28/11/21

O Σχοινάς στην Σαλανίκ στην πρώτη επέτειο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής

  Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφθηκε σήμερα το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκε στις αίθουσές του από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον Έφορο του Μουσείου, κ. Ευάγγελο Χεκίμογλου. 

« Δέν χωρα φασισμός στην δημοκρατική Θεσσαλονίκη Επέλεξα να βρίσκομαι εδώ στη πόλη μου με την μαρτυρική Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης στο τέλος μιας ιστορικής εβδομάδας. Μιας εβδομάδας που ξεκίνησε τη Τρίτη στο Στρασβούργο όταν είχα τη τιμή ως αρμόδιος αντιπρόεδρος να παρουσιάσω τη πρώτη στην ιστορία ευρωπαϊκή στρατηγική για την μάχη κατά του αντισημιτισμού. Ένα εμβληματικό κείμενο που θα συζητήσουμε με διεθνείς και ευρωπαίους ηγέτες την επόμενη Τετάρτη, σε μια Σύνοδο Κορυφής στο Μάλμε της Σουηδίας. Αυτή η εβδομάδα συνεχίστηκε την περασμένη Πέμπτη με την πρώτη επέτειο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής από την ελληνική Δικαιοσύνη ως εγκληματικής οργάνωσης. Θέλησα πραγματικά να κλείσω αυτή τη βδομάδα με τους Εβραίους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη στη πόλη μου μια πόλη που φέρνει βαριά στους ώμους της το βάρος της ιστορίας. Την πόλη-σύμβολο που για αιώνες αποτέλεσε πολυπολιτισμικό επίκεντρο της εβραϊκής ζωής στην Ευρώπη αλλά και την πόλη που βίωσε το μαρτύριο των 60.000 Θεσσαλονικιών Εβραίων που χάθηκαν στα στρατόπεδα του Άουσβιτς και αλλού» είπε και τόνισε : «Στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα αλλά και στη δημοκρατική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει χώρος για τον φασισμό και το ναζισμό. Όσοι κάνουν το λάθος να επιμένουν σε αυτές τις πρακτικές να ξέρουν ότι η Ιστορία θα τους θυμίζει τι συνέβη».

3 σχόλια:

KostasL είπε...

Ναι, των 60.000 εβραίων που χάθηκαν στο Άουσβιτς και αλλού...όπως στο νεοσύστατο Ισραήλ στο οποίο μετανάστευσαν οι περισσότεροι...αλλά και σε πολλές άλλες χώρες...αφού μοίραζαν όλες οι χώρες βίζες για τους "επιζώντες" μετά τον πόλεμο. Επίσης το 1941 όλοι οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ήταν περίπου 50.000...Δεκάδες χιλιάδες από αυτούς λοιπόν, μετανάστευσαν στην Παλαιστίνη όπου έκλεψαν τη γη των Παλαιστινίων, αλλά και αλλού, μετά τον πόλεμο...

Τα πούστικα στατιστικά όμως υπολογίζουν φουσκωμένο πληθυσμό πριν τον πόλεμο, από τον οποίο αφαιρούν ξεφουσκωμένο πληθυσμό μετά τον πόλεμο...για να υπολογίσουν τα θύματα...και αγνοούν τη μαζική και οργανωμένη μετανάστευση αυτών στην Παλαιστίνη και αλλού!

Ανώνυμος είπε...

γραφτε τους

εγω βλεπω παντως οτι οσοι κατηγορουν το φασισμο ειναι ειτε συλλογικα κατακαθια της κοινωνιας και η αιτια της παρακμης της ειτε βολεμενοι μανδαρινοι του καθεστωτος λογικο επομενως να ενοχλουνται και αυτο ειναι καλο


δεν καταλαβαινω ομως τι θα πει δε χωρα φασισμος στη θεσσαλονικη

ιδιοκτησια σου ειναι οι πολεις βρε σαχλαμαρα και κανεις οτι γουσταρεις?

και τα μυαλα του καθενος ?





τι θα κανεις δηλαδη φυλακισεις διωγμους και στερηση δικαιωματων ?

