3/10/10

Η πράσινη επενδυτική οικογένεια του Αβάπτιστου Παπαεβραίου

Κάτω οι Φαύλοι , κάτω οι Κλέφτες. Πότε θα ερευνήσει η Βουλή τις δραστηριότητες της Οικογένειας

Με πληροφορίες από το http://kavvathas.wordpress.com/

Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο Φαυλότητας. Έχουν καταλάβει την Εξουσία και προσπαθούν με κάθε τρόπο και χωρίς προσχήματα να τα «οικονομήσουν».
Οι αυτάδελφοι πρίγκιπες της Δυναστείας επιδεικνύουν έντονη «επενδυτική» δραστηριότητα.
Ο Νick ασχολείται κυρίως με επενδύσεις από το εξωτερικό, όπου πρωταγωνίστησε εντελώς εξωθεσμικά στην πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Αμπου Ντάμπι, και στην Επενδυτική συμφωνία για το Λας Βέγκας στο Ελληνικό. Ο Andy ασχολείται με «πράσινες επενδύσεις», ενώ δεν λέει όχι και σε ασφαλιστικά φιλέτα.
Ο Andy εργάζεται εντατικά για την «Mediterranean Climate Change Initiative», που θα γίνει στον «Αστέρα», στις 22 Οκτωβρίου, για να μας πουλάει αμερικανικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και οργανώνει το «πράσινο» επενδυτικό φόρουμ «Mediterranean Green Development Investors Forum», στο οποίο θα παρουσιάσει σε βιομήχανους, τραπεζίτες, και διεθνείς επενδυτές , «ευκαιρίες για επενδύσεις», σε περιβαλλοντικά έργα και θα αναδείξει τις δυνατότητες κερδών για τους επενδυτές». Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ του Andy , η C&C που εξειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις και το σπόνσορινγκ, του Κυριάκου Γριβέα (επιχειρηματία γνωστού για τις διασυνδέσεις του στη Ν.Δ και το Δήμο Αθηναίων του Νικήτα Κακλαμάνη) και η European Investment Bank.

Επειδή ο Andy κάνει κουμάντο στην κυβέρνηση λόγω πνευματικής αδυναμίας του πρωτότοκου, η διασύνδεση μέσω Γριβέα με τον Πράσινο Κακλαμάνη είναι απολύτως σαφής.

Ο Andy , έχει έτοιμη πρόταση για ένα πράσινο fund με σκοπό να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα τοποθετηθούν σε επενδύσεις που θα υλοποιήσουν αυτή την μετακίνηση των μεσογειακών χωρών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Για την τεκμηρίωση της πρότασης του fund εργάστηκε ο φίλος του, καθηγητής στο Μάντσεστερ, Αιμίλιος Αυγουλέας, μαζί με την συνεργάτιδα του Andy , Alina Lazard,(της γνωστής Εβραϊκής τραπεζικής οικογένειας), η οποία κάνει και τις δημόσιες σχέσεις στη ΜΚΟ . Σύμφωνα με το ίδιο το σχέδιο, για την υλοποίησή του χρειάζεται ένας υπερεθνικός χρηματοδότης, ο οποίος προτείνεται να είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά θα συμμετέχουν με μικρότερα κεφάλαια και οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.
Όπως αναφέρεται στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του Andy , η πρωτοβουλία υποστηρίζεται τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τα υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, ενώ βασικός χορηγός είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Μεταξύ των ομιλητών υπάρχουν τα ονόματα του Γ. Παπανδρέου, του Ταγίπ Ερντογάν, των πρωθυπουργών της Παλαιστίνης, του Μαυροβουνίου, της Μάλτας, καθώς και υπουργών από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, την Κύπρο και την Ελλάδα (Τίνα Μπιρμπίλη).
Στην εκδήλωση, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσει και ο καθηγητής Διεθνών Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Αιμ. Αυγουλέας, ο οποίος θα αναδείξει την ανάγκη δημιουργίας ενός μεσογειακού fund κλιματικής αλλαγής.

