFa2xI6sY

Avec le Professeur Christian Perronne, Chef du service des maladies infectieuses de l’hôpital de Garches. Pendant quinze ans, il a été l’un des principaux conseillers en matière de santé publique de plusieurs gouvernements. Il est déjà l’auteur de La Vérité sur la maladie de Lyme. Auteur du livre “Il y a t-il une erreur qu’ILS n’ont pas commise” Albin Michel.


Sud Radio




Michel Sardou : le dernier monstre sacré - C à Vous
https://www.youtube.com/watch?v=mx9hE5mdSvA

Michel Sardou « je hais cette époque »
https://www.youtube.com/watch?v=WmQn3fgFQDY


Alain Delon invité de Pascal Praud L'Heure des Pros 2
https://www.youtube.com/watch?v=XiGdt1r_E3I