11/7/21

Στο Ισραήλ το 66% των θανάτων από Κορωνοϊό είναι εμβολιασμένοι

Ενώ στις αρχές Ιουνίου τα νέα κρούσματα στο Ισραήλ ήταν περίπου 10-20 σήμερα έφθασαν τα 531 Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, οι οποίοι είχαν μειωθεί σε λιγότερο από 200 μόλις λίγες εβδομάδες πριν, ανέρχονται σήμερα σε πάνω από 4.100. 
 Το Σάββατο, στο Ισραήλ πέθαναν τρεις. Μια 88χρονη εμβολιασμένη γυναίκα από τη Χάιφα .ένας 86χρονος εμβολιασμένος άνδρας που υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα και ένας 48χρονος μη εμβολιασμένος . 

Το μήνυμα από το Ισραήλ είναι ότι η Κανονικότητα είναι ο Κοβιντ που θα μείνει για χρόνια στην ζωή μας
Το σχέδιο του Ισραήλ προβλέπει οτι τα άτομα που επισκέπτονται το Ισραήλ θα πρέπει να απομονωθούν για 24 ώρες από τις 16 Ιουλίου ανεξαρτήτως εάν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι και ανεξαρτήτως χώρας. Η περίοδος απομόνωσης ωστόσο είναι σχετική καθώς εξαρτάται από το πότε θα βγει το αρνητικό τεστ. 

To Ισραήλ ανακοίνωσε ένα κατάλογο χωρών υψηλού κινδύνου και οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν από τα κράτη αυτά υποχρεούνται να απομονωθούν ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Τα κράτη αυτά είναι: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϋχέλλες, Εκουαδόρ, Αιθιοπία, Βολιβία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ζιμπάμπουε, Ζάμπια, Ναμίμπια, Παραγουάη, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κιργιστάν, Τυνησία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ινδία, Μεξικό και Ρωσία ενώ πρόσθεσε Ουζμπεκιστάν και Λευκορωσία.
  Η τυπική περίοδος απομόνωσης είναι 14 ημέρες, η οποία μπορεί να μειωθεί σε 10 ημέρες εφόσον υπάρχουν δύο αρνητικά tests αλλά το τελευταίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν την 9η ημέρα.
 Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να καταγράφει μεγάλο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησε να χορηγεί την τρίτη δόση εμβολίου. Ο υπουργός Υγείας είπε την Κυριακή ότι οι υπεύθυνοι υγειονομικής περίθαλψης θα καθορίσουν ποιοι είναι οι επιλέξιμοι ασθενείς. Απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες, για παράδειγμα εκείνοι που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση οργάνων, είπε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να ψοφησουνε ολοι.