2/10/10

Οι ξένοι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού


Με το Δόγμα Τρούμαν, του Μαρτίου 1947, η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα συνοδεύθηκε και από την αποστολή «300 συμβούλων, που μαζί με το βοηθητικό προσωπικό έφθανε συνολικά τους 700 Αμερικανούς».

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Η άσκηση των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον κ. Γ.Α.Π., με την πληθωρική παρουσία εμφανών και αφανών ξένων και χρυσοπληρωμένων συμβούλων συνεχίζει την περίοδο της Βαυαροκρατίας της Οθωνικής περιόδου και της ζοφερής εποχής της εθνικής υποτέλειας στον Εμφύλιο.
Με το Δόγμα Τρούμαν, του Μαρτίου 1947, η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα συνοδεύθηκε και από την αποστολή «300 συμβούλων, που μαζί με το βοηθητικό προσωπικό έφθανε συνολικά τους 700 Αμερικανούς».
Αυτή η Αμερικανική Αποστολή, υπό τον διαβόητο Grishold, «εγκαταστάθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1947... και είχε θεσμοθετημένες αρμοδιότητες... και ουσιαστικά επρόκειτο για τη δομή μιας παράλληλης κυβέρνησης...» (Για το ζήτημα αυτό βλ. Τ. Τρίκκα: «ΕΔΑ (1951-1967), εκδ. «Θεμέλιο», εκδ. 2009, τομ. Α΄, σελ. 58-59).
Από όσα γνωρίζει ο γράφων καμμία μεταπολεμική ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ξένους συμβούλους – τουλάχιστον θεσμοθετημένους – εκτός της πιο πάνω περιόδου, κατά την οποία οι σύμβουλοι διαχειρίζονταν αμερικανικά κονδύλια του περίφημου Σχεδίου Μάρσαλ.
Σήμερα, οι θεσμοθετημένοι ξένοι σύμβουλοι χρυσοπληρώνονται από τη χρεωκοπημένη Ελλάδα για να δίνουν τα φώτα τους στον Πρωθυπουργό, ωσάν η ίδια να μη διαθέτει κανέναν οικονομολόγο!
Μου είναι ακατανόητη η σιωπή και η ανοχή των επιστημονικών φορέων της χώρας, που κατά καιρούς πιπιλίζουν την εθνική ανεξαρτησία, όπως και ο Giorgos.
Με την ευκαιρία σημειώνω ότι εν μέσω της οικονομικής δυσπραγίας ο κ.Πρωθυπουργός «αποφάσισε την πρόσληψη 20 συμβούλων και συνεργατών, που η συνολική τους μισθοδοσία προσδιορίζεται σε 632.000 ευρώ κατ’ έτος» (βλ. «Η Καθημερινή», της 26 Αυγούστου).
Πάντα η φροντίδα για τα κομματόσκυλα. Το “penti” καλά κάνει. Όσοι πεινασμένοι το ψηφίζουν τι κάνουν; Καλά κάνουν και σκούζουν!


YΓ. Τι σημαίνει αυτό;;; Πρώτον σημαίνει ότι 632,000 ευρώ αντιστοιχούν σε 1000 επιδόματα 13ου μισθού για τα Χριστούγεννα που στερούνται 1000 μισθοδοτούμενοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι.
Δεύτερον σημαίνει ότι ο Αμερικανικής καταγωγής πρωθυπουργός των Ελλήνων είναι ανίκανος να κυβερνήσει και έχει ανάγκη 20 Συμβούλων συμπατριωτών του για να τον συμβουλεύουν πώς θα κυβερνήσει τους Έλληνες υπηκόους του.
Τρίτον σημαίνει ότι άνω των 300 Βουλευτών και Ευρωβουλευτών είναι ανίκανοι να προασπίσουν τα συμφέροντα του Έθνους των Ελλήνων ενώ οι μισθοί τους και τα πλουσιοπάροχα επιμίσθια αφαιρούνται από το δώρο Χρστουγέννων για πολυάριθμους Έλληνες εργαζόμενους.
Τέταρτον σημαίνει ότι η Ελλάς, αν όχι και το Έθνος των Ελλήνων, διάγουν σήμερα περίοδο επικίνδυνης παρακμής της οποίας η έκβαση εξαρτάται πλέον, κατά το Σύνταγμα, μόνον από τον πατριωτισμό των Ελλήνων.
ΩΣ ΕΙΠΕΝ ΟΜΗΡΟΣ, ΕΣΕΤ' ΗΜΑΡ.

Dr Nielsen Knudsen, The Philhellenes of Central Europe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...