12/6/22

Η ρωσική Δούμα δήλωσε ότι το δημοψήφισμα στη Χερσώνα για την ένταξη στην ρωσική Ομοσπονδία θα είχε νόημα όταν οι κάτοικοι δεν θα φοβούνται πλέον την Ουκρανία

 

Ο Αναπληρωτής επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της  Ενωμένης Ρωσίας, " Ιγκόρ Κασιούκεβιτς, δήλωσε "το δημοψήφισμα για την είσοδο της περιοχής της Χερσώνος  στη Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι δυνατό όταν οι κάτοικοι παύσουν να φοβούνται τις διώξεις από τις αρχές του Κιέβου και θα είναι σε θέση να εκφράσουν ήρεμα την προσωπική τους γνώμη".  "Μόλις σταματήσουν να φοβούνται, τότε, πιθανότατα, θα είναι σε θέση να εκφράσουν την προσωπική τους άποψη απόλυτα ήρεμα, χωρίς φόβο", δήλωσε ο Κασιούκεβιτς που  εξήγησε ότι αρχικά ο πληθυσμός είχε πολύ έντονο φόβο, οι κάτοικοι δεν εμπιστευόντουσαν κανέναν, «φοβόντουσαν τους γείτονες, τους φίλους, ακόμη και μέσα στην οικογένεια μερικές φορές δεν μπορούσαν να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον». 
 "Τώρα, ο πληθυσμός της Χερσώνος, κατά τη γνώμη μου, μόλις ξυπνάει", κατέληξε ο Βουλευτής. Στις 11 Ιουνίου, οι κάτοικοι της Μελιτόπολης και της Χερσώνος  έλαβαν τις πρώτες ρωσικές ταυτότητες . Ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής, Βλαντιμίρ Σάλντο, έχει ήδη λάβει ρωσικό διαβατήριο. Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων δεν θα ληφθούν στο Κρεμλίνο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να αποφασίζουν ανεξάρτητα για το πεπρωμένο τους.
 Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι σε συνθήκες που δεν διασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των πολιτών αυτών των περιοχών, είναι δύσκολο να μιλάμε για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.
 Ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση κατανόηση για το χρονικό πλαίσιο για την πιθανή διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις περιοχές Ντονμπάς, Χερσώνα και Ζαπορόζιε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: