1/6/22

Τα δημοψηφίσματα για την ένταξη της ΛΔ Λουγκάνσκ , της ΛΔ Ντόνετσκ και της Χερσώνος στην Ρωσική Ομοσπονδία ενδέχεται να διενεργηθούν τον Ιούλιο

 

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι, δήλωσε ότι τα δημοψηφίσματα για την είσοδο της ΛΔ Λουγκάνσκ , της ΛΔ Ντόνετσκ και της Χερσώνος στην Ρωσική Ομοσπονδία ενδέχεται να διενεργηθούν ταυτόχρονα τον Ιούλιο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη δήλωση σχετικά με την πιθανή προσχώρηση των περιφερειών στη Ρωσία. Νωρίτερα, το ίδιο δήλωσε ο Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της «Ενωμένης Ρωσίας» Αντρέϊ Τούρκσακ, ο οποίος επιμένει ότι  δημοψήφισμα θα διενεργηθεί και στην περιοχή Ζαπορίζιε.  Αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαράτ Χουσνούλιν είπε ότι η περιοχή  της Χερσώνο  έχει «μεγάλες προοπτικές στη ρωσική οικογένεια». Η στρατιωτική-πολιτική διοίκηση της περιοχής ανέφερε επίσης ότι σκοπεύουν να αποτελέσουν μέρος της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την ανακοίνωση στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, τόνισε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή ουκρανικών εδαφών, αλλά ανέφερε ότι όλοι οι λαοί πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://repo.lib.duth.gr/jspui/bitstream/123456789/10781/1/Mavridou%20Eleni.pdf