αν ελεγα εγω δε χωρα χριστιανισμος στην εβραικη θεσαλλονικη τι θα καταλαβαινατε ?



πηγε να πουλησει νταηλικη να θροαμβολογησει και εκφοβισμο στους ντοπιους λες και τις αποφασεις εξοντωσης τις βγαζει αυτος η οι δικαστες και οχι τα αφεντικα αμφοτερων

εγω παντως καταλαβα οτι οι δικαστες ειναι μπαμπουλες στα δυτικα κρατη και εκτελουν επαγγελματικως εντολες των αφεντικων τους ντυνοντας τες με το μανδυα της σοβαροφανειας της απατης που ονομαζεται δικαιοσυνη για να ψαρωνουν και φοβουνται οι καταπιεζομενοι .

και μεγαλυτερη αποδειξη δεν υπαρχει απο τους μεγαλοστομους πολιτικαντηδες και γραφειοκρατες που σπευδουν να νουθετησουν τον οχλο δια του εκφοβισμου .

Ανώνυμος είπε...

ποια καταδικη?

τη στημενη για πολτικους σκοπους καθαρα δικη αλα κουρδικα κομματα στη τουρκια.

αυτη που καταδικασε οποιον εβρισκε προχειρο ως εγκληματικη οργανωσι

μια μεθοδευσι που θα την βρισκουμε συνεχως μπροστα μας ως εργαλειο καταστολης απο τα καθεστωτα αυτα στο μελλον οσο θα σφιγγουν τη μεγγενη τους και εναντιον ετεροκλητων ομαδων πληθυσμου .

διχως να υπαρχει αποδεικτικως σκοπουμενο οφελος υλικο

εχετε δει εσεις πουθενα στο πλανητη εγκληματικη οργανωσι,δηλαδη οργανωμενο εγκλημα δηλαδη μαφια η εστω συμμορια ,

διχως οικονομικο κινητρο και οφελος υλικο στη δραση της ως σκοπο συστασεως της?



αποδειχτηκε πουθενα στη δικη σκοπος οργανωσεως ο προσπορισμος παρανομου πλουτισμου ως κινητρο της εγκληματικης οργανωσης?

γελανε και τα τσιμεντα με τις αντινομοκανονικες μεθοδευσεις του καθεστωτος

οποιος εχει ματια βλεπει οχι τις εκφοβιστικες ανοησιες που λεγει ο καθε επισκοπος σχοινας,αλλα οτι ξεφτυλιστηκε τελειως η δυτικη δημοκρατια με την χ.α και φανηκε η βρωμια των σημερινων κοινωνιων οπως καθρεφτιζεται στα μαφιοζικα δημοκρατικα καθεστωτα της που σπερνουν παρακμη φτωχεια ανηθικοτητα εγκλημα ως συστατικα τους δομικα


επειδη ηθελαν την ιδεολογικη απαξιωση απεναντι στον πληθυσμο ως κοινους εγκληματιες ,

για να πεισουν οτι ο ναζισμος ειναι απλως ποινικο αδικημα και οχι ιδεολογια και πολιτικο συστημα,

εστησαν μια εμφανως ανυποστατη κατηγορια αντι της τρομοκρατικης οργανωσης που σκεφτονταν στη αρχη να κατασκευασουν ως κατηγορια !

μονον ως τρομοκρατες του καθεστωτος θα μπορουσαν να δικαστουν αλλα αυτο δεν το ηθελαν γιατι θα εδιναν πολιτικη ταυτοτητα και διασταση συγκρουσης μαζι τους .

τους φοβιζει ακομη και υπαρξη αντιπολιτευσης στο καθεστως τους ουτε 5 τα εκατο δεν αντεχουν τοσο αδυναμοι νιωθουν οτι μπορει να χαθει ο ελεγχος με ενα φυσημα

τοσο ιδια εμπιστοσυνη εχουν τα σημερινα καθεστωτα απο το καλο που εκαναν στις δυτικες κοινωνιες !

εχουν ονομασει αντιπολιτευση το κοροιδιλικι που παιζουν μεταξυ τους εναλασσομενοι στις ιδιες καρεκλες !

ενα καθεστως πολλα προσωπεια

γιανης κερνα και πινει δηλαδη !