20/7/21

Σαν σήμερα πριν 47 χρόνια η «οικουμενική» προδοσία της Κύπρου.Ανήμερα του Προφήτη Ηλία, η εκδρομή των Τούρκων στην παραλία «Πέντε Μίλι», της Κερύνειας.

 

Στις 5 το πρωί ,της 20ης Ιουλίου 1974, επτά τουρκικά αποβατικά, που είχαν την κάλυψη 4 αντιτορπιλικών, αποβίβασαν στην παραλία «Πέντε Μίλι», οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, το πρώτο απόσπασμα του Αττίλα. Ήταν δυο Ουλαμοί αρμάτων και δύο ενισχυμένα τάγματα, που δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση.

Ήταν η απαρχή της Τουρκικής εισβολής την οποία είχε ζητήσει ο Μακάριος.

Ο πιστός στο ΝΑΤΟ Λοχαγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ο Επικεφαλής της 182ης Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, που έδρευε στο Βόσπορο στην Κερύνεια,   δεν έριξε ούτε μια οβίδα κατά την απόβαση του Αττίλα.

 Σχεδόν ταυτόχρονα, σμήνη μαχητικών F-100 από τις Μοίρες 171,132, και 184 της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν προσβολές κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας.

Στις 05: 30,έγινε ρίψη αλεξιπτωτιστών γύρω από τη Λευκωσία, στην οποία συμμετείχαν και τα 19 C-47, τα 6 C-130, και τα 11 C-160d της Τουρκικής αεροπορίας. Συμμετείχαν και 12 ελικόπτερα.

Στις 20 Ιουλίου 1974 δεν αποβιβάστηκαν οι 40.000 του «Αττίλα» αλλά περίπου ένα Σύνταγμα. Το πόσοι ακριβώς αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» παραμένει ακόμα Εθνικό μυστικό της Τουρκίας που καλύπτει τους πράκτορες «έλληνες» φίλους της.

Τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα εδώ και 47 χρόνια από τους διαφόρους «ερευνητάς» ιστορικούς, πολιτικούς κλπ είναι πολύ απλά.

 1.Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974;

2. Μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα;

3. Πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;

 Για 47 χρόνια, αυτή είναι η ουσία της Προδοσίας των Ιωαννίδη, Αραπάκη, Παπανικολάου, Μπονάνου, Γεωργίτση, Καραμανλή, Αβέρωφ, Μακάριου, κλπ, εκ των οποίων ουδείς δικάστηκε. 

Οι προδότες χωρίζονται σε «δεξιούς» και «αριστερούς» ή σε «ΝΑΤΟδημοκρατικούς και ΝΑΤΟχουντικούς». 

Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974, μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα, και πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;

 Και οι «έλληνες προδότες» δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί δεν βύθισαν τα τουρκικά αποβατικά που συνέχιζαν το πήγαινε έλα διαρκούσης της Γενεύης.

 Η κορυφή της προδοσίας του 1974 δεν ήταν ο αόρατος Ταξίαρχος, αλλά η τότε ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο μεν ναύαρχος Αραπάκης, δεν χρησιμοποίησε κατά του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου από 6 «παντόφλες» και ένα αρματαγωγό , τα «Γλαύκος ΙΙΙ», «Νηρευς ΙΙ», «Τρίτων ΙΙ», και δεν ανέκοψε το πήγαινε έλα του Αττίλα.

Ο δε (αεροπόρος) Παπανικολάου, δεν έστειλε ποτέ εναντίον του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου, τα 7 Φάντομ -4Ε που είχαμε και που μεταστάθμευσαν από την Ανδραβίδα στο Ηράκλειο και έμειναν εκεί . 

 Και παρά την απομάκρυνση των προδοτών, από την «Δημοκρατία», η προδοσία συνεχίστηκε και επί της άλλης βάρδιας των προδοτών.

Ο Τουρκικός στολίσκος συνέχισε να μεταφέρει στρατό ως και τον Αύγουστο.

Επί των ημερών του «Εθνάρχη».

 Διότι, «η Κύπρος κείται μακράν». Και για τα Φάντομ. 

Σπυρίδων Χατζάρας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις : "..... εκ των οποίων ουδείς δικαστηκε". Ο Ιωαννιδης δεν δικαστηκε; Και ήταν ο μόνος που ήθελε να στείλει ενισχύσεις στην Κύπρο!

Ανώνυμος είπε...

Τρί Ιουλ 20, 08:53:00 μ.μ.
Ρε συ;
Νοσοκομα στου Αλζαρακη ησουν;

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από μαλακιες, έχεις να πεις κάτι χρήσιμο και ωφέλιμο για την Ελλάδα και τον λαό της; Ή μόνο μαλακιες και βρισιές; Διότι βλέπουν και οι εβραιοι,όπως ξέρεις και αυτές οι μαλακιες σας είναι εις βάρος του λαού και της χώρας.Εκτός αν εσύ έχεις... δεμένο τον γάιδαρο σου και δεν σε νοιάζει τίποτα!Και σε αυτή όμως την περίπτωση είσαι λάθος και κάνεις μεγάλο κακό.

Ανώνυμος είπε...

Και δεν θα μας κάνεις εσύ συνηγόρους ανθρώπων που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να γίνουμε συνήγοροι. Γελοίε!

Ανώνυμος είπε...

Και να τσακιστεις να πας σήμερα στην συγκέντρωση-διαμαρτυρία που διοργανώνει το Κίνημα 2021 στο Σύνταγμα Δουλεύουμε ΚΑΙ για σένα,χαϊβάνι, όπως για όλους τους Ελληνες! Αιντε!

Ανώνυμος είπε...

at Τετ Ιουλ 21, 12:15:00 μ.μ.

Καλέ σε ποιό απ' όλα τα χαϊβάνια απευθύνεστε;

Ανώνυμος είπε...

Η εξυπνάδες σε μάραναν κακομοίρα.Εχεις να πεις κάτι ουσιαστικό ή τίποτα και εσύ; Έχεις κι εσύ δέσει τον γάιδαρο σου μάλλον.Χαϊβάνι κι εσύ.