11/11/22

Να πως «επενδύει» η ΕΥΠ θα απόρρητα κονδύλια των εθνικών δαπανών

 Η "είδηση " φυτεύτηκε σε τουρκική εγημερίδα από συνεργάτη της ΜΙΤ που τον συνέστησε στην ΕΥΠ 

Η τουρκική  εφημερίδα "Korkusuz Gazetesi", που πρόσκειται στην δήμαρχο Κωνσταντινούπολης , δημοσίευσε την "αποκλειστική πληροφορία" ότι το σκάνδαλο των συνακροάσεων με το Predator στην Ελλάδα,  "μοχλεύτηκε από εφημερίδα του ελληνικού αντιπολιτευτικού τύπου, μαζί με τουρκική εταιρία πληροφορικής, συνεργάτη της ΜΙΤ, με στόχο να πληγεί η ελληνική κυβέρνηση".

 Απομένει η κατάλληλη αξιοποίηση από την Υπόγα του Μαξίμου και τους συνεργάτες.

Στο Μεταξύ πληρώθηκαν πολλοί.


Αλλά, η δημοσίευση μαλλον δεν θα  κόστισε τίποτα,  γιατί ο Ταγίπ έχει δώσει εντολή να κάνουν  ότι μπορούν για να βηθήσουν την Οικογένεια των φίλων και συνεταίρων του. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος προστάτης της Αποτείχισης Θεόδωρος ο Στουδίτης!
11/11/2022
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
https://katanixi.gr/synergates/papastamataki-eleni/o-agios-prostatis-tis-apoteichisis-theodoros-o-stoyditis/

Αυτό που ξεχωρίζει και χαρακτηρίζει τη θεοειδή πορεία του Αγίου Θεοδώρου είναι η εμμονή του στην απαρασάλευτη τήρηση των Κανόνων και δογμάτων της πίστης μας…

Στις 11 του μηνός Νοεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης. Πρόκειται για ένα μεγάλο Ομολογητή της πίστης μας αλλά και προστάτη των αποτειχισμένων που έκανε διακοπή μνημοσύνου στον καιρό του.

«Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης είναι μεγάλος μοναστικός ηγέτης, Ομολογητής και αγωνιστής της Ορθοδόξου πίστεως, μεγάλος συγγραφεύς και υμνογράφος. Εφάμιλλος των μεγάλων διδασκάλων της Εκκλησίας ή καλύτερα ένας εκ των μεγάλων διδασκάλων της Εκκλησίας. Γεννήθηκε το 759 μέσα στην λαίλαπα, την φουρτούνα της Εικονομαχίας η οποία διένυε την πρώτη της φάση και βρισκόταν στην πιο σκληρή της περίοδο», μας λέει κατά την εισαγωγή στην ομιλία του για τον Άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη, ο Πρωτοπρεσβύτερος, Ομότιμος καθηγητής π. Θεόδωρος Ζήσης.
[..]
Την πνευματική του βιοτή σφράγισε ανεξίτηλα ο θειότατος Πλάτων, που ήταν αδερφός της μητέρας του. Από τις διδαχές του οποίου ολόκληρη η οικογένεια έγιναν μοναχοί.
[..]
Εις τόσην τελειότητα έφτασαν οι Μοναχοί του Στουδίου ώστε υπερτερούσαν από όλους τους άλλους.

Η Μονή Στουδίου είναι ακόμα γνωστή για τα περίφημα αντιγραφικά εργαστήρια της, που διέσωσαν πνευματικούς θησαυρούς, καθώς οι καλόγεροι ξενυχτούσαν αντιγράφοντας κείμενα. Χάρη σε αυτούς διασώθηκε η αρχαία ελληνική γραμματεία, αλλά και κείμενα Πατέρων της Εκκλησίας μας.

[..]
Αυτό όμως που ξεχωρίζει και χαρακτηρίζει τη θεοειδή πορεία του Αγίου Θεοδώρου είναι η εμμονή του στην απαρασάλευτη τήρηση των Κανόνων και δογμάτων της πίστης μας. Διατράνωσε με τη στάση του ότι η Ορθοδοξία απαιτεί ξεβόλεμα. Απαιτεί αγώνα και θυσία. Έτσι, ο Θεόδωρος, ως ηγούμενος αν και είχε πολλά ακόμα να προσφέρει στη μοναστική ζωή, προτίμησε να αγωνιστεί με ζήλο κατά του μοιχιακού ζητήματος, πράγμα το οποίο του κόστισε πολλά όπως τη διάλυση της Μονής, διωγμούς και τιμωρίες για τον ίδιο, τον αδερφό του Ιωσήφ και όλους τους μοναχούς.

Απέδειξαν περίτρανα ότι τα μοναστήρια και οι αδελφότητες δεν είναι αυτοσκοπός αλλά είναι τα μέσα. Τα μέσα αυτά έχουν αξία εφ’ όσον υπάρχει σκοπός. Και σκοπός είναι η δόξα του Θεού. Έρχονται στιγμές που καλείσαι να θυσιάσεις όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και το μοναστήρι σου, να το κάνεις ολοκαύτωμα για τη δόξα του Χριστού. Έτσι έκανε και ο Άγιος Θεόδωρος που δεν λυπήθηκε το μοναστήρι του, αλλά το έκανε λιβάνι και θυσία. Και προτίμησε να πράξει έτσι, παρά να συμβιβαστεί σε ζητήματα Ορθοδόξου πίστεως.

Αυτό το γεγονός αποτελεί ένα γερό ράπισμα στην παρειά των σημερινών ηγουμένων και μοναχών που προτιμούν να διατηρούν και να διατηρούνται στις Μονές τους, τη στιγμή που επικρατεί πνεύμα πλάνης που πολεμά την Εκκλησία μας.

Επιπλέον, μας δίνει και άλλο ένα παράδειγμα ο βίος αυτού του μεγάλου Αγίου. Ότι όταν καταπατήθηκαν οι κανόνες της Εκκλησίας μας και ο παράνομος βασιλιάς νυμφεύθηκε την παλλακίδα, η οποία τύχαινε να είναι και ξαδέρφη του Αγίου, δεν αντέδρασε ούτε ο Πατριάρχης, ούτε δεσπότης, αλλά ένας απλός ιερομόναχος. Ο Ηγούμενος της Μονής Στουδίου έλεγξε τον αυτοκράτορα, όπως και τον ιερέα που τους στεφάνωσε παράνομα αλλά επιπλέον διέκοψε τη μνημόνευση του Πατριάρχη Ταρασίου που δεν τιμώρησε τον ιερέα.

Εξορίες, φυλακίσεις, κακουχίες υπέστη εξαιτίας του ανδρείου φρονήματός του. Στη δεύτερη περίοδο της Εικονομαχίας επί Λέοντα Αρμενίου αψήφησε τις απειλές και μαζί με ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων περιέφεραν τις ιερές εικόνες στην Κωνσταντινούπολη. Ο Άγιος ξυλοκοπήθηκε άγρια, έλαβε εκατό ραβδισμούς στην πλάτη, κακοποιήθηκε και εξορίστηκε και πάλι. Όμως, ανδρείως υπέμεινε. Ανακλήθηκε από την εξορία επί Μιχαήλ Τραυλού το 822.

[..]
Πρέσβευε υπέρ ημών Άγιε Θεόδωρε, παλικάρι του Χριστού πανσεβάσμιο, Ομολογητή και κήρυκα της Αληθείας!