11/6/22

Στη Μόσχα μιλούν ήδη για τους Νέους Μεγάλους Οκτώ που ανατέλλουν ενώ οι παλαιοί επτά δύουν

 


Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βαλόντιν δήλωσε ότι «ενώ οι οικονομίες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, και του Καναδά που αποτελούν την Ομάδα των επτά Μεγάλων βρίσκονται σε κρίση που την προκάλεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η νέα  ομάδα των  οκτώ Μεγάλων Οικονομιών, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η  Ινδονησία,  η Βραζιλία, το Μεξικό, το Ιράν, και η  Τουρκία, που δεν συμμετέχουν στον «πόλεμο των  κυρώσεων» καταγράφουν ανάπτυξη  και το ΑΕΠ των "οκτώ" αυξήθηκε σε σχέση με το ΑΕΠ των 7 κατά  24,4%

Ο Βολόντιν τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν μόνες τους τις προϋποθέσεις για τη νέα «Ομάδα των Οκτώ»  με τη Ρωσική Ομοσπονδία.  

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τις χώρες που επιθυμούν να οικοδομήσουν ισότιμο διάλογο και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις να σχηματίσουν στην πραγματικότητα μια «νέα Ομάδα των Οκτώ»  μαζί με τη Ρωσία», δήλωσε ο Βολόντιν.

 Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκε μείωση του ΑΕΠ κατά 1,5%, και το ποσοστό πληθωρισμού ανήλθε σε 8,6%. Μιλώντας στο Λος Άντζελες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πληρώνουν τον «φόρο του Πούτιν» για τη βενζίνη και τα τρόφιμα. Πριν από αυτό, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία ο πληθωρισμός στη χώρα επιταχύνθηκε στο 8,6% και έγινε ο υψηλότερος από τον περασμένο αιώνα, σπάζοντας το ρεκόρ του Δεκεμβρίου του 1981.

 

Πριν από αυτό, η επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γιέλεν, παραδέχθηκε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας προκαλούν αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και τα καύσιμα στην αμερικανική αγορά. Χαρακτήρισε επίσης απίθανο να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολιστικό Γίδι ο αυτιστικός του μητσοτακέικου

https://oimaskespeftoun.blogspot.com/2022/06/blog-post_87.html?m=1