21/12/22

Mια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται στα μέτωπα στο Ντονμπάς

 Τις τελευταίες δύο ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στη Μαρίνκα και το Σολεντάρ.

Η σημασία αυτών των γεγονότων υπερβαίνει κατά πολύ την πραγματική κατοχή των ίδιων των οικισμών.

Τα ρωσικά στρατεύματα,  χτύπησαν τις κύριες δυνάμεις του εχθρού στο κέντρο της Μαρίνκα και τώρα στον κεντρικό τομέα  της Μαρίνκα, ολοκληρώνεται η εκκαθάριση των μεμονωμένων θυλάκων αντίστασης.

Σύμφωνα με τον  επικεφαλής της  DPR Ντένις Πουσίλιν τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν,  το 80% του εδάφους της Μαρίνκα. που στην πραγματικότητα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, Ο επικεφαλής του DPR  είπε ότι στο κατεστραμμένο τμήμα της Μαρίνκα  ο εχθρός έχει πολύ λίγες πιθανότητες να αμυνθεί. Το πυροβολικό απαγορεύει κάθε μετακίνηση προς την Μαρίνκα από το Ούγκλεντάρ και το Κουράχοβο.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση εξελίχθηκε σημαντικά στην γραμμή Αρτεμόφσκ-Σολεντάρ-Σεβέρσκ  , δηλαδή στην τελευταία γραμμή άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πριν από το πολεοδομικό συγκρότημα Κραματόρσκ-Σλαβιάνσκ . Η προέλαση στο Σολεντάρ εγινε  παράλληλα με την επίθεση στο Αρτεμόφσδκ , αλλά στα νοτιοανατολικά περίχωρα της πόλης. 

Η Επίθεση έφτασε μέχρι το  συγκρότημα κτιρίων του εργοστασίου Knauf. Στο ίδιο το Σολεντάρ , με βάση ένα σύστημα αλατωρυχείων, οι σπηλιές των οποίων δημιουργήθηκαν για αρκετές εκατοντάδες χρόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δημιούργησαν ένα σοβαρό αμυντικό σύστημα. Χρειαζόταν κάποια εναλλακτική επιλογή, αποκλείοντας μια επίθεση μέσω του εργοστασίου Knauf κατά μέτωπο. 

Στα ανατολικά - βορειοανατολικά του Σολεντάρ βρίσκεται σύμφωνα με τα τοπικά πρότυπα το μεγάλο χωριό Γιακοβλέκα , που ήταν κάποτε ένα πλούσιο κολχόζ  με τακτοποιημένες σειρές σπιτιών, κήπων και ακόμη και ένα στάδιο. 

Πρόκειται για έναν αδιέξοδο αυτοκινητόδρομο, από τον οποίο το Σολεντάρ απέχει επτά χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή μέσω καλλιεργήσιμης γης σε ανοικτές περιοχές. Πριν από μερικές ημέρες, η Γιακοβλέκα  καθαρίστηκε εντελώς από τον εχθρό. Καθαρά θεωρητικά, αυτό θα επιτρέψει την προώθηση  στο κεντρικό τμήμα του Σολεντάρ  , παρακάμπτοντας την οχυρωμένη περιοχή στην περιοχή του εργοστασίου Knauf. Επίσης, θεωρητικά, είναι δυνατόν να κοπεί ο σιδηρόδρομος, δια του οποίου  το Αρτεμόφσκ  εξακολουθεί να τροφοδοτείται εν μέρει.

 Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε τις μάχες που εξελίσσονται  αυτή τη στιγμή νότια του αρτεμόφσξ  για την Κλεσέγιεβκα , η κατοχή της οποίας θα επιτρέψει όχι μόνο την προσέγγιση  του Αρτεμόφσξ  από άλλη κατεύθυνση, αλλά και να πάει στη διασταύρωση του δρόμου προς το Τσασόβ Γιαρ , το οποίο είναι θεμελιώδους σημασίας. Και αρκετά στο βόρειο τμήμα υπάρχει μια επιτυχημένη πρόοδος προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ , η οποία δεν μπορεί ακόμη να ονομαστεί πλήρης αντεπίθεση, αλλά έχει ήδη καταστήσει δυνατή την διάβαση του ποταμού Οσκόλ .

 Ταυτόχρονα, παρά τις προφανείς επιτυχίες των τελευταίων ημερών, το ζήτημα των τακτικών ευκαιριών για την ανάπτυξη επιτυχιών είναι οξύ. Η μεταφορά ενισχύσεων από τον εχθρό βασίζεται κυριολεκτικά σε δύο ή τρεις μικρούς οικισμούς - διασταυρώσεις σιδηροδρόμων και δρόμων. Όλοι τους βρίσκονται ήδη στην άμεση εμβέλεια του ρωσικού πυροβολικού και θεωρητικά μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενα νέων επιθετικών επιχειρήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