9/6/22

Ο Βενιζελισμός όπως και η Τουρκοκρατία υπενοικίαζαν τους φόρους στους Τσιφούτ-Τσιφούτ. (Από το ΕΜΠΡΟΣ της 9ης Ιουνίου 1930)

 


Ο Βενιζελισμός, ο Κομμουνισμός , η Πλουτοκρατία, και η Μοναρχία,  ήσαν συγκοινωνούντα δοχεία 


Η «κυβέρνηση των Πλουτοκρατών» όπως αποκαλούσε  ο Ριζοσπάστης το 1929 την κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου νοίκιαζε  τους φόρους στο λάδι, ακριβώς όπως οι Τούρκοι νοίκιαζαν την «δεκάτη».

 Οι «Ενοικιαστές  των φόρων» ήταν οι λαδέμποροι που τους χρηματοδοτούσαν οι Τσιφούτηδες. Ο Τσιφούτης δάνειζε τον λαδέμπορο να αγοράσει του φόρους και μετά ο λαδέμπορος έγδερνε τον αγρότη και συγκέντρωνε το λάδι. 

Ο μεγαλοτσιφούτης  έδινε και  χρήματα στα υποκαταστήματα, τους τοπικούς δανειστές που δάνειζαν τους αγρότες.

Ολη τη «Φάμπρικα», την διέλυσε ο Ιωάννης Μεταξάς καταργώντας τον φόρο του Βενιζέλου.

Για το λόγο αυτό ο Τσιφουτισμός (Βενιζελικοί μαζί με τους Κομμουνιστές) έκαναν  το Κίνημα της 28 Ιουλίου 1938 στην Κρήτη όπου οι Μητσοτάκηδες μαζί με τον Βαφειάδη και τον Πλουμπίδη μαζί με τον Μπάλφουρ  ζήτησαν από τον Βασιλιά για να διώξει τον Μεταξά και να αναθέσει σε μια "οικουμενική"  κυβέρνηση των Κλεφτολουμπινέ , να μαζεύει τους φόρους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...