26/5/10

Απόσυρση των καταθέσεων μας από τις Τράπεζες την 1 Ιούνη

Πανικός στις τράπεζες

Πανικός στους τραπεζίτες και στην κυβέρνηση από την πρωτοβουλία πολιτών για ανάληψη των καταθέσεων την 1η Ιουνίου. Ξέρεις τι είναι να έχεις εξαγοράσει όλους τους καναλάρχες και τους τηλεδημοσιογράφους, να τους έχεις πνίξει στις διαφημίσεις τραπεζών και να έρχονται οι κανονικοί πολίτες και να απειλούν πως θα σηκώσουν τις καταθέσεις τους, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους; Και πώς να τους αντιμετωπίσεις, όταν είναι γνωστό πως όλοι οι κλέφτες έχουν ήδη μεταφέρει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό;

Ήδη, υπάρχει η σκέψη οι τράπεζες να μείνουν κλειστές την 1η Ιουνίου, ώστε να αποτραπούν οι πολίτες από το να σηκώσουν τις καταθέσεις τους.

Παράλληλα, τα επιτόκια καταθέσεων θα φτάσουν το 25%, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η ανάληψη χρημάτων.

Αύριο, ο Μανώλης Κραψής και ο Γιάννης Πρεκεντέρης θα μας ζητήσουν να διαδηλώσουμε την 1η Ιουνίου -ή ακόμα και να τα κάνουμε λίμπα στο κέντρο της Αθήνας-, αρκεί να μην σηκώσουμε τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες.

Επίσης, ο Γιώργος Φράγκας –ο οποίος έχει ήδη μεταφέρει τις καταθέσεις του στο εξωτερικό - θα κάνει έκκληση (μαζί με τον Νίκο Χατζηπαπάρα) και θα ζητήσει από τους Έλληνες να σκεφτούν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και να μην κάνουν ανάληψη των καταθέσεών τους.

Αλήθεια, τόσοι τραγουδιστές, τόσοι γιατροί, τόσοι δικηγόροι και τόσοι μόδιστροι φοροδιαφεύγουν, αλλά πώς γίνεται και δεν υπάρχει ούτε ένας φοροφυγάς ανάμεσα στους καναλάρχες, τους μεγαλοεκδότες και τους μεγαλοδημοσιογράφους; Εντάξει, όλοι υποψιαζόμασταν πόσο τίμιοι είναι ο κ. Μπόμπολας και η κυρία Τρέμη, αλλά -ανάμεσα στους υπόλοιπους- δεν υπάρχει κανένας φοροφυγάς; Όχι ε;

Η πρώτη είδηση των επόμενων ημερών δεν έρχεται από την κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Κομισιόν, τους βαρόνους των ΜΜΕ και τα τηλεπαπαγαλάκια. Η πρώτη είδηση έρχεται από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κάνουν ανάληψη των καταθέσεών τους την 1η Ιουνίου και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτό είναι προκλητικό! Ούτε δημοκρατία να είχαμε!

Είναι και μια χρυσή ευκαιρία να διαπιστώσουμε ποιοι από τους τόσο επαναστατημένους μπλόγκερ –οι οποίοι μόνο μπλόγκερ δεν είναι- είναι αγορασμένοι από τις τράπεζες και παίζουν έναν εξαιρετικά αηδιαστικό ρόλο. Δεν είναι δύσκολο να τους διακρίνεις. Αν και είναι πολύ επαναστάτες, δεν τους αρέσει καθόλου αυτή η πρωτοβουλία. Θα χάσουν τους χορηγούς.

(Για έναν φίλο που μου γράφει πως διάβασε για την πρωτοβουλία ανάληψης των καταθέσεων και σε «εθνικοπατριωτικά» μπλογκ –και το θεωρεί αρνητικό-, να πω πως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν πατριώτες και μη πατριώτες. Ένας λαός είμαστε - δεν είμαστε πολλοί. Αν η Ελλάδα χαθεί, χάνεται για όλους τους Έλληνες – ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων και πεποιθήσεων. Επίσης, ποτέ στη ζωή μου δεν έχω γραφτεί σε κόμμα, ούτε ακολουθώ κάποιο κόμμα – τώρα πια, δεν ψηφίζω καν (ώρα είναι -εκτός από αναρχικό- να με πουν και υπερπατριώτη). Δεν είναι ώρα για τσακωμούς. Ας πάρουμε πρώτα πίσω τη χώρα μας και μετά μπορούμε να σκοτωθούμε μεταξύ μας με την άνεσή μας. )
http://pitsirikos.net
Σημ.axinosp:Το βλέπω και εγώ με τους επαναστάτες του καναπέ, που επειδή το ξεκίνησαν δεξιά μπλόγκ, οι αριστεροί (αναφέρομαι σε μπλογκ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) το σνομπάρουνε με εξαίρεση τον φίλο μου τον RED FLY που μπορεί να έβαλε τις αντιρήσεις του, κατανοητό και θεμιτό, αλλά δεν το σνόμπαρε. Επίσης θέλω να αναφέρω πως τα e-mail έχουν ανάψει με το θέμα αυτό, φαντάσου που ο κολλητός μου μου έστειλε μήνυμα για την 1 Ιούνη και στον ενθουσιασμό του δεν είχε δει τις αναρτήσεις μου!!
Επίσης δεν είναι δυνατόν μπλόγκ που από το πρωί μέχρι το βράδυ μιλάνε για το χρέος και τις Τράπεζες, να κάνουν το θέμα γαργάρα.
Δεν είναι δυνατόν η Αριστερά να μιλάει για κατοχική κυβέρνηση του ΔΝΤ (ΚΟΕ) και για Βουλή της Ντροπής(Αλαβάνος) και να μην συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία της 1 Ιούνη. Η απόσυρση των καταθέσεων μας από τις Τράπεζες την 1 Ιούνη είναι πιο σημαντική να πετύχει από 1000 πορείες και από 10.000 μολότοφ , πιστέψτε με στα νιάτα μου έχω ρίξει αρκετές από δαύτες και έχω κάνει πάμπολλες φορές την διαδρομή Προπύλαια-Σύνταγμα-Αμερικάνικη Πρεσβεία
agiooros1@gmail.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγω φιλε δεν περιμενα ... τα σηκωσα ολα εχουν μεινει και στους 2 λογαριασμουσ λιγοτερα απο 20 euros