Ο άλλος αδελφός , ο Νick , ασχολείται περισσότερο με τις ελληνοαραβικές επιχειρηματικές σχέσεις. Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε στο Καβούρι στο 3ο επιχειρηματικό ελληνοαραβικό φόρουμ, όπου συζήτησε για αρκετή ώρα με στελέχη της εταιρείας που δραστηριοποιούνται στην επένδυση του Κατάρ στον Αστακό.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός είχε αναθέσει το συντονισμό της συνεργασίας με το Κατάρ και το Αμπου Ντάμπι στον Νick , ο οποίος είχε προχωρήσει τις συνεννοήσεις. Μετά τη δημοσιοποίηση της συμμετοχής του όμως στην υπουργική αποστολή στο Αμπού Ντάμπι με το επίσημο κυβερνητικό αεροσκάφος και κάποια δυσάρεστα σχόλια που τη συνόδεψαν, αποφασίστηκε να αναλάβει το συντονισμό ο Σπύρος Κουβέλης, συνεπικουρούμενος από τον Νick .
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Παπανδρέου έχει κάνει το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη δεύτερο γραφείο του (το οποίο εκτός από τον ίδιο, επισκέπτεται και ο διαχρονικός φίλος των Παπανδρέου Τζορτζ Χάλακ).
Το τελευταίο διάστημα ο αδελφός του πρωθυπουργού διευρύνει τους τομείς των ενδιαφερόντων του, αλλά και των προσωπικών του σχέσεων. Την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε μαζί με τη σύζυγό του στα Τίρανα, προσκεκλημένος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που εγκαινίαζε εκεί ιδιωτικό νοσοκομείο.


Το βραβείο «Γκουαντρίγκα» στον Αβάπτιστο

Στο Βερολίνο ο Αβάπτιστος Παπαεβραίου , όπου θα του απονεμηθεί το βραβείο «Γκουαντρίγκα» για την "κοινωνική" του προσφορά.

Ο Αβάπτιστος τιμάται με το βραβείο «Κβαντρίγκα/Δύναμη για Αλήθεια», για «το θάρρος των αποφάσεών του για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας». Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται « το θάρρος του να αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειές τους» και τονίζεται ότι «η πολιτική της διαφάνειας που ακολουθεί αποτελεί υπόδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Την πανηγυρική προσφώνηση για το βραβείο στον Αβάπτιστο θα κάνει ο διοικητής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Josef E?

MALISTA

Ανώνυμος είπε...

Η "δημοσιογράφος" Ελένη Καλογεροπούλου στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 έδωσε ρεσιτάλ. Αποκαλούσε "κύριε Άνθιμε" τον Παναγιότατο Άνθιμο της Θεσ/νίκης. Από την άλλη η εντελώς αποτυχημένη αυτή δημοσιογράφος έκανε και παρατηρήσεις. Τι έγινε κ. Καλογεροπούλου;
ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΘΙΜΟΥ; ΤΣΟΥΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΘΗΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ;
Μάθε πρώτα να σέβεσαι τους θεσμούς και μετά μίλα. Μάθε πρώτα δημοσιογραφία. Αλήθεια εκεί η παρέμβαση της εκκλησίας δεν σε πειράζει; Σχολή Δημοσιογραφίας στο Βατικάνο;Γίνεται; Οι Δηλώσεις περί κομμουνιστή Χριστού δεν σας ανάγκασαν να παρέμβετε; Εκεί δεν σας πείραξαν ε;
Εσείς τη δουλειά σας την ξέρετε; Εξυπηρετείτε την ενημέρωση ή τα αφεντικά σας;

Ανώνυμος είπε...

Ένας εμφύλιος θα μας σώσει.

Αν και πόλεμος με άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες δεν λέγεται εμφύλιος. Αλλά Εθνική Αντίσταση.

Όσοι προσπαθούν μέσα από την απάτη της κομματοκρατίας, του 3% για είσοδο στη Βουλή, και της απαγόρευσης των δημοψηφισμάτων, να λύσουν τα προβλήματα του Ελληνισμού, είναι όχι μόνο γελασμένοι αλλά είναι κι αυτοί μέρος του προβλήματος και όχι η λύση. Τους αξίζει η ίδια τύχη με το σόι των Μινέικο:

Κρεμάλα στην πλατεία Συντάγματος και ταφή στη χωματερή Άνω Λιοσίων με την επιγραφή "Σκουπίδια της ερήμου".