30/5/10

Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει τις κατηγορίες, και αρνείται ότι βύθισε την κορβέτα Τσεονάν της Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει το «ένοχο», «μίνι υποβρύχιο».
Μήπως το «νοίκιασε» η RAND Corporation;

Η Βόρεια Κορέα απέρριψε επίσημα τις νοτιοκορεάτικες κατηγορίες ότι βύθισε μια κορβέτα της Νότιας Κορέας με αποτέλεσμα τον θάνατο 46 μελών του πληρώματός της, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει καν το μίνι υποβρύχιο που της αποδίδει η Νότια Κορέα. Η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Βόρειας Κορέας , στην οποία προεδρεύει ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη της Πιονγκγιανγκ στο περιστατικό της βύθισης της κορβέτας Τσεονάν. Μιλώντας εκ μέρους της επιτροπής, ο υποστράτηγος Πακ Ριμ Σου, επικεφαλής του τμήματος πολιτικής , δήλωσε ότι, η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει υποβρύχια κλάσης "Yeono” εκτοπίσματος 130 τόνων, σαν αυτό που η Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι βύθισε την κορβέτα.

Ο Πακ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δεν θα είχε κανένα νόημα ένα υποβρύχιο 130 τόνων με μια τορπίλη 1,7 τόνου να πλεύσει στην ανοιχτή θάλασσα προς τα νότια, να βυθίσει το πλοίο και να επιστρέψει.»

Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, η Βόρεια Κορέα διαθέτει περί τα 10 υποβρύχια της συγκεκριμένης κλάσης.

Επιπλέον, ο Πακ απέρριψε και τους ισχυρισμούς ότι ανευρεθέντα θραύσματα της τορπίλης ταίριαζαν με τις σχεδιαστικές προδιαγραφές βορειοκορεάτικης τορπίλης που πωλείται στην διεθνή αγορά. «Ποιος θα προσπαθούσε να πουλήσει μια τορπίλη χαρίζοντας τα σχέδιά της;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο δε αντισυνταγματάρχης Ρι Σον Γκβόν απέρριψε τον σειριακό αριθμό που διακρίνεται πάνω σε θραύσμα ως κατασκευασμένο. Ο συγκεκριμένος αριθμός («Νούμερο Ένα» επί λέξει στη γλώσσα των βορείων) είναι γραμμένος με το χέρι, ενώ σύμφωνα με τον Γκβον, όταν τοποθετούνται σειραϊκοί αριθμοί σε όπλα, αυτό γίνεται εγχάρακτα, ενώ υποστήριξε ότι με τον τρόπο που ήταν γραμμένος ο συγκεκριμένος αριθμός, έμπαινε μόνο σε φανέλες αθλητών.

Τέλος, ο Πακ κατηγόρησε την διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων ότι δεν ήταν σε θέση να βγάλει αντικειμενικά συμπεράσματα για την βύθιση της κορβέτας, και επανέλαβε την απαίτησης της Βόρειας Κορέας να εξετάσουν το ναυάγιο της Τσεονάν και Βορειοκορεάτες ειδικοί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 30-05-2010
http://www.defencenet.gr/defence/index.phpoption=com_content&task=view&id=12407&Itemid=52


Δελτιο11.Το ερώτημα ειναι αν θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες του "μίνι-υποβρυχίου", τώρα, ή έπειτα από 50 χρόνια.

3 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ είπε...

Ευτυχώς αποφεύχθηκε ο πόλεμος που είχε "προφητεύσει" η RAND CORPORATION, προφανώς και αυτή απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν να "προφητεύουν (περιούσιοι)- προ-κατασκευάζουν", αλλά πάντοτε γιά αυτούς υπάρχει το λεγόμενο PLAN B. Ποιό είναι το PLAN B γιά αυτήν την περίπτωση;

Ανώνυμος είπε...

H RAND CORPORATION έχει "προφητεύσει" ότι αυτή την χρονική περίοδο , βολεύει τα αμερικανικά συμφέροντα , να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με μία μεσαίου δύναμης χώρα και εάν είναι δυνατόν , η χώρα αυτή να διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.. Οι χώρες αυτές είναι οι εξής :

1) Βόρειος Κορέα
2) Πακιστάν (το οποίο είναι φιλικό προς την Αμερική)
3) Ιραν .

ΑΓ είπε...

Κύριοι το Ιράν θα έρθει όταν πάλι στην κυβέρνηση θα είναι Ρεπουμπλκανοί! Τώρα μόνο τα Βαλκάνια τους ενδιαφέρουν... Η αλήθεια δε θα μαθευτεί ούτε σε 50 χρόνια...