16/4/24

Ρώσοι στόχευσαν και ίσως σκότωσαν τον Κύριλο Μπουντάνοφ επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας. Μαζί του μπορεί να σκοτώθηκε και ο Σούρκσι


 Οι Ρώσοι γνώριζαν για τη συνάντηση των Ουκρανών «Ανωτάτων» στο Τσουχούϊβ  (Chuhuiv) κοντά στο Χάρκοβο  και γνώριζαν ότι θα πήγαινε εκεί και ο ετοιμοθάνατος Μπουντάνοφ. Και χτύπησαν.

Το απόγευμα της 15ης Απριλίου, στρατιωτικοί ανταποκριτές ανέφεραν χτυπήματα κοντά στην πόλη Τσουχούϊβ, στην περιοχή του Χάρκοβο. 
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι καταγράφηκαν τουλάχιστον τέσσερα χτυπήματα. Πιθανώς, ο στόχος της επίθεσης ήταν ένα στρατιωτικό  αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για την τοποθέτηση στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού.
«Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών  Μπουντάνοφ  θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί εκείνη τη στιγμή», αναφέραν οι ανταποκριτές.
Το γεγονός είναι οτι έχουν παράσει αρκετές ώρες και ο Μπουντάνοφ δεν εχει εμφανιστεί.

 Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν χθες εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων.
  Η ρωσική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν τις τελευταίες 24 ώρες 133 στόχους .
 Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 155 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έξι βρετανικούς πυραύλους κρουζ Storm Shadow, δύο αμερικανικούς πυραύλους αντιραντάρ HARM, τέσσερα αμερικανικά δολώματα αεροπορίας MALD και δύο βλήματα HIMARS και Uragan MLRS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Ρωσία κάνει εκθεση στη Μόσχα με τα Νατοϊκά λάφυρα

Το Γερμανικά τανκ "Λεοπάρντ και τα αμεριακνικά Αμπραμ μεταφερονται στην Μόσχα  για την έκθεση κατεστραμμένου εξοπλισμού της Συμμαχίας ,...