8/6/22

Να λοιπόν, που ο Πούτιν εκτός από τους Ουκρανούς, καταπιέζει τώρα και τους Εβραίους που αγαπούν την Ρωσία

 

Ο Αρχιραβίνος της Μόσχας, Πίνχας Σολομόνοβιτς Γκόλντσμιντ, έφυγε από τη Ρωσία. Η νύφη του - Avital Chizhik-Goldschmidt, δημοσιογράφος από τις Ηνωμένες Πολιτείες έγραψε στο Twitter

 «μπορώ να ενημερώσω τους πάντες ότι οι συγγενείς μου υποβλήθηκαν σε πιέσεις από τις αρχές για να υποστηρίξουν δημόσια την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία και αρνήθηκαν να το κάνουν. Κατέφυγαν στην Ουγγαρία για δύο εβδομάδες μετά τη ρωσική εισβολή και τώρα είναι εξόριστοι από την κοινότητα που αγαπούσαν, έχτισαν και μεγάλωσαν ως παιδιά τους για περισσότερα από 33 χρόνια».

Ο Πίνχας σύμφωνα με το δόγμα "όπου Γης και Πατρίς" είναι Ελβετός διότι γεννήθηκε στην Ζυρίχη το 1963.  Ο μικρότερος αδερφός του είναι ραβίνος στη Νότια Αφρική.

 Ο προπάππους του ήταν ο Αρχιραβίνος της Δανίας και μετά  Αρχιραβίνος της Ζυρίχης.

Οι πρόγονοι του πατέρα Τσίπα Σολομονοβιτς στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήρθαν στην Ελβετία από τη Γαλλία. Οι συγγενείς της μητέρας ζούσαν στη Βιέννη.

Ο Πίνκας Γκόλντσμιντ έχει πνευματική και κοσμική εκπαίδευση. Έλαβε την παραδοσιακή εβραϊκή εκπαίδευσή του σε δύο yeshivas του κόσμου: «Ponevezh» (Bnei Brak, Ισραήλ), «Ner Yisroel» (Βαλτιμόρη, ΗΠΑ). Ταυτόχρονα, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Χόπκινς στη Βαλτιμόρη. Έχει μεταπτυχιακό. 
 Το 1987-1989 εργάστηκε στο ραβινικό του Εθνικού Ίλιθ (Ισραήλ), όπου συμμετείχε ενεργά στην πνευματική απορρόφηση των μεταναστών από την ΕΣΣΔ. 
Το 1989, με εντολή του πνευματικού μέντορά του Ραβίνου Moshe Soloveitchik, καθώς και εκ μέρους του Αρχιραβίνου του Ισραήλ και του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, ήρθε στη Μόσχα ως λέκτορας στο Ινστιτούτο Μελέτης του Ιουδαϊσμού στην Ακαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ, με επικεφαλής τον Ραβίνο Adin Steinsaltz. 
Το 1989, μετά από πρόσκληση του Αρχιραβίνου της Ρωσίας Αδόλφου Σάεβιτς, ηγήθηκε του Ραβινικού Δικαστηρίου της ΕΣΣΔ και από το 1993 έχει γίνει ο Αρχιραβίνος της Μόσχας.

Για το ότι τον "πίεσαν", υπάρχει μόνον η μαρυρία της Νύφης του, που λόγω καυαγωγής ειναι απολύτως αξιόπιστη και αδιαμφισβήτητη  και όποιος αμφιβάλει είναι "χρυσαυγίτης" "ψεκασμένος" και "αντισημίτης".

3 σχόλια:

kyrios είπε...

33 χρόνια
Αρχιραββίνος με δυναμική γραμμή αίματος, που έχει απογραφεί με παραπομπή από Σολωμόντα (βλέπε Σολωμονοβιτς) , αλλά και περιβεβλημένος με χρυσό (βλέπε Γκόλντ_σμιθ).
Τώρα και κυνηγημένος _ κατατρεγμένος = η κατάλληλη συνταγή.

NICKXP είπε...

GOLDSMITH=ΧΡΥΣΟΧΟΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ή χρυσοθηρας χαχαχα