10/6/22

Στις 10 Ιουνίου 1922 στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης άρχισε στο «Λαοδικείο» των Μπολσεβίκων η δημόσια δίκη των ιερέων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που αντιτάχθηκαν στη δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας και στην σχισματική «Κόκκινη Εκκλησία». Ο κύριος κατηγορούμενος ήταν ο Μητροπολίτης της Αγίας Πετρούπολης Βενιαμίν .Μαζί του δικάστηκαν άλλοι 86 ιερείς.


 Μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων και την απαλλοτρίωση από το κράτος όλης της εκκλησιαστικής Περιουσίας, ο Μητροπολίτης της Αγίας Πετρούπολης ,αντιστάθηκε επιτυχώς στην προσπάθεια των κομμουνιστών να δημιουργήσουν τη δική τους "Κόκκινη" εκκλησία, τη λεγόμενη  « Ζωντανή Εκκλησία » και επέμενε η διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας  να παραμείνει αυστηρά ελεγχόμενη από τον κλήρο και τους πιστούς. 
 Οι μπολσεβίκοι τον δίκασαν σε Λαοδικείο το 1922.
 Ο Μητροπολίτης Βενιαμίν, έκλεισε την απολογία του στο «Λαοδικεία» κάνοντας το σημείο του σταυρού και λέγοντας: «Δόξα σοι, Κύριε και Θεέ μου, πάντων ένεκεν !». 
Καταδικάστηκε για αντεπαναστατική προπαγάνδα και στάλθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα. 
Μαρτύρησε, στις 31 Ιουλίου/13 Αυγούστου 1922. 
 Οι κομμουνιστές, φοβούμενοι πιθανή εξέγερση των εργατών της Πετρουπόλεως ο οποίοι τον υπεραγαπούσαν, διέδωσαν ότι ο Μητροπολίτης μεταφέρθηκε στη Μόσχα. 
Ο Βενιαμίν αγιοποιήθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 1992. -Ο Άγιος Βενιαμίν εξελέγη Μητροπολίτης της Αγίας Πετρούπολης το 1917.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

23 Απριλίου 1999. Η στυγνή δολοφονία από το Κράτος Δικαίου 23 εργαζόμενων στην Ενημέρωαη. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την ελευθερία της Γνώμης.

  ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ  Ο.Δ.ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ Tα ξημερώματα της 23η...