26/5/10

Δεν υπάρχει κανένα ασφαλιστικό σύστημα.

Σκέψεις μίας καλοκαιρινής νύχτας στα εφημερεύοντα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Γεννηματά, ατενίζοντας έναν νεκρικό σάκο παρατημένο στον διάδρομο, γεμάτο πάνω σε ένα φορείο που περίμενε κάποιον νοσοκόμο να τον πάρει.

Δεν υπάρχει κανένα ασφαλιστικό σύστημα. Ποτέ δεν υπήρξε. ΛΑΘΟΣ ΟΝΟΜΑ, Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους , μιλάμε για δύο Συστήματα.
Το Σύστημα της Προθανάτιας Περιόδου των Ανθρώπων.
Το Σύστημα Περίθαλψης Ανθρώπων.

Α.Σύστημα Προθανάτιας Περιόδου των Ανθρώπων .....το λέγω (α ρε Μιχαλάκη με τις Ελίτ σου...) έτσι, για να συνειδητοποιήσουμε γιατί μιλάμε...Μόνο αν ορίσουμε τα πράγματα σωστά θα μπορέσουμε να φερθούμε ως αρμόζει σε αυτά..
Είμαστε θνητοί, και σαν ο Θεριστής γίνει ορατός στην σκέψη μας και στην καρδιά μας, έχουμε ανάγκη σε αυτήν την περίοδο της Ζωής μας από ένα σύστημα που να μας βοηθήσει να αντέξουμε τη θέα...
Για να συμβεί αυτό, το "σύστημα " θα πρέπει να καλύπτει τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα του σωματός μας καθώς περπατάμε στο ραντεβού μας με τον Θεριστή , να μεταθέσει το ραντεβού αυτό όσο το δυνατόν αργότερα, και
στο διάστημα που μεσολαβεί , ή ζωή μας να είναι ανεκτή, ανθρώπινη και όχι άθλια, διότι καμμία Θεϊκή Κόλαση δεν μπορεί να συναγωνιστεί την κόλαση του να βαδίζεις κανείς προς το Ραντεβού μέσα στην Αθλιότητα.
Αυτό είναι η καρδιά του συστήματος για πολιτισμένες κοινωνίες Ανθρώπων. Αν πάψει να κτυπά, δεν υπάρχει κανένα σύστημα , καμμία Κοινωνία, κανένας Ανθρωπος και κανένας Πολιτισμός.Απλά πράγματα. Ο Θάνατος είναι μία από τις δύο πιο ιερές στιγμές
της ζωής μας ως είδος. Και έτσι πάντα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Με άλλα λόγια, το "ασφαλιστικό σύστημα" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Σαν Κοινωνίες είδαμε τι συμβαίνει ότι εντάσσεται εντός αυτής. Δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τις συμπεριφορές της και τις ορέξεις της. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους σε μία θέση που ΟΛΟΙ μας, αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε. Ανθρώπους.... όχι κοτόπουλα κάπου στα Μέγαρα..
Θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του ΜΟΝΟ ΤΟΥ και όχι από την Αγορά. Να δημιουργήσει εκείνο το πλέγμα των παραγωγικών μονάδων που να του παρέχουν φάρμακα, εξοπλισμό , τρόφιμα, προμήθειες..κτλ... Οχι όμως όπως παλιά...Να χρησιμοποιηθεί ότι πιο προηγμένο τεχνολογικά μέσο υπάρχει και να έχει το απολύτως απαραίτητο ολιγομελές προσωπικό. Το οποίο θα αμείβεται με υψηλούς μισθούς αλλά και που θα μπορεί να απολυθεί την άλλη μέρα, αν δεν λειτουργεί σωστά. Οι προδιαγραφές , ηθικές και επαγγελματικές, να είναι από τις υψηλότερες.
Μέτοχοι του συστήματος να είναι όλοι οι ασφαλισμένοι, που θα εκλέγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την διοίκησή του, που θα ενημερώνονται για τα πεπραγμένα της ακριβώς όπως οι μέτοχοι μίας ανώνυμης εταιρείας. Όσοι μέτοχοι είναι άνω το 50 ετών , η ψήφος τους να μετρά διαφορετικά. μιας και είναι αυτοί που θα έρθουν πρώτοι σε συχνότερη επαφή με το σύστημα.

