23/1/22

Ένα ετήσιο εμβόλιο ΚΟΒΙΝΤ θα ήταν προτιμότερο αντί για συχνές αναμνηστικές δόσεις, είπε ο Αβράαμ, Αλμπερτ, Κώστας Μπουρλά στην εφημερίδα N12 News του Ισραήλ

«Το εμβόλιο μας έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του έναντι σοβαρών μορφών της νόσου και του θανάτου που προκαλείται από την παραλλαγή Omicron, η οποία έχει πολλές μεταλλάξεις, αλλά έχει αποδειχθεί λιγότερο αποτελεσματική στην πρόληψη της μετάδοσης». είπε, και πρόσθεσε: 
«Με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, ορισμένα κράτη έχουν επεκτείνει τις εκστρατείες για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων COVID-19 ή μείωσαν το διάστημα μεταξύ των εμβολιασμένων καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν την προστασία του πληθυσμού από την ασθένεια».
 Ο Μπούρλα ρωτήθηκε εάν σκοπεύει να λαμβάνει αναμνηστικές δόσεις κάθε τέσσερις με πέντε μήνες σε τακτική βάση.«Δεν θα ήταν καλό σενάριο. Ελπίζω να έχουμε ένα εμβόλιο που θα χορηγείται μία φορά το χρόνο», δήλωσε ο Μπουρλά. «Μια φορά το χρόνο - είναι ευκολότερο να πείσεις τους ανθρώπους να το κάνουν .Από την άποψη της δημόσιας υγείας, είναι η ιδανική κατάσταση. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο που στοχεύει στο Όμικρον, αλλά αυτό δεν ξεχνά τις άλλες παραλλαγές και αυτή θα μπορούσε να είναι η λύση», δήλωσε ο Μπουρλά, και είπε ότι η Pfizer μπορεί να είναι έτοιμη να ζητήσει έγκριση για ένα επανεξεταστεί εμβόλιο κατά της Omicron και να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή ήδη από το Μάρτιο. Επικαλούμενα τα ευρήματα τριών μελετών, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ δήλωσαν την Παρασκευή ότι μια τρίτη δόση εμβολίου RNA-messenger είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση του Omicron, παρέχοντας 90% προστασία από τη νοσηλεία. Σύμφωνα με προκαταρκτική μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Ισραήλ, μια τέταρτη δόση εμβολίου COVID-19 αυξάνει τον αριθμό των αντισωμάτων σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο από την τρίτη δόση, αλλά μπορεί να μην παρέχει επαρκή προστασία από το Omicron. Ωστόσο, εξακολουθεί να ενδείκνυται δεύτερος ενισχυτής για τις ομάδες κινδύνου, δήλωσε το Σέμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...