19/6/22

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την εξόντωση 50 στρατηγών και Επιτελικών αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

 

Ρωσικοί πύραυλοι "Καλίμπρ" έπληξαν το διοικητήριο των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στο χωριό  "Σιρόκαγια Ντάτσα" στην περιοχή Ντνιεπροπετρόφσκ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. 
Όπως είπε ο εκπρόσωπος η επίθεση έγινε  ενώ συνεδρίαζε  το Επιτελείο του Σώματος   «Αλεξάνδρεια». 
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης , εξοντώθηκαν περισσότεροι από 50 στρατηγοί και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 
"Ο προσδιορισμός της ακριβούς θέσης των Ουκρανών στρατηγών και αξιωματικών είναι επιτυχία των πληροφοριών, των ειδικών δυνάμεων και των πρακτόρων μας. Αυτοί, μαζί με τη διοίκηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, προετοίμασαν μια λαμπρή επιχείρηση για τη μαζική καταστροφή των στρατηγών του εχθρού", δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Σεργκέι Καντίλεβ . 
 "Η Ρωσία υποσχέθηκε να χτυπήσει τα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων. Και αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα τέτοιο παράδειγμα. Αν και δεν μιλάμε για στρατηγικά, αλλά μάλλον για επιχειρησιακά κέντρα λήψης αποφάσεων, αλλά είναι επίσης σημαντικά ", δήλωσε ο Αλεξάντερ Μπάρτος, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας,  μέλος της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών.  "Η επίμονη και επαγγελματική δραστηριότητα των ειδικών μας οδήγησε στο γεγονός ότι καταφέραμε να καθορίσουμε τη θέση του εχθρού, να καθορίσουμε τον ακριβή χρόνο συγκέντρωσης στρατιωτικών ηγετών διαφόρων τάξεων και να ενημερώσουμε τη ρωσική διοίκηση για τις πληροφορίες αυτές για περαιτέρω απόφαση. Πρόκειται για σοβαρή ζημιά στην πολεμική ικανότητα του ουκρανικού στρατού", εξήγησε ο ειδικός.
Πύραυλοι Καλίμπρ κατέστρεψαν   επίσης 10 αμερικανικά πυροβόλα  M777  και περίπου 20 τεθωρακισμένα οχήματα που παραδόθηκαν από τη Δύση τις τελευταίες 10 ημέρες στο Νικολάγιεφ.
 Στο Χάρκοβο, ένας πύραυλος  "Ισκάντερ"  κατέστρεψε δύο εκτοξευτές "Ουραγκάν". Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε 183 στόχους.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής κατέστρεψαν τις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις της Υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας και αιχμαλώτισαν τον διοικητή. Ο διοικητής της ομάδας ειδικών δυνάμεων της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, η οποία δεν υπάρχει πλέον, ανακρίνεται από Ρώσους  αξιωματικούς πληροφοριών.Η υπόλοιπη ομάδα του σκοτώθηκε, τραυματίστηκε ή τράπηκε σε φυγή.Οι Ουκρανοί εκπαιδεύτηκαν, σύμφωνα με τον αιχμάλωτο διοικητή, από Καναδούς εκπαιδευτές.Η μάχη έλαβε χώρα στο Ντονμπάς κοντά στη Νικολαγιέφκα, βορειοδυτικά της Καμισεβάκα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άλλη βλακεία, "θα σταματήσει η τοπική αυτοδιοίκηση", εγώ λέω ότι θα πρέπει να γίνει ομοσπονδία το ελληνικό κράτος, πάντα είχαν κοινότητες οι Έλληνες με τοπικές παραδόσεις που κανόνιζαν και τα τοπικά τους προβλήματα, ο κοινοτισμός καταστράφηκε με τα διάφορα σχέδια που δημιούργησαν τεράστιους απρόσωπους δήμους, επίσης δεν θα πρέπει τα αστικά κέντρα να βγάζουν κυβέρνηση, δηλαδή θα πρέπει στις εκλογές να κερδίσεις και τις περιφέρειες και όχι τις αστικές φιλελέ μάζες με τα επιδόματα, εφόσον έχετε σκοπό να στείλετε τον κόσμο πίσω στα χωριά θα πρέπει να γυρίσετε στον κοινοτισμό

Ανώνυμος είπε...

Εξαερώθηκαν!!! Σπύρο εσύ που ξέρεις Ρώσικα,δεν περισσεύει κανένας καλίμπρ στον Φίλο μας,να του αλλάξει προρεία...από λάθος??? Με τέτοια ακρίβεια που έχουν αυτοί μπορεί να αναθεωρήσουν και το σύνταγμα αυτιμάτως.

Ανώνυμος είπε...


Πολύ καλό τι σχόλιό σου. Συγχαρητήρια όποιος κι αν είσαι! Το Σύνταγμα χρειάζεται αναθεώρηση όπως και η.... "δημοκρατία" τους που ουσιαστικά είναι μια βάρβαρη και Αθέατη δικτατορία!