6/10/10

Περί ιστορίας συνθημάτων παραπλάνησης του Ελληνικού λαού

Η ιστορία είναι παλιά και έχει να κάνει κυρίως με το με το κυβερνών κόμμα, ονομαστικά . Ονομαστικά, διότι το κυβερνών κόμμα ματαλλάχθηκε ποικιλοτρόπως ιδεολογικά από την ίδρυση του μέχρι σήμερα.

Παρατηρούμε ότι, όταν το κράτος μας θέλει να απομυζήσει οικονομικά τους Έλληνες χρησιμοποιεί για ,,συσκότιση,, των προθέσεων του, διάφορα συνθήματα.

Οι παλαιοί θα ενθυμούνται το μνημειώδες σύνθημα ,μη προνομιούχοι, του πατρός του σημερινού πρωθυπουργού.
Τότε ενώ όλοι οι Έλληνες εθεωρούσαν εαυτούς ως μη προνομιούχους, άλλα εννοούσε όπως απεδείχθη μετά ο Αντρέας Παπανδρέου.
Περίπου την εξίσωση προς τα κάτω όλων, και ανεξάρτητα από την προσφορά ενός εκάστου. Πχ η συμπαθής τάξη των καθαριστριών έπερνε περίπου όσα και ένας Καθηγητής Λυκείου, σύμφωνα με παρεξηγημένες αρχές του σοσιαλιαμού.

Για να επιτύχουν τα ίδια σχέδια οικονομικής αφαίμαξης του λαού, μέθοδος ήταν πάντα να στρέφουν μία ομάδα πολιτών εναντίον άλλης ομάδας, την οποίαν και στιγμάτιζαν.
Υπενθυμίζω το και πάλιν τη μέθοδο της χρήσης του ,,ρετιρέ,,. Έτσι γινόντουσαν στόχος ως ρετιρέ όσον αφορά τις αποδοχές τους , με πρωτοσέλιδα περίπου των ίδιων σημερινών κατευθυνόμενων εντύπων, άνθρωποι που απλώς τα έβγαζαν πέρα με το μισθό τους που τον άξιζαν, χωρίς να τους περισσεύει τίποτε.

Είχαμε επίσης και παραπλάνηση για τους αφελείς φανατικούς που πολλές φορές δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν την έννοια των συνθημάτων και εκφράσεων ως ,,ετεροχρονισμός,, για το πάγωμα των μισθών από τον Αντρέα Παπανδρέου. Πάντα με την ένθερμη υποστήριξη των ανωτέρω ΜΜΕ.

Πάντα επίσης, όταν θα θέλανε να αυξήσουν την τιμή των προσφερόμενων από το κράτος υπηρεσιών , για συσκότιση, θυμώντουσαν τους , ενδεείς, για τους οποίους δήθεν θα έκαναν ,,ειδικές τιμές,, και άντε να βρεις άκρη ποιοι είναι ενδεείς και ποιοι όχι.

Ακολούθησαν παρηγορητικά συνθήματα ως ,,η έξοδος από τούνελ,, κτλ.

Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού ήταν ,,μαέστρος,, στα συνθήματα αυτά παραπλάνησης του Ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός μας, όσον αφορά αυτήν και μόνον την ιδιότητα του πατρός του, κάτι πήρε από αυτόν.
Προεκλογικά είχαμε επίσης υποσχέσεις παροχών με διαβόητο σύνθημα ,,Τσοβόλα δώστα όλα,, , που όμως ποτέ ο κ. Τσοβόλας όχι μόνον δεν έδινε τίποτε αλλά κάθε φορά άφαιρούσε και περισσότερα.

Ίσως από τότε επεκράτησε ότι τα κόμματα μπορούν να δίνουν προεκλογικά ότι υπόσχεση θέλουν που εν γνώσει δεν θα τηρούσαν.

Δεν αποφεύγω τον πειρασμό να πω ότι δυστυχώς κατάληξη των πατριωτικών συνθημάτων του Αντρέα Παπανδρέου ήταν το τραγικό για τη χώρα mea culpa του στο Νταβός τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε και σήμερα. Το mea culpa του αυτό προκάλεσε τότε πλην των άλλων την παραίτηση για λόγους διαμαρτυρίας δύο εκ των πλέον άξιων διπλωματων μας που θυσίασαν μία λαμπρή καριέρα. Του τότε πρέσβη μας στη Μόσχα Μιχάλη Δούντα και του τότε πρέσβη μας στη Λευκωσία Θέμου Στοφορόπουλου.

Ακολούθησε η αντιγραφή σε αντίθετη κατεύθυνση από τον Κώστα Σημίτη του περί μη προνομιούχων συνθήματος του Αντρέα Παπανδρέου, με το σύνθημα ,,έχοντες και κατέχοντες,, ,που δήθεν θα πλήρωναν στο κράτος.Το απατηλό αυτό σύνθημα έβαζε στόχο όλο σχεδόν τον ελληνικό λαό, στους πραγματικά ενδεείς κτλ.

Για σημερινά συνθήματα είναι και πάλιν κακή πεταλωτική αντιγραφή των παλαιών θα επανέλθουμε.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ

Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι   ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές   άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  ...