30/11/22

Βήμα-Βήμα οι Ρώσοι σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τα Αρτεμόφσκ

ΣΤΙΣ 200.000 ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΥΚΟΝΑΤΟΪΚΩΝ 


 
Ο Πουσίλιν ανακοίνωσε την εκκαθάριση  της Κουρντιουμόβκα

ΜΟΣΧΑ, 30 Νοεμβρίου . Στη ΛΔ Ντόνετσκ, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκαθάριση του χωριού Κουρντιουμόβκα .Ο επικεφαλής της δημοκρατίας Ντένος Πουσίλιν δήλωσε στο «Κανάλι 1»  

«Υπάρχουν επιτυχίες στην περιοχή του Αρτεμόβσκ. Εχουν ήδη απελευθερωμένοι οι οικισμοί Πέρσε, Τράβνια και Αντρέεβκα. Η εκκαθάριση της Κουρντιουμόβκα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο δήμαρχος της Γκορλόβκα Ιβάν Πριχόντκο στο Κανάλι «Russia 24» είπε ότι «σήμερα το πρωί Κουρντιουμόβκα για την οποία οι μάχες διήρκεσαν περισσότερο από πέντε ημέρες κατελήφθη, Αυτό είναι ένα από  τα χωριά από όπου το πυροβολικό τους χτυπούσε την Γκορλόβκα. Με την απελευθέρωση του χωριού  εχουμε τον πλήρη έλεγχος του αυτοκινητόδρομου Γκορλόβκα-Αρτεμόφσκ . Αυτό είναι ένα στρατηγικά σημαντικό μέρος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η ανάληψη του ελέγχου της Κουρντιουμόβκα, θα επιτρέψει  στο ρωσικό πυροβολικό να πλήξει τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο  Τσασοβόι Γιαρ και την Κωνσταντίνοβκα 

Σήμερα το πρωί τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στην Μαρίνκα , η οποία ελέγχεται τώρα περίπου  κατα 50%. Η πόλη έχει σχεδόν καταστραφεί.Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν μερική εκκένωση αμάχων. 
Αυτός ο οικισμός είναι μία από τις περιοχές από όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδιζαν  τακτικά κατοικημένες περιοχές του Ντονέτσκ.
Η Λαική Πολιτοφυλακή  της  DPR ανέφερετην εξάλειψη 50  στρατιωτών, ενός MLRS "Grad", 4 αρμάτων μάχης, 11 τεθωρακισμένων οχημάτων και αυτοκινήτων. Επίσης κατέρριψε 3 εχθρικά UAV.  Μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της LPR ανέφεραντην εξόντωση  60 στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) . Τρία τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και 13 οχήματα τέθηκαν επίσης εκτός δράσης. 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 30 Νοεμβρίου. /ΤΑΣΣ/. Οι απώλειες της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης  ανήλθαν σε περισσότερους από 100000  στρατιωτικούς και περισσότερους από 20000 πολίτες, δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν .
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησε επίσης την εκτίμησή της για τις ζημιές που υπέστη η Ουκρανία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης από 385 δισεκατομμύρια ευρώ σε 600 δισεκατομμύρια ευρώ.


Ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Βλαντιμίρ Ρογκόφ σχολίασε τη δήλωση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι ο ουκρανικός στρατός ΕΊΧΕ 100000 απώλειες κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
 Σύμφωνα με τον Ρογκόφ, τώρα οι απώλειες από την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων είναι πολύ μεγαλύτερες. 
Σημείωσε ότι η εκτίμηση της φον ντερ Λάιεν είναι σωστή από πριν από μερικούς μήνες. 
Ο Ρογκόφ τόνισε ότι αυτό επιβεβαιώνεται από πληροφορίες που προέρχονται από ουκρανικά νοσοκομεία και νοσοκομεία. 
 «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω στη διάθεσή μου, οι ανεπανόρθωτες απώλειες μεταξύ των μαχητών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, των εθνικών ταγμάτων είναι πάνω από 200 χιλιάδες», είπε.
 Ο Ρογκόφ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των τραυματιών, και συχνά σοβαρά, δεν είναι μικρότερος, με επακόλουθη επαγγελματική ακαταλληλότητα. Ο Ρογκόφ πιστεύει ότι η φον ντερ Λάιεν εξέφρασε σκόπιμα τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας 100 χιλιάδων ανθρώπων, καθώς δεν είναι πλέον δυνατό να παραμείνουμε σιωπηλοί για μεγάλες απώλειες. 
Πιστεύει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν τις απώλειες 200.000 ανθρώπων στην Ουκρανία.

ΜΟΣΧΑ. Tα Ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν 100 μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να διασπάσουν τη γραμμή επαφής στην περιοχή της Ζαπορίζιε. 
Αυτό ανακοινώθηκε στις 30 Νοεμβρίου από τον πρόεδρο του κινήματος "Είμαστε μαζί με τη Ρωσία" Βλαντιμίρ Ρογκόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...