23/1/22

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «ανοησίες και παραπληροφόρηση» τη δήλωση του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών

 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε τη δήλωση του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση και να φέρει μια φιλορωσική κυβέρνηση στην εξουσία , τονίζοντας ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών εμπλέκονται σε κλιμάκωση στην Ουκρανία.

«Η παραπληροφόρηση που διαδόθηκε από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Αγγλοσαξόνων είναι αυτές που εμπλέκονται σε κλιμακούμενες εντάσεις γύρω από την Ουκρανία», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και κάλεσε «τους Βρετανούς συναδέλφους να σοβαρευτούν».

Ως πιθανός υποψήφιος, Πρόεδρος σύμφωνα με το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξετάζεται ο πρώην βουλευτής της Ουκρανίας Γεβιέν Μουράγιεφ. Επιπλέον, το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες ότι έχουν δεσμούς με πρώην Ουκρανούς πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: