9/5/09

«ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ »,

Ο Παντελής Οικονόμου, υπέβαλε γραπτά στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τις θέσεις του για τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , εν όψει σημερινής συνεδρίασης του οργάνου.

Η βασική σκέψη η οποία διέπει τις θέσεις αυτές είναι η ανάγκη να επιτευχθεί μεγάλη διαφορά με την Νέα Δημοκρατία. Να καταγραφεί δυσαρμονία λαϊκής θέλησης και εξουσίας. Να «συρθεί» η Νέα Δημοκρατία σε εκλογές το Φθινόπωρο, ως συνέπεια της δυσαρμονίας αυτής.
Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, ο Παντελής Οικονόμου θεωρεί αναγκαία την οριοθέτηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απέναντι στις άλλες δυνάμεις οι οποίες διεκδικούν την λαϊκή ψήφο, με τις ακόλουθες προτάσεις :
1. Από το «Σύμφωνο Σταθερότητας» στην «Συνθήκη δίκαιης – πράσινης – ισόρροπης ανάπτυξης» : οι δημόσιες επενδύσεις δεν συνυπολογίζονται στο δημοσιονομικό έλλειμμα.
2. Από το «Δημοκρατικό Έλλειμμα» στην «Ευρώπη της Αντιπροσώπευσης» : όλοι όσοι εκπροσωπούν τους πολίτες της Ένωσης και αποφασίζουν γι αυτούς να είναι αιρετοί.
3. Από τον «Ατλαντισμό» στην «Πολυμέρεια»: η Ευρώπη οδηγός για ένα καλλίτερο κόσμο.
Η εκστρατεία αυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα μπορούσε να περιγραφεί με το σύνθημα :
«ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ !»,
να προδιαγράφει ένα πλαίσιο ευρωπραγματισμού ( σε αντιδιαστολή με τον ευρωσκεπτικισμό και την ευρωλαγνεία ), ανοιχτό σε συνεργασίες της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ομάδες της Αριστεράς και της Οικολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: