26/5/10

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ»

ΜΕ ΤΟ «ΦΕΤΙΓΙΕ» ΤΖΑΜΙ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ Β΄ ΤΟΝ ΠΟΡΘΗΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Το «Φετιγιέ ή Φετιχιέ Τζαμί» που χτίστηκε κατά την κατάκτηση των Αθηνών από τον Μωάμεθ Β΄ Κατακτητή

ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΕΤΙΧΙΕ»

Ανάμεσα στα διάφορα αιτήματα που έθεσε, δημόσια μάλιστα - κατά την πρόσφατη κοινή συνέντευξή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - ο Ερντογάν, ήταν και το «ζήτημα» του αγνώστου για τους περισσότερους Έλληνες «Φετιγιέ Τζαμί» στην Αθήνα… («Φετιχιέ» ορθότερα)

Άμεσα ο κ. Παπανδρέου απάντησε θετικά στο αίτημα αυτό, επίσης δημόσια, στην ίδια κοινή συνέντευξη, λέγοντας:

«Ήδη εμείς έχουμε αποφασίσει να γίνει η ανακαίνιση και αποκατάσταση του «Φετιγιέ» και νομίζω αυτό είναι μια ένδειξη της βούλησής μας»!

Η απάντηση του Πρωθυπουργού, δείχνει ότι υπήρξε μυστική προεργασία για το θέμα, υπήρξε σχεδιασμός και αποφάσεις, που ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες, τη στιγμή που εκατοντάδες ιστορικά βυζαντινά Μοναστήρια και Εκκλησιές μας σε Κωνσταντινούπολη και Μικρασία, αλλά και στα κατεχόμενα της Κύπρου, σε Ίμβρο και Τένεδο, βρίσκονται σε κατάστασης ερήμωσης, ερείπωσης ή και ατίμωσης!

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ «ΦΕΤΙΧΙΕ»

Τι κρύβεται όμως πίσω από το επίμονο τουρκικό αίτημα;

Στα 1456 οι Τούρκοι, με επικεφαλής τον Ομάρ, γιο του Τουραχάν, κατέλαβαν χωρίς αντίσταση - λόγω της γενικής διάλυσης, του φόβου και της φυγής - την πόλη της Αθήνας, εκτός από την Ακρόπολη που αντιστάθηκε ηρωικά για σχεδόν άλλα δύο χρόνια.

Έτσι το 1458, μπαίνει θριαμβευτικά στην πόλη ο Σουλτάνος τους Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής (Κατακτητής), στα τουρκικά Φατίχ (Κατακτητής) Σουλτάν Μεχμέτ, ενώ χτίζεται προς τιμήν του το «Τζαμί Φετιχιέ», που σημαίνει ακριβώς «Τζαμί του Κατακτητή (Πορθητή)»! Δηλαδή επί της ουσίας, το Τζαμί της Άλωσης των Αθηνών!

Από τότε άρχισε και για την Αθήνα η φοβερή περίοδος της Τουρκοκρατίας, με το φρικτό παιδομάζωμα!

«ΜΝΗΜΕΙΟ» ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ

Επομένως το «Φετιχιέ ή Φετιγιέ» δεν είναι παρά ένα τουρκικό «μνημείο» σκλαβιάς και τυραννίας, για τον Ελληνισμό. Φρίκης και δακρύων! Οδύνης και πόνου! Δουλείας και τρόμου!
Είναι ένα «μνημείο» που θυμίζει την τουρκική θηριωδία! Την Κατάκτηση της πατρίδας! Τη σκλαβιά! Τον εξισλαμισμό! Την ατίμωση!
Ένα «μνημείο» που θυμίζει τη ματωμένη Ελλάδα, τη ματωμένη Αθήνα, που με αμέτρητους κόπους και θυσίες αγωνίστηκαν να ελευθερώσουν οι ηρωικοί αγωνιστές του ΄21, δίνοντας την ίδια τους τη ζωή στα σκλαβωμένα αρχοντομάρμαρά της, όπως ο μέγας Γεώργιος Καραϊσκάκης!
Ως που κυμάτισε οριστικά στην Ακρόπολη η χαρούμενη σημαία του Σταυρού και γκρεμίστηκαν οι μιναρέδες της φρικτής δουλείας, για να αντηχήσουν σαν ανοιξιάτικο μελίσσι οι γλυκόλαλες καμπάνες της λεύτερης Χριστιανοσύνης!
Τότε είναι που γκρεμίστηκε και ο μιναρές του «Φετιχιέ», του «Τζαμιού του Κατακτητή» Μωάμεθ Β΄, ενώ το κτίριο χρησιμοποιήθηκε αρχικά σαν φυλακή και στη συνέχεια σαν στρατιωτικό αρτοποιείο…
Υπάρχουν μάλιστα σαφείς αρχαιολογικές αποδείξεις, ότι το Τζαμί χτίστηκε πάνω σε μια βυζαντινή Εκκλησιά μας, που κατά μία πληροφορία, αποτελούσε πιθανόν τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηναίων, στα χρόνια της Φραγκοκρατίας (Δουκάτο Αθηνών 1205-1458) μέχρι την κατάκτηση της πόλεως από τους Τούρκους!

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ»

Δεν είναι λοιπόν λογικό, ούτε ηθικό, ένα τέτοιο «οδυνηρό μνημείο», το «Μνημείο της Άλωσης των Αθηνών» να αναγγέλλεται ως δώρο προς την Τουρκία, να αναγγέλλεται πως «θα ανακαινιστεί και θα αποκατασταθεί (;)» για να επιδεικνύεται από Τούρκους Πρωθυπουργούς και Πρεσβευτές, ως ένα ακόμη «Πολιτισμικό Μνημείο της Τουρκίας στην Ευρώπη», μέσα στην Πρωτεύουσα της Ελλάδος και κάτω από τον Παρθενώνα!

Κωνσταντίνος Κάλφας
www.NOIAZOMAI.net
19-5-2010 μ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: