24/12/22

Μεγάλο Ισραήλ: 280 Χριστουγεννιάτικα φέρετρα ΟΥΚΩΝ και Μισθοφόρων μέχρι τις 12 το μεσημέρι

 

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε μια μονάδα ξένων μισθοφόρων στο Ντονέτσκ.


ΜΟΣΧΑ, 24 Δεκεμβρίου . 
«Στις σημερινές μάχες στην περιοχή του Αρτεμόβσκ ως  αποτέλεσμα της επίθεσης των ρωσικών Δυνάμεων, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 80 Ουκρανοί στρατιώτες και ξένοι μισθοφόροι. Καταστράφηκαν 5 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 2 άρματα μάχης και 6 αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια επιθετικών ενεργειών, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν μια τακτική μονάδα ξένων μισθοφόρων και νίκησαν μονάδες της 10ης Ορεινής Ταξιαρχίας στην περιοχή του χωριού Ραζντολόβκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Επί τόπου καταμετρήθηκαν έως και 60 πτώματα ΟΥΚΩΝ και μισθοφόρων. Καταστράφηκαν  τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

 Στο μέτωπο του Κουπιάνσκ το πυροβολικό  προσέβαλε  τις θέσεις δυο ουκρανικών ταξιαρχιών. Οι απώλειες των Οίκων ήσαν 50 νεκροί, και τέσσερα ΤΟΜΑ.

Στην περιοχή του Χάρκοβο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιτέθηκαν στις θέσεις της 14ης και της  92ης μηχανοκίνητων  ταξιαρχιών  των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή των χωριών Πετροπαυλόβκα και Κραχμάλνε. Σκοτώθηκαν ισαμε 50 Ούκοι.

Στο μέτωπο του Κράσνι Λίμαν επλήγησαν οι θέσεις της 111ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας  κοντά στο χωριό Τόρκογιε  και της 25ης Αερομεταφερόμενης ΤαξιαρχίαςΚοντά στο χωριό Τέρνι  Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες. Καταστράφηκαν τρία τεθωρακισμένα

Κοντά στη Μαρίνκα  τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν μια ακόμα θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτών παραδόθηκε.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αποδείχθηκε ότι όλοι όσοι παραδόθηκαν ήταν κάτοικοι της Χερσώνας, οι οποίοι επιστρατεύτηκαν  αφού η πόλη αυτή τέθηκε υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου.

 «Ρωσικά μαχητικά κατέρριψαν κοντά στο χωριό Καμισέφκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ένα αεροσκάφος Su-27 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας .Δυο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-24 και Mi-8 καταρρίφθηκαν στις περιοχές των οικισμών Σελίντοβο και Γκρούζκε. Επιπλέον τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν  ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στο χωριό Κίροβο στη  DPR.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: