4/4/24

Ο διαβόητος Τουρκορθόδοξος πράκτωρ της Cia Βoρθολυμαίος πρότεινε κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα με τους Καθολικούς που στην Αμερική ορίστηκε από τον Μπιντέ ως η ημέρα των ΛΟΑΤΚΙ

 


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΝΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΙ

Ο  Βορθολυμαίος, κάλεσε όλους τους Ορθοδόξους χριστιανούς να γιορτάσουν  το Πάσχα μαζί με τους Καθολικούς. 

Ο Τουρκορθόδοξος πράκτωρ της Cia εξέφρασε την ελπίδα ότι μια συμφωνία για  Κοινό εορτασμό  θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το επόμενο έτος, όταν το Πάσχα θα γιορτάζεται στις 20 Απριλίου, τόσο σύμφωνα με το Γρηγοριανό όσο και το Ιουλιανό ημερολόγιο.

«Ζητάμε από τον Κύριο ότι ο εορτασμός του Πάσχα του επόμενου έτους στις 20 Απριλίου και στα δύο ημερολόγια δεν θα είναι μόνο ένα τυχαίο γεγονός, αλλά μάλλον η αρχή μιας ενιαίας ημερομηνίας για την τήρησή του τόσο από την Ανατολική όσο και από τη Δυτική Χριστιανική Εκκλησία», δήλωσε ο Βαρθολομαίος.

 

Ο  Βορθολυμαίος είπε ότι η πρωτοβουλία του για το Πάσχα του 2025  σηματοδοτεί την επέτειο των 1700 χρόνων από την Α ́ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, η οποία, μεταξύ άλλων, διατύπωσε τους κανόνες για τον καθορισμό της ημερομηνίας του Πάσχα.

 «Μεταξύ των βασικών θεμάτων της Α ́ Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας ήταν η καθιέρωση ενός κοινού χρονοδιαγράμματος για τους εορτασμούς του Πάσχα. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Διότι, πράγματι, το να εορτάζουμε χωριστά το μοναδικό γεγονός της μίας Αναστάσεως του ενός Κυρίου είναι σκάνδαλο!» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 Ο Βαρθολομαίος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η συμφωνία για μια κοινή ημερομηνία για το Πάσχα θα ήταν ένα σημαντικό θέμα για την προετοιμασία της 1700ης επετείου της Συνόδου της Νίκαιας.

 Το Πάσχα έπεσε φέτος στις 31 Μαρτίου σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο και σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο γιορτάζεται στις 5 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...