Το σύστημα θα έχει και τα νοσοκομεία του τα οποία φροντίζουν μόνο τους συνταξιούχους. Η ίδια αρχή....τέλειος εξοπλισμός....το απολύτως απαραίτητο προσωπικό.
Οι εισφορές δεν θα είναι ποτέ αρκετές για να αγοράζει ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ. Όταν κάποιος από εμάς δεν έχει λεφτά για μάγειρα, μαγειρεύει μόνος του.
Τα προϊόντα του συστήματος δεν θα διατίθενται ποτέ στην ελεύθερη αγορά.

Η δε ελεύθερη αγορά θα πουλά προϊόντα στο σύστημα μόνο αν το κόστος του είναι χαμηλότερο αυτού του συστήματος, με την ίδια ή καλλίτερη ποιότητα, Αν τα καταφέρει... αν όχι....κανένα πρόβλημα..
Αν θέλει το σύστημα να επενδύει , μόνο στον τομέα των ακινήτων...διότι ο χαρακτήρας του κέρδους εκεί συμβαδίζει με το χαρακτήρα της ανταποδοτικότητας του συστήματος. Και εκεί οι ίδιες προδιαγραφές για το προσωπικό.

Σίγουρα υπάρχουν καλλίτερες ιδέες από τις παραπάνω σκόρπιες σκέψεις....υπάρχουν άνθρωποι με τεράστια εμπειρία και αντίληψη που δεν έχουν κτυπηθεί από την νόσο της Απληστίας. Όμως....

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ , ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΤΕΊ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Β.Σύστημα Περίθαλψης Ανθρώπων .....
Βλπ. Α. όπου Θάνατος βάλτε Φθορά.
Οι πόροι που θα εξοικονομηθούν μαζί με τα έσοδα, θα επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.
Προς αυτούς που αντέχουν να κερδίζουν χρήματα από τον ανθρώπινο φόβο και πόνο...
Η Αγορά πρέπει να κατανοήσει, ότι την συμφέρει να αποσυρθεί από το σύστημα αυτό, διότι η ύπαρξη της εντός του, οδηγεί το σύστημα ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Η απληστία, το κέρδος δεν μπορεί να φροντίσει ανθρώπους σε καταστάσεις πόνου ση της επίγειας ζωής τους. Είναι αντίφαση, απάνθρωπη , εγκληματική.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ.
ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΖΩΟΔΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ .....ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΞΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΖΩΩΝ ΕΝΤΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.
Το να αποσύρεται κανείς,συχνά, είναι το μεγαλύτερο κέρδος....
Μα αν δεν θέλει να αποσυρθεί ,η ίδια οι Κοινωνία, ο Λαός, μπορεί κομψά να το επιβάλλει..σαν συνετός πατέρας απέναντι στη επιπόλαιη κόρη του...
Ο Ιπποκράτης είχε και θα έχει πάντα δίκιο....

Παρατηρητής ενός παρατημένου φορείου σε μία ανθρωπο-θάλασσα πόνου, ένα καλοκαιρινό βράδυ.

Υ.Γ.
Ας φτιάξουμε ένα σύστημα που να ταιριάζει σε ανθρώπους και μετά ας το πούμε όπως θέλουμε...
ΥΓ2 Λοβερδ Ντε Σαδ...η σωστή διατύπωση της φράσεως που είπες είναι η εξής... "Η θα πετύχουμε ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΊΣΟΥΜΕ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ...." ...σε θέλω γενναίο...και οι γενναίοι δεν κάνουν εκπτώσεις...τα "δεν θα έχουμε πρόσωπο..." τα έλεγε Ξανθόπουλος...άλλες εποχές , άλλες καταστάσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Χριστούγεννα 1947. Η Επίθεση Γιουγκοσλάβων, Αλβανών ΣΝΟΦιτών και ΚΚΕΔΩΝ στην Κόνιτσα

  25 Δεκεμβρίου 1947 . Ξημερώματα των Χριστουγέννων , ο Μακεδόνας Ζάεφ και οι σύντροφοι Φαμέλος, Κσσελάκι, Αλιέκσι, ΜπαρούχΑΚΗΣ , και ΡΟΛΕΞ...