12/7/21

Ο Βαλόντια προανήγγειλε την ενσωμάτωση του Ντονμπάς στην Ρωσική Ομοσπονδία

«Η Ουκρανία οργανώνει συνεχώς αιματηρές προκλήσεις στο Ντονμπάς και δεν τηρεί τις συμφωνίες του Μινσκ, πράγμα που σημαίνει ότι το Κίεβο δεν επιθυμέι το Ντονμπάς», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε άρθρο του για την ενότητα των Ρώσων και των Ουκρανών, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου. «Προφανώς, και όλο και περισσότερο είμαι πεπεισμένος για αυτό: Το Κίεβο απλά δεν θέλιε το Ντονμπάς», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος και σημείωσε: « Πρώτον, οι κάτοικοι του Ντονμπάς δεν θα δεχτούν τις εντολές που τους επιβλήθηκαν με τη βία και την απειλή. Δεύτερο, οι συμφωνίες του Μινσκ έρχονται σε αντίθεση με τη λογική του σχεδίου «επίθεσης κατά της Ρωσίας», το οποίο «μπορεί να βασίζεται μόνο στη συνεχή καλλιέργεια της εικόνας ενός εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού». Ο Πούτιν χαρακτήρισε επίσης ψέμα τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την επίτευξη ειρήνης. Κατά τη γνώμη του, με την ανάληψη της εξουσίας από τον Ζελένσκι, τίποτα δεν έχει αλλάξει και η κατάσταση στο Ντονμπάς έχει επιδεινωθεί. Το άρθρο του Βλαντιμίρ Πούτιν «Σχετικά με την ιστορική ενότητα των Ρώσων και των Ουκρανών», , δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κοινή καταστροφή και τραγωδία και προειδοποίησε ότι ως αποτέλεσμα της πολιτικής αφομοίωσης που ακολουθείται τώρα στην Ουκρανία, ο ρωσικός λαός θα μπορούσε συλλογικά να μειωθεί «κατά εκατοντάδες χιλιάδες, ή ακόμη και εκατομμύρια». 
"Πρόκειται για αναγκαστική αλλαγή ταυτότητας. Και το πιο αηδιαστικό είναι ότι οι Ρώσοι στην Ουκρανία αναγκάζονται όχι μόνο να απαρνιούνται τις ρίζες τους, από γενιές προγόνων, αλλά και να πιστεύουν ότι η Ρωσία είναι εχθρός τους", έγραψε ο Πούτιν. 
Κατά τη γνώμη του, η πολιτική της βίαιης απορωσοποίησης και του σχηματισμού ενός εθνικά καθαρού ουκρανικού κράτους, επιθετικού έναντι της Ρωσίας, είναι συγκρίσιμη ως προς τις συνέπειές του με τη χρήση "όπλων μαζικής καταστροφής". 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος γράφει ότι αντιλαμβάνεται το τείχος, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ως «μια μεγάλη κοινή ατυχία, ως τραγωδία». . Επίσης, όπως γράφει ο Πούτιν, η συγγένεια Ρώσων και Ουκρανών μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, επειδή είμαστε "ένας λαός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: