1/6/22

Η άλλη πλευρά του Λόφου. Αλέγκρα Φελούς: Σεξ για ΟΛΟΥΣ ή Σέξ με ΟΛΟΥΣ.

Το "Πορτοκάλι" , στο πλαίσιο ρεπορτάζ περί μιας "σπουδαίας Οικογενείας", αναφέρθηκε  σε "μία από τις προσωπικότητες που ανέδειξε η οικογένεια Φελλούς που  ήταν και η Αλλέγρα Φελλούς".

Αυτήν την προσωπικότητα,  την πληροφορήθηκα από την συμμετοχή της στην προδοτική 5η Ολομέλεια  του ΚΚΕ που αποφάσισε την απελευθέρωση της "Μακεδονίας" και του "μακεδονικού Λαού". 

Η Αλέγκρα , εξελέγη στην ΚΕ του ΚΚΕ στο 7ο Συνεδριο ως Αλέγρα Καπέτα. Μετά την λήξη του Συμμοριτοπολέμου κατέφυγε στην Ανατολική Γερμανία .Στη σύνθεση της 3ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (1950), που στοίχισε τη ζωή του Κώστα Καραγιώργη, συμμετείχε ως Αλέγρα Καπέτα-Σκύφτη. Το 1968 με την "διάσπαση" ακολούθησε το ΚΚΕεσωτερικού. Δηλαδή ήταν ΣΥΡΙΖΟΥ.
Στο "Πορτοκάλι" ο κ.Β. Μπόνιος έγραψε την ακόλουθη κατατοπιστική περιγραφή για την προσωπικότητα που μας απασχοελεί. 

Μία από τις προσωπικότητες που ανέδειξε η οικογένεια Φελούς ήταν και η Αλλέγρα Φελούς. Η πιο «πολιτική» μορφή των αντιστασιακών Εβραίων, γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1916 στα Τρίκαλα. Ήταν η δεύτερη κόρη του Δαβίδ Φελούς και της Μαρίκας Κοέν. Πρώτη ήταν η Λουίζα (1914) και μικρότερος ο Ηλίας (1920). Η  ταραγμένη εποχή στην οποία μεγάλωσε και η ανάμειξη της οικογένειας με τα κοινά καθόρισε την κομματική της ένταξη από πολύ μικρή ηλικία. Ο θείος της, Ραφαήλ Φελούς, διετέλεσε γραμματέας του ΚΚΕ στα Τρίκαλα τη δεκαετία του ’20 και ήταν από τους υποκινητές μιας από τις πρώτες απεργίες στην Ελλάδα: το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο των Τρικάλων (Φεβρουάριος 1925). Η οικογένεια κατέφυγε στο Βόλο, όπου η Αλέγκρα Φελλούςεντάχθηκε στην Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ) και παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Ραφαήλ Καπέτα. Την περίοδο της Δικτατορίας της 4ης Αυγούστου εξορίστηκε στην Κίμωλο και την Φολέγανδρο, μαζί με σημαίνοντα στελέχη του ΚΚΕ. Ο πρώτος της ξάδελφος, Μηνάς Καμπελής πέθανε εξόριστος στον Άη-Στράτη το 1941.

Αντιλαμβάνομαι οτι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται  για τους  "αγώνες" των αγωνιστών και για να έχετε μια πληρεστερη εικόνα για την προσωπικότητα δημοσιεύω με Copy-past ενα ρεπορτάζ για τη Αλέγγρα από το παρελθόν. Η φωτογραφία είναι από τον φάκελό της στην γενική Ασφάλεια:

Να προσθέσω στο ρεπορτάζ αυτό και το ευκόλως εννοούμενο που παραλήφθηκε ότι για την προσέλκυση των αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Κόμμα, εφάρμοζε τις γνωστές επαναστατικές μεθόδους "γλυκά μάτια" "αρραβωνιάρα" κλπ με τις ανάλογές  προσωπικές θυσίες για το Κόμμα και την Επανάσταση.

Σπ. Χατζάρας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, δε νομίζω ότι η πουτ@νιά είναι γνώρισμα μόνο των κομμουνιστριών. Ρίξε μια ματιά σε αυτές τις κυρίες που αποτελούν τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και θα φρίξεις…

Ανώνυμος είπε...

πρέπει να υπήρχε απίστευτη μαγιά στο απ'αυτό της, ειδικά με την υγειινή εκείνης της εποχής θα είχε μαζέψει ό,τι κυκλοφορούσε, τώρα που φτιάχνουν γιαούρτια και μπύρες αιδοία και τα πουλάνε πανάκριβα θα έβγαζε περιουσία και δεν θα είχε ανάγκη το κόμμα και τον κομμουνισμό

Ανώνυμος είπε...

τι ειναι αυτη

πνευματικη γιαγια της ομυφυλης nατασα μποφιλιο ;

Ανώνυμος είπε...

πολύ σεξουαλική πείνα υπήρχε στο Κόμμα
Είχαμε διαβάσει την ιατροδικαστική έκθεση με τις παρά φύσιν διακορευμένες συντρόφισσες του βουνού αλλά εδώ ... μιλάμε για άλλο επίπεδο, όποιος ήθελε έμπαινε (γιατί να ήθελε να μπει σε τέτοιο χάλι, άλλο θέμα...)

Ανώνυμος είπε...

(Και) Ο κομματικός μηχανισμός της κνουδού από μαρξιστές/μαρξιστές αποτελείται όμως...

Ανώνυμος είπε...

*ποφίλιου

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...