13/5/21

Ο σερβικός Μελιγαλάς. 13 Μαΐου 1945. Σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια

\
Φάλαγγα χιλιάδων Σέρβων Πατριωτών που παρδοδοθηκαν με την μεσολάβηση των Αγγλών για να πάνε στα σπίτια τους και κατέληξαν σφαγμένοι σε σπηλιές και ρεματιές.Από αυτούς στην φωτογραφία δεν επέζησε Κανείς

 Σαν σήμερα , ο σερβικός Μελιγαλάς.  Στις 13 Μάιου, έληξε η μάχη των εθνικοφρόνων Σέρβων Τσέτνικς του Ντράζα Μιχαΐλοβιτς με τους κομμουνιστές παρτιζάνους στη Ζελιόνα Γκόρα στη Βοσνία. 
Οι περίπου 12000 άνδρες του Μιχαΐλοβιτς, που είχαν περικυκλωθεί, παραδόθηκαν, με την μεσολάβηση του Συμμαχικού Παράγοντα αφού, οι Παρτιζάνοι τους εγγυήθηκαν τη ζωή τους, και την ελεύθερη επιστροφή στα σπίτια τους. 

 Αυτοί οι «ελεύθεροι» Τσέτνικς, που πολέμησαν του Γερμανούς, και τους Κροάτες Ουστάσι, που τους βλέπετε σε αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο, να κατεβαίνουν από το βουνό, αντί να πάνε στα σπίτια τους, κατέληξαν σε Σπηλιές και χαράδρες, και ακόμα βρίσκουν τα κόκαλά τους. 

 Όπως ανακοίνωσαν οι κουκουέδες στον Μελιγαλά, ότι σκότωσαν σε μάχη εκείνους που παραδόθηκαν και στην συνέχεια  εκτελεστήκαν, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι Παρτιζάνοι ανακοίνωσαν την «εξόντωση», "μετά από ηρωική προσπάθεια" των παρτιζάνων» 9000 «φασιